0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Обидите разболяват не само душата, но и тялото


Обидите разболяват не само душата, но и тялото

Обидите не само усложняват живота, но и значително отслабват биополето и като следствие - физическите ресурси. В резултат на това човек се разболява

Всеки от време на време се обижда - на децата, на братята, сестрите, родителите. Но сериозните проблеми възникват, когато обидата дълго не минава и трайно се заселва в душата. Животът постепенно се руши, енергийните ресурси се изтощават, здравето страда...

Как се ражда обидата?

Всъщност това е обратната, тъмната страна на разочарованието. Разбира се, и в самото разочарование няма нищо позитивно. Но животът си е живот: понякога мечтите се разминават с реалността. Хората, на които сме възлагали • определени надежди, не оправдават очакванията ни. Това се случва постоянно, но при това далеч не всички страдат от разрушаващото чувство на обида. Причината е умеем ли да загърбваме проблемите, да прощаваме на околните и главното - на самите себе си.

Обидите не само усложняват живота, те значително отслабват биополето и физическите ресурси. Така човек се разболява. Обикновено на телесно ниво обидите се проявяват като тумори - доброкачествени или злокачествени (това зависи от дълбочината на проблемите, от това колко силно и дълго човек таи обидата). Разбира се, благодарение на постиженията на съвременната медицина често се справяме и с най-сложните заболявания. Но не е тайна, че се случват и рецидиви: болестите се връщат, тъй като хората, решавайки проблема във физическия план, не се променят вътрешно и продължават да предъвкват обидите си.

Печална история с щастлив край

Жена страда като дете от тиранията на бащата алкохолик. Обидата се появява още в ранните години и с времето расте и обидата на момичето към бащата. Когато завършва училище, тя решава да се скрие от проблемите и заминава в друг град. Среща любовта и се омъжва.

Капките СТРЕСОВИТАЛ - помагат при безпокойство, стрес, нервни разстройства, безсъние и паник атаки. ПОРЪЧАЙ СЕГА!

Уви, това не е очакваният хепи енд. Скоро става ясно, че съпругът й е точно копие на баща й: пияница и пройдоха, с когото е невъзможно да се живее под един покрив. И младата жена култивира обидата не само към баща си, но и към съпруга си. В резултат тя получава страшна диагноза - злокачествен тумор на матката.

Направена е операция, преминава курс
по химиотерапия

Но прогнозата се оказва неблагоприятна: медиците съобщават на близките, че й остават около три месеца живот. И в този момент у тази жена се събужда страстното желание да живее и да се измъкне от ямата. Тя спазва всички препоръки на лекарите, приема предписаните препарати и едновременно с това се учи да прощава, да се освобождава от негативните емоции. А след три години болестта си отива и пациентката е снета от отчет при лекаря.

Формулата на противоотровата

Лесно е да се избавите от повърхностните, моментните обиди. Но тези, които сериозно усложняват живота и провокират развитието на заболявалия, обикновено се крият дълбоко. И за да се справи с тях,
човек трябва да надникне по-сериозно у себе си. Не забравяйте, че обидата е скрито разочарование. И именно в това се крие разковничето как да престанете да се обиждате на роднини.

Тайните са две

Първата: разочарованието не бива нито да се скрива, нито да се премълчава. Втората: трябва правилно да го пуснете на свобода - тогава то ще отнесе със себе си и тежката енергия на обидата, която разболява и тялото.

Обидил ви е близък човек. Какво да правите?

ИЗЯСНЯВАМЕ СТЪПКА ПО СТЪПКА

1. Поговорете, обмислете наум или напишете на лист следното: „Никой не е длъжен да оправдава моите очаквания". Дори най-светлите.

Например синът студент изоставя висшето училище, което сте избрали за него. Но той не е длъжен да реализира в живота си вашите мечти. Той има свой път и трябва да го открие. Може би дори с цената на грешки. Но те са му по-нужни, отколкото да седи под маминото крило. Така са пожелали Висшите сили.

2. Всичко това не променя факта, че сте разочаровани. Затова напишете на лист: „Силно съм разочарован(а)" и конкретно опишете от какво. След това прочетете списъка три пъти, успокойте се, препишете и произнесете на глас, но със спокоен и тих глас. В този случай реакцията на този, който ви е обидил, не е важна! Сега се борите за своето здраве. За вас главното е да освободите разочарованието от тялото си. Ако синът не ви е послушал и избягал, не спирайте да четете. Ако ви е станало мъчно, поплачете си.

3. Приемете новата реалност. Това вече се е случило. Това е факт от реалността. Има възходи, има и падения. Вие сте паднали. Трябва да се изправите. Тогава изправете се! Когато казват „Бъди над това", се има предвид именно тази ситуация. Прошката не е оправдание за този, който ви е обидил.

Вземете нов лист и напишете примерно следното: „Да, с мен се случи неприятност. Но аз умея да се справям и да забравям тези неща - животът продължава!".


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Януари 2021