0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Психоанализа на еротичните сънища


Психоанализа на еротичните сънища

Две такива удивителни явления в човешкия живот като секса и сънищата се свързват не само с онези загадъчни чувства и усещания, които съпровождат тези процеси

От векове се е смята, че материята и духът са противоположни субстанции. Затова хората се отнасят към еротичните сънища враждебно и се страхуват от тях...

Признатият в целия свят авторитет в областта на нетрадиционните религиозни движения Джеймс Р. Луис казва: „С развитието на християнството сексуалното влечение започва да се разглежда като човешка слабост, благодарение на която дяволските сили могат да погубят дори изключително благочестивите християни. Такава гледна точка е особено опасна за монасите, за които обетът за безбрачие е един от най-безпрекословните закони. Подобно отношение към секса неизбежно довежда до това, че еротичните съновидения започват да се смятат за дяволски попълзновения. Нещо повече, средновековният фолклор населва света на сънищата с инкуби и сукуби - демони, съблазняващи своите жертви насън, приемайки облика на красиви мъже и очарователни жени".

ДЕМОНИ СЪБЛАЗНИТЕЛИ

Вярата в инкубите и сукубите се появява в трескавото въображение на жителите на Късното средновековие. Поверията за демони, приемащи човешки облик, за да влязат във връзка със спящия човек, съществуват и преди това, но именно инкубите и сукубите се появяват в основите на формирането на съвременното европейско мислене. В онези времена на господство на инквизицията всякакъв род дяволщини объркват умовете на хората; демоните служат за източник на народни приказки и поверия.

Сукубите приемат облика на прекрасни жени, а инкубите - на прелъстителни мъже. Сами по себе си тези демони мъже са безплодни, но могат да оплодят спящата жена чрез семе, взето от сукуба от съблазнен мъж. Това поверие обяснява причините за извънбрачната бременност и по този начин спасява не само бременната жена от позора, но и детето от наказание като отроче на дявола.

Билковите капки СТРЕСОВИТАЛ съдържат комплекс от билки, които имат чудесно въздействие върху нервната система. Приемът на СТРЕСОВИТАЛ в рамките на поне три месеца значително ще подобри спокойствието ви, ще окаже плодотворно влияние върху съня

В обществото, където всяка форма на секс се обявява за забранена, тези духове са особено полезни за обяснение на еротичните сънища. Приписвайки такива сънища на някакви външни сили, човек може напълно да снеме от себе си отговорността за тях.

Съвременните психолози смятат, че само около 20 % от сънищата имат сексуален характер.

РАЗВЕНЧАВАНЕ НА МИТОВЕТЕ

Зигмунд Фройд прави нечувано за времето си предположение: сънищата идват „не отвън, а отвътре", т. е. те са продукти на работата на човешкия мозък. Особеността на метода на Фройд е известна: той смята, че това, което човек съзнателно потиска у себе си (агресия или сексуални влечения), отива в сферата на подсъзнателното и след това се проявява на повърхността във вид на сънища в изкривен вид -т. е. във вид на символи.

Разнообразието от еротични символи в сънищата е изключително голямо. Сред тях има очевидни, напомнящи процеса на съвокупление; но има и съвършено неочаквани. Човек, който е сънувал сън, свидетелстващ за неговата сексуална незадоволеност, може да не разбере смисъла му, ако не е запознат със символите на сънищата или не умее да ги свърже със събитията от съня.

Теорията на Зигмунд Фройд си остава шокираща и популярна, но не бива да се забравят две неща. Първо, доктор Фройд гради и проверява своите предположения, работейки с болни хора. Второ, това, което е забранено и примамливо преди 100 години, днес е достъпно и дори натрапчиво. Това, за което по-рано са използвани иносказания и символи, днес е навсякъде, говори се, пише се и се показва открито.

Предметите, традиционно смятани за еротични символи, могат да носят съвсем различна информация. Сега стълбата, в която Фройд вижда ритмични движения, може да олицетворява „стълбата на успеха". Днес е смешно планините да се смятат за символ на гърдите. По-скоро присънилите се гърди намекват, че сте се затъжили по планините - т.е. време е за почивка. Вашето подсъзнание по-скоро ще създаде асоциацията „жена с празна кофа е на неуспех и разочарование", отколкото да възприеме кофата за еротичен символ.

Най-занимателното в цялата информация, свързана с еротичните сънища, се състои в това, че невинаги в сънищата половият акт свидетелства за биологична потребност на организма. Макар да не е изключено, особено при тийнейджърите и самотните жени. По-често обаче интимните ласки насън могат да показват желание за духовно сближение със сънувания полов партньор. Като вариант - искате да достигнете същите висоти в живота както той или тя. Не се учудвайте, ако насън вашият предмет на страстта се окаже от различен пол.

Може да се приведе описаният в много книги случай с Юлий Цезар. Императорът сънува, че прави секс с майка си. Придворните му тълкуватели виждат в това добър знак: Рим (градът майка) е готов да приеме Цезар без съпротива. И действително, Рим е превзет без бой, без кръв. Каква мъдрост и опит са нужни, та в еротичния сън да се види благоприятното знамение от исторически мащаб!

За съвременните психоаналитици това не е сложно. Само че не сме свикнали да посещаваме такъв род специалисти. Все се опитваме сами да се оправим. Не забравяйте, че можете да се надявате на Фройд, но все пак си отваряйте очите. Вашият „Рим" ви предстои - не пропускайте знаците на съдбата!


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Януари 2021