0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Наситените мазнини - със спорна полза за здравето на черния дроб

Наситените мазнини трябва да се приемат с повишено внимание


наситени мазнини Вечерята трябва да бъде рано, честото хранене ускорява метаболизма, а наситените мазнини са изключително опасни - това са азбучни истини за хората, които се опитват да се хранят здравословно. Днес обаче лекарите изпитват съмнения относно правилата за здравословно хранене, които дълги години са смятани за аксиоми. Причина за това са най-новите изследвания в областта на диетологията.
Наситините мазнини са вредни
Милиони хора по целия свят вярват в това около половин век - откакто американският лекар Ансел Кийс ги определя като една от главните причини за затлъстяване, повишен синтез на холестерол и развитие на сърдечносъдови заболявания. За щастие през последните години лекарите все по-често опровергават неговата теория.
Американският невролог Дейвид Пърлмутър твърди, че всякак клетка от тялото ни се нуждае от наситени мазнини - именно те съставят 50% от клетъчните мембрани на вътрешните органи. Също така те помагат на костите да усвоят калция и съдействат на черния дроб да защитава организма от действието на токсините. Още един плюс е, че когато получаваме холестерол чрез продукти,съдържащи наситенимазнини,ние понижаваме производството му от организма. Учени от Кембриджския университет са доказали, че диетата с понижен прием на наситени мазнини не е ефективна за профилактика и лечение на сърдечносъдови заболявания, пише "Рецепти за здраве". А изследователи от клиниките Майо в Минесота твърдят, че бедното на мазнини меню не понижава риска от развитие на деменция. Разбира се, това не е причина да преминете на изцяло месна диета, но е добре да преосмислите хранителните си навици и редовно да включвате в менюто си извара, сирене и други продукти, съдържащи животински мазнини.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000