0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Защо не отслабвам: Как да накараме тялото да изгори мазнините?


Защо някои хора губят тегло дълго и неуспешно, докато други лесно се справят с излишните килограми и мазнините?

Това не зависи само от правилната диета. Има и други начини, които ще помогнат за ускоряване загубата на тегло. Как да заблудим тялото и да "изгорим" мазнините?

Нуждаете се от рестартиране!

Всички искаме да останем млади, слаби и красиви. Но всъщност здравето и младежкия вид не зависят от възрастта. От гледна точка на медицината, хормоните контролират истинската биологична възраст на човека.

Лекарите - последователи на посоката в медицината, която се нарича анти-възраст, вярват, че хормоните са основният регулатор на нашето здраве. Като цяло лекарите разграничават три основни хормона, от които зависи биологичната възраст на човека.

Това са:

  • растежен хормон;
  • тестостерон - основният мъжки полов хормон;
  • тиреоидни хормони.

С възрастта нивото на тези хормони започва да намалява. Човек започва да остарява, да се разболява и да се чувства по-зле. Но! Можете да принудите тялото отново да произведе тези хормони в правилното количество. И за това помагат упражненията, плуването, ходенето пеша, туризмът. изобщо - всякакъв вид спорт.

Как точно физическите упражнения влияят на хормоналните нива? Учените разботят по този въпрос повече от десетилетие, но някои важни факти вече са известни. Доказано е, че нивото на хормоните не се влияе от спортове, които изискват само краткотрайно физическо натоварване, като например хвърляне на чук или диск. Но по време на упражнения за издръжливост се регистрира повишаване на хормоналните нива. Ходенето с бързи темпове, изкачване по стълби, скачане, бягане, фитнес и силови упражнения - всичко това е подходящо, ако правите упражненията поне четиридесет минути.

Между другото

Хората с наднормено тегло (с индекс на телесна маса над 30) могат да останат здрави при налична ежедневна физическа активност. Необходимият минимум е 150 минути физическа активност на седмица.

Как работи това?

В процеса на интензивна мускулна работа се произвежда млечна киселина. Тази, заради която, след наситена тренировка, болят мускулите. Млечната киселина постъпва в кръвта и достига до мозъка, а от там - хипоталамуса. Хипоталамусът е малка жлеза в мозъка, която е основният регулатор на хормоните в човешкото тяло. Всички ендокринни системи се подчиняват на нея.

Когато млечната киселина достигне до хипоталамуса, тя в отговор изхвърля специални освобождаващи хормони. Те започват каскада от хормонални реакции. Освобождаването на хормони влиза в следващата жлеза на мозъка - хипофизната жлеза. А това от своя страна освобождава соматотропин - растежен хормон - и стимулира производството на хормони на щитовидната жлеза, както и тестостерон. По време на тренировката производството на хормони на щитовидната жлеза се увеличава с 30%.

Накратко, целият механизъм може да бъде описан по следния начин. Млечната киселина информира хипоталамуса, че сме работили сериозно, претърпели сме голямо физическо натоварване. „Трябва да се възстановим от товара", смята хипоталамусът и започва производството на необходимите ни хормони.

Измамете мозъка

Има трик, има едно упражнение, който ви позволява да заблудите хипоталамуса: той ще мисли, че обучението е много интензивно, въпреки че всъщност няма да е такова.

Застанете и разтворете крака на ширината на раменете. Протегнете ръцете, изпънете гърба, погледа гледа право напред. Сега започнете да клякате. Опитайте се да клекнете толкова дълбоко, че тазът да е на нивото на коленете. Задръжте колкото се може по-дълго в тази поза. По време на това упражнение трябва да останете в клякащата позиция и изпънати напред ръце, докато в мускулите на краката не се появи силно парещо усещане. Опитайте се да останете в позата толкова дълго, колкото е възможно.

klek.jpg

Как работи това упражнение? Мускулите на краката са обтегнати през цялото време, което означава, че кръвта в мускула идва, но не може да го напусне, защото кръвоносните съдове са блокирани от напрегнатите мускулни влакна.

Съответно, цялата млечна киселина, която се произвежда от мускулите по време на упражнението, не може да излезе извън тях. Когато приключите това упражнение след минута и половина, цялата натрупана млечна киселина веднага ще влезе в кръвния поток и ще достигне до хипоталамуса. И хипоталамусът ще си помисли: „Уау! Какво е правил този човек? Спортувал е интензивно, но не съм забелязал..." Опитвайки се да спаси ситуацията, хипоталамусът ще пусне в действие целия хормонален механизъм.

Същият ефект дава популярното упражнение "Планк".

Ускорете метаболизма

Скоростта, с която тялото изгаря мазнините, зависи от характеристиките на метаболизма. Тези с по-бавен метаболизъм са най-податливи на наднормено тегло, а загубата на тегло е особено трудна за тях.

Дайте сила на метаболизма и като използвате билки, които подкрепят процесите на изгаряне на мазнини.

Капките Хепавитал са естествено средство, което помага при омазняване на черен дроб, при проблеми с дебелото черво и жлъчката. Само в рамките на три месеца, ще ползвате средство, което ще помогне поне на 6 органа да работят добре.

Хепавитал е истински балсам за храносмилателната система. Действа като превенция при много заболявания на стомашно-чревния тракт, но и предотвратява усложненията от вече съществуващи заболявания.

ПОРЪЧАЙТЕ  КАПКИТЕ ХЕПАВИТА - УСКОРИТЕЛ НЕ САМО НА МЕТАБОЛИЗМА, НО И НА ДОБРОТО ЗДРАВЕ!

Обадете се СЕГА на 02 850 21 76 или 0887 599 268

За допълнителна информация - info@kapkite.com, или поръчайте от формата по-долу

НАТИСНИ ТУК! ПОРЪЧАЙ ХЕПАВИТАЛ СЕГА!

Какво да правите, ако метаболизмът ви е бавен? За щастие, има храни, които ускоряват метаболизма и по този начин помагат да отслабнете! Сред тях са:

Спанак. Спаначните листа осигуряват голяма част от порциите с много ниско съдържание на калории. Влизайки в стомаха, техният обем засяга рецепторите, разположени в стените му, което предизвиква бързо усещане за пълнота.

Цвекло. Съдържа много пектин - желеподобна субстанция, която има подобен ефект при едрите фибри: тя дава усещане за пълнота на стомаха и дълготрайно усещане за ситост.

Кисело зеле. Съдържа голямо количество органични киселини, които нормализират метаболизма на въглехидратите.

Тиква. Дори сладките, захарни сортове на този прекрасен зеленчук имат много ниско калорично съдържание, но в същото време от тиквата бързо възниква чувство на насищане.

Джинджифил. Съставът на джинджифила включва вещества, които ускоряват метаболизма и имат термогенен ефект. Термогенният ефект на джинджифила води до факта, че тялото започва да произвежда повече топлина и затова харчи повече калории.

Червен пипер. Съдържа капсаицин, който също има термогенен ефект.

Куркума. Съдържа куркумин - естествен метаболитен ускорител.

Канела. Тя има способността няколко пъти да увеличи метаболизма в организма. Биологичните вещества, открити в канелата, помагат за понижаване нивата на кръвната захар. Освен това канелата предизвиква усещане за пълнота.

olive_oil.jpg

Горчица. Учените са доказали, че яденето на горчица увеличава метаболизма в рамките на няколко часа с 15%. Но за този ефект трябва да се яде определен вид горчица - руска, т.е. най-пикантната.

Грейпфрут. Грейпфрутът съдържа вещества, които понижават нивата на кръвната захар. Те подобряват метаболизма на глюкозата и помага да се предпазите от излишни килограми.

Кафе. Кафето е липолитично, т.е. разрушава мастната тъкан. Само че трябва да се пие без мляко и захар!

Вода. За да се ускори метаболизма, трябва да се пие дневната доза вода - 35 мл на 1 кг телесно тегло. И това трябва да бъде чиста вода, а не други напитки.

Важно е! Ако страдате от гастрит или други заболявания на стомашно-чревния тракт, не използвайте парещи подправки като пипер, горчица, джинджифил като бустери на метаболизма. И дори напълно здрави хора не трябва да прекаляват с тях.


Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000