0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво е истинска депресия: лична история


Какво е истинска депресия: лична история

Причините за това заболяване са различни. Моята причина е поставена и доказана лоша диагноза на мой близък човек.

Преди няколко години мой близък човек се разболя тежко. По-скоро, диагнозата беше тежка, но той направи всичко възможно да се справи и да успее да живее добре с тази страшна болест. Аз, обаче паднах. Паднах не буквално, а преносно, защото оттогава насам мой постоянен спътник стана депресията.

Самата концепция за "депресия" в нашата страна е деноминирана и загубила своето значение, както и много други понятия.

Не позволявайте на депресията да има власт над живота ви! Ползвайте капките Стресовитал при депресия, страхова невроза и паник атаки

Най-тъжното е, че ме предупредиха за възможността за това заболяване. Между другото, в цивилизованите страни всеки пациент след като негов не просто близък, а роднина заболее от рак или нещо такова, претърпява превантивно лечение, за да избегне депресията. Известно е, че е по-лесно да се предотврати пожар, отколкото да се изгаси. Тъжното в моя случай е, че: а) не ме предупредиха лекарите, а приятел, който е чел много за депресията и за съжаление не обръщах никакво внимание на предупреждението му; б) не разбрах колко ужасна е тази болест и колко трудно се третира по силата на деноминацията на смисъла на понятието. Толкова съм забавна, жива, имам толкова много приятели, толкова богат живот - защо изобщо трябва да съм депресирана?

Депресията, това не е плач. Това е краят на вас като човек. Деградация на съзнанието. Човек се развива само когато се движи някъде и иска нещо, а депресията е пълното отсъствие на всички желания, с изключение на желанието да умреш тук и сега. Вие не правите нищо, не четете нищо, което да се развива (чета само женски форуми). Не гледате филми като изкуство, а като филмови продукти (гледах телевизионни предавания онлайн).

Високата степен на отговорност ме накара да ходя на работа и да работя добре. Бях ангажирана с физическа активност само докато се разхождах с приятели за удоволствие.

Беше ужасно не само собственото ми състояние, но и отношението на другите. Физически сте повече или по-малко здрави? Имате ли достатъчно пари? Семейството ок ли е? Любима работа? Как можеш да бъдеш нещастен? Всеки би искал такова нещастие!

Никой не разбира, че вътре в себе си аз се чувствам не просто нещастна, но и празна. Има едно огромно желание - "да не живея". И огромно отвращение и отхвърляне на живота като феномен. Жива съм само защото семейството ми - най-близките ми, дъщерята и съпругът ми - ме разбираха и подкрепяха. Надявам се, че някога ще мога да им благодаря за всичко, през което трябваше да минат с мен по време на болестта ми.

Отначало се опитах да се лекувам от психотерапевт. Мога със сигурност да кажа - при депресия психотерапевтите не работят. Опитах четири - от най-добрия, до най-скъпия. Упражненията „да говоря" бяха абсолютно безполезни за мен. За друг може и да работят, но при мен не се получи. През цялото това време безсънието се усилва и удължава. Какво съм аз? През нощта гледах телевизионни предавания. Само една хубава нощ изобщо не заспах. Пих цяла нощ - започвайки с Бейлис и завършвайки с бренди (между тях имаше различни вина и водка). До сутринта изобщо не спрях да пия и не заспах за секунда. Тази сутрин разбрах, че съм някъде близо до нещо необратимо.

Мина се време. Аз нито ставах по-добре, нито се влошавах. Същият приятел, който предупреди за депресията, ме предупреди и за рецидив. Рецидивът дойде в началото на ноември и веднага стана ясно, че трябва да отида отново на лекар. Отказах. Не исках отново да бъда "леля на хапчета". Дъщеря ми ми предложи да вляза в театралната школа, в която ходеше и тя, и колкото и да не вярвате, но театралното студио започна да работи като истински лечебен антидепресант.

Сега, в края на моето депресарско пътуване аз взимам капките Стресовитал, като един вид добър помощник за съня ми, който все още понякога ми се изплъзва. Доволна съм от тях. дано повече хора разберат колко лошо нещо е депресеията и как не бива да се подценява това състояние.

Г.Т. от София


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020