0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Здравословните мазнини стимулират мускулния растеж и намаляват телесните мазнини

Сьомгата и орехите са богати на полиненаситени мазнини. Те спомагат за натрупване на мускулна маса и предотвратяват натрупването на мазнини в кръста и около вътрешните органиНо предимството в посока на мазнините, които са наситени води до увеличаване на телесните мазнини, пише The Daily Mail. Служителите на Университета в Упсала доказаха това, като проведоха експеримент с 39 млади хора, които консумираха 750 допълнителни калории на ден през седмицата.
Целта на учените е да увеличат теглото на участниците с 3% от първоначалното тегло. 50% от доброволците са получавали допълнителни калории от полиненаситени мазнини (слънчогледово масло), а останалите - от наситени (палмово масло). От гледна точка на захар, въглехидрати и протеини, диетата на двете групи не се различаваше. Само типът мазнини беше различен.
Промяната в състоянието на тялото се наблюдава чрез ЯМР. Също записва активността на гените в коремната мазнина преди и след натрупване на тегло. И така, двете групи са натрупали тежест около същото.

Но при хората, хранени с наситени мазнини, повече тлъстини се отлагат в черния дроб и в коремната кухина


Те също така са имали обикновено повече телесно омазняване. Тази група е получила три пъти по-малка мускулна маса в сравнение с втората група.
Групата, която консумира полиненаситени мазнини, е по-малко вероятно да се разболее от диабет и сърдечни заболявания, тъй като членовете му са имали по-малко висцерални мазнини, които влияят на нормалния метаболизъм. Констатациите са важни не само за хората, които се опитват да водят здравословен начин на живот. Те са важни и за хората с метаболитен синдром, възрастни хора с намаляваща мускулна маса.
Между другото, наситените мазнини активират гените в мастната тъкан, което увеличава отлагането на мазнини в коремната кухина и влияе на регулирането на инсулина. Но полиненаситените мазнини, напротив, активират други гени, които намаляват отлагането на мазнини около вътрешните органи и подобряват метаболизма на захарта.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000