0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

2 метода за лечение на разбито сърце


Две хиляди години след Овидий и неговото „Лекарство за любов" ни се обещават надеждни средства, които ще ни освободят от любовните мъки. Започнете от нулата на всяка цена! Да, но не е толкова лесно...

"Ние се разделихме преди два месеца по взаимно съгласие. В този момент и на двамата ни беше ясно, че трудните ни отношения няма да доведат до нищо. Не го искам обратно, но не мога да го забравя. През цялото време си спомням онези дни и нощи, когато бяхме щастливи заедно. Плача често. Трудно ми е да правя дори ежедневните неща. Посъветвайте ме какво да променя.", пита 29-годишната Анастасия.

Ето какво пише и 32-годишния Евгени: „Отдавна съм влюбен в Марина. Опитах се да се направя нещо, но веднага разбрах, че това е безнадеждно: скоро тя се омъжи за друг. Наистина бих искал просто да я забравя и да продължа. Опитах се и да се срещам с други жени ... абсолютно нищо не се получи! След всяка среща мисля, че с Марина щяхме да имаме всичко по различен начин. Тези мисли ме побъркват."

Потопени в болезнено чувство за загуба, всички страдащи от несподелена любов от времето на Античността си задават въпроса: как да издържа този тест, който е един от най-трудните? Кой ще ми помогне да се излекувам от любовта? Древният римски поет Овидий се опита да отговори на този въпрос с дълга поема, наречена „Лекарство за любов".

Днес интернет стана основен съветник, където можете да намерите много истории на тема „Как да забравя нещастната любов" или да се възстановя от любовта с помощта на wikiHow, основния онлайн справочник, който „учи как се прави всичко". Най-дългата инструкция там е „Как да спрем да обичаме" и включва 17 стъпки.

Рецептите на Овидий

През втората година от нашата епоха, когато Овидий беше обвинен, че хаби таланта си само за възхвала на любовта, той написа стихотворение от 814 стиха, в което преподава „изкуството да обичаш". Ето някои цитати от него:

***

Избягвайте безделието: безделието поражда любов и я подхранва. То е едновременно причина и храна за такава сладка скръб.

***

Поддържайте видимо спокойствие, и това спокойствие, което първоначално е като преструвка, ще стане реално. Нека имате достатъчно сила, за да смятате, че сте изцелени, и със сигурност ще се излекувате.

***

Не е ли по-мъдро да мълчиш, отколкото непрестанно да повтаряш, че вече не обичаш? Този, който казва: "Аз вече не обичам", все още обича. Постепенно, а не веднага, гасим пламъците на любовта, която вече не топли, но изгаря. Бързайте бавно и ще бъдете спасени от нещастието.

Обществото има склонност да смята несподелената любов за досадна пречка, която намалява нашата социална "ефективност". И тъй както хирурзите са се научили да трансплантират сърце, ние също се опитваме да го излекуваме с помощта на съвременни методи. Но кой от тях да предпочетем?

razdiala.jpg

Изборът зависи от целите, които си поставяме.

Едно

ПСИХОДРАМА ЗА ЗАВЪРШВАНЕ НА ВРЪЗКАТА

Девиз: Бъди автор на живота си

Често чувстваме, че нещо се случва с нас и можем само да се тревожим за това. Но ние също така сме и автори на живота, а всеки автор знае, че героят преминава през различни тестове и изпитания, за да придобие нови качества и умения. Преодоляване на изпитания като част от житейския опит, разбирането как и защо те ни променят помага на психодрамата.

Принцип на действие: съгласете се с всички части от своята личност. Нашето страдание се дължи на конфликта на тези части: една част от нас иска връзката с неподходящия човек да продължи, а друга - да спре. Има една, която е ядосана, и друга, която е тъжна.

Всяка една от четирите части, независимо, че са част от един и същи човек, пасва на отделен характер и ще му даде възможност да изрази своята позиция и чувства. Тогава тези части могат да влязат в диалог, но дори и на първия етап от работата: разграничаване на индивидуалните гласове във вътрешното объркване - това вече помага на страдащия от любов.

Можете също така да откриете тази част от вас, която, според чувствата, сте изгубили с прекратяването на взаимоотношенията. Каква бях в тази връзка, какво толкова ми липсва? Нашата задача е да „извикаме" тази част с нейните качества и да и намерим място в живота си. В една връзка има много неща, с които не сме съгласни. И ако те останат неизказани, чувствата и мислите, обърнати към партньора, остават неизразени.

Психодрамата предлага разговор с въображаем партньор в символично пространство.

Започнатото трябва да бъде завършено, така че да няма история без край, което ни кара да прелистваме провалените обяснения. В допълнение, можем да измислим ритуали за сбогом и да ги играем или да ги направим.

Ограничения: Методът не е подходящ за онези, чиято емоционалност е трудно да се контролира, които биват „затрупани" или „съборени" от чувствата. Също така е малко вероятно психодрамата да е подходяща за онези, които по принцип не искат да говорят.

Две

ФИЛОСОФИЯТА КАТО УТЕХА

Девиз: да се разделиш с любимия си не означава да се разделиш с любовта

Да се ​​научиш как да спреш да обичаш е невъзможно и не е необходимо. Любовта е най-доброто нещо, което може и трябва да ни се случи, докато сме живи. В диалога за любовта "Празник" Платон твърди, че любовта е много по-важна от обичането, любовта е основният дар на боговете за хората, само любовта отваря пътя към намиране на смисъл, самоусъвършенстване и безсмъртие. Без съмнение загубата на любим човек е трагедия. Боли, когато той не реципрочен. Още по-болезнено е, когато чувството премине безвъзвратно.

Принцип на действие: честно си задайте въпроси и търсете отговорете им. Един от тези важни въпроси е какво точно ни мъчи: любов или желание да притежаваме, незадоволено чувство за собственост. Ако наистина обичате, любовта ви не може да бъде отнета от вас, дори и да сте сами.

    Капките Стресовитал помагат и при разбито сърце

Ако любимият човек е жив, но не иска да бъде с вас, дайте му свободата да бъде себе си, и ако е възможно, продължете да правите добро за него, без да очаквате награда, защото го правите от излишно чувство и не давате заем и не обменяте. Най-голямата радост е да правиш добро на този, когото обичаш. Може да направите обратното, и да си кажете: "Не знам как да обичам онези, които не ме обичат." Тази формула може да помогне, да излекува, и ако работи - страхотно! Това обаче означава, че чувството ви не е истинска любов.

Да срещнеш човек, в когото си се влюбил дълбоко, с когото си имал щастливо време, е най-рядък подарък, който ще запазиш в душата си, след като се научиш с течение на времето да извличаш от него не страдание, а сила. Няма нищо вечно, в това е мъдростта и трагедията на битието. Ако любимият ти те е изоставил или дори е напуснал света завинаги, това не означава, че любовта е умряла - тя ще бъде с теб като радост, като нещо, което никога няма да те остави или да те предаде. Като нещо, което ще топли душата ти в тежки времена. Не търсете лек за любов! Любовта е най-добрият живот, който ни се дава.

Ограничения: философията ни учи да отразяваме и създаваме свой собствен образ на света, давайки смисъл на живота. Това изисква само търпение, за което датският мислител Сорен Киркегор е казал, че е необходимо, за да станем човеци.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000