0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

8 неща, които ни депресират


8 неща, които ни депресират

Никой не е застрахован от скърб и тъга. Но когато трудна житейска ситуация стане продължителна, човек не е в състояние да се справи с нея

И тогава настъпва депресия. Как да се противопоставим? Какво ще ни помогне?

Данните на експертите потвърждават колко голям е броят на хората, податливи на депресия днес. Има постоянно нарастваща динамика на това заболяване.

Депресията не може да дойде от никъде, тя се предхожда от определени причини. В живота на всеки човек има моменти и ситуации, които причиняват тъга или апатия. Последните, ако не бъдат коригирани, се развиват в по-сложни форми.

Основни причини за депресия

Как да се предпазите от депресия? За да направите това, на първо място е полезно да знаете какво я причинява.

В статията ще стане дума за някои конкретни събития, които най-често потапят човек в депресирано състояние.

Депресионен фактор №1: Загуба на работа

Без да пренебрегваме факта, че това събитие може да доведе до известна финансова криза, загубата на работа може да развие вашето съмнение и да изгубите вяра в себе си. Безработицата и финансовият натиск влияят негативно на брака, провокират конфликти, които карат човек да се чувства нещастен.

Кой е най-уязвим?

Според експерти, колкото по-възрастен става човек, толкова по-податлив е към депресивни състояния и прекарва повече време в търсене на нова работа. Освен това с възрастта човек губи способността да учи и не е в крак с новите изисквания и компетенции. Това го кара да се чувства несигурен в собствените си способности.

Какво може да помогне?

На първо място специалистите препоръчват капките СТРЕСОВИТАЛ . Това е изцяло билков продукт, който помага по-лесно да се справите с депресията, премахват безсънието, безпокойството и нервното напрежение.

Не е нужно да се затваряте в себе си, а да бъдете по-отворени, да общувате, да получавате нова информация, да изследвате нови възможности и да създавате нови връзки. Докато имате достатъчно свободно време, можете да извършвате доброволчески труд, да помагате на тези, които се нуждаят от помощ. Това ще помогне да се повиши самочувствието ви и да не се затваряте между четири стени. Подобна работа е и чудесен начин да научите нещо ново.

Фактор за появата и развитието на депресия № 2: Сексуални проблеми

Защо това се случва?

Няма съмнение, че сексуалните проблеми и депресията са взаимосвързани. Това е така, защото човек губи един от ключовите компоненти на своето благополучие.

Кой е най-уязвим?

Спадът на сексуалната активност с възрастта или поради здравословни проблеми може да предизвика депресия и при двата пола, но тези деликатни проблеми са по-трудни за мъжете. В крайна сметка сексуалността е част от самочувствието на мъжа.

Какво може да помогне?

Поръчайте сега билковите капки Стресовитал! Започнете редовен прием на Стресовитал и си спестете такива състояния, като депресия, безпокойство и безсъние

Разбира се, консултирайте се с лекар. Ако са се появили първите признаци на сексуална дисфункция, няма нужда да изпадате в депресия. Загубата на интерес към секса може да е свързана с някои физиологични заболявания. Проблемите, свързани с дисфункционалните връзки, трябва да бъдат обсъдени със специалист.

Фактор за появата и развитието на депресия № 3: Пристрастяване към алкохола

Защо това се случва?

Експертите смятат, че тази зависимост и депресията могат да бъдат свързани и да представляват „двойна диагноза" или „двоен проблем". Човек сякаш попада в порочен кръг, от който му е трудно да се измъкне.

Кой е най-уязвим?

Хората със склонност към депресивни състояния, тези, които са свикнали да давят във вино проблемите си. Комбинацията от алкохол и депресия е опасен „коктейл".

Какво може да помогне?

Капките Алкофитал успешно помагат за отказване на алкохола и предотвратяване на усложненията, които алкохолизма предизвиква

Отговорът е прост: спрете да пиете алкохол. Ако човек не е в състояние сам да реши проблема, трябва да потърси помощ, за да се откаже от тази зависимост. В такава ситуация помощта и подкрепата на близките е безценна. Необходимо условие е пациентът да е взел са трудното решение да прекрати зависимостта.

Фактор за появата и развитието на депресия № 4: Заболяване

Защо това се случва?

Когато човек чуе разочароваща диагноза, това коренно променя светогледа му и той започва да се тревожи за бъдещето си. Тревожността може лесно да се развие в депресивно състояние.

mahmurluk_glavobolie.jpg

Кой е най-уязвим?

Хората, страдащи от нелечими или трудни за лечение заболявания, като: онкология, болест на Алцхаймер, множествена склероза, болест на Паркинсон, сърдечно-съдови заболявания, следоперативни състояния.

Какво може да помогне? Можете да се свържете с група за поддръжка, която се състои от хора, които са преминали през подобно изпитание. Разбира се, това са и най-близките - семейството, приятелите. Добрият лекар също е в състояние да осигури морална подкрепа.

Депресионен фактор №5: Развод

Защо това се случва?

Разводът винаги е промяна в социалния статус. Човек изпитва самота, болка (ако е предаден, обиден) и страх. Разводът може да повлияе и на материалното благополучие. Плюс стресът, свързан с децата, ако има такива в семейството.

Кой е най-уязвим?

Всички хора, които изпитват развод, са повече или по-малко податливи на депресия. Освен това и двете страни често изпитват двусмислено чувство: смесица от горчивина, тъга, възмущение, вина, загуба.

Какво може да помогне?

На мнозина в тази ситуация помага психотерапията. Семейната терапия за проблеми с адаптацията на детето по време на развода на родителите помага да се справите с проблема.

Общи съвети: бизнесът, работата, общуването с приятели и семейството ви помагат да не се фокусирате върху негативните емоции и да разберете, че трябва да продължите да живеете.

Депресионен фактор № 6: Дългове и недостиг на пари

Защо това се случва?

Постоянното безпокойство как да плащате сметки причинява стрес, разваля настроението и може да доведе до депресия.

Кой е най-уязвим?

Хората, които изпитват "неправномерни" взаимоотношения с финансите: феновете на риска, тези, които често взимат заеми, хазартни играчи и такива с "широки пръсти".

Какво може да помогне?

Капките Стресовитал - помагат още при първите симптоми на депресията, предотвратяват безсънието и дават сила и ведрост на настроението

Първо, трябва да се научите да живеете в рамките на вашите средства и да се съобразявате със собствените си реални финансови възможности. Спестяването не е навредило на никого.

Депресионен фактор № 7: Безплодие

Защо това се случва?

Ако семейството (или сама жена) планира да си има бебе, но това не е възможно по физиологични причини, този факт може да доведе до депресия, към която, разбира се, са по-податливи жените. Жените също са много притеснени, ако се случи и спонтанен аборт .

Кой е най-уязвим?

Жени, чието безплодие е възрастов фактор или следствие от заболявания, които са имали редица аборти и тези, които са в състояние на преждевременна менопауза след операция.

Какво може да помогне?

Има специализирани центрове, в които можете да използвате услуги за оплождане от донорска сперма. Друга алтернатива е осиновяването. Този деликатен въпрос определя личния ви избор.

Депресионен фактор № 8: Грижа за тежко болни роднини

Защо това се случва?

Грижата за болни хора изисква време, физически и психологически разходи. С течение на времето това може да доведе до определени преживявания: негодувание, вина и банална умора.

Кой е най-уязвим?

Това са жени след 40 и повече години, които най-често носят бремето на тази отговорност. В същото време те са обременени с множество други задължения - дом, работа, деца.

Какво може да помогне?

Препоръчително е да установите ясни граници, да отделите собствения си живот от времето, което напълно посвещавате на болния.

Полезно е да помислите над графика си, да направите план, така че да имате време както за релакс, така и за бизнес. Необходимо е да се разпределят домакинските задължения между другите членове от семейството. В никакъв случай не трябва да пренебрегвате собственото си здраве.

Източник: woman.ru

 


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020