0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Депресията може да се разпознае по промени в сърдечната честота за 24 часа


Депресията може да се разпознае по промени в сърдечната честота за 24 часа

Депресията е сериозно и широко разпространено разстройство на настроението, което причинява чувство на тъга, безнадеждност, безпомощност и безполезност

Депресията може да бъде лека до умерена със симптоми на апатия, липсващ апетит, затруднен сън, ниско самочувствие и нискостепенна умора.

Депресията може да се разпознае по начина, по който един човек изглежда и действа, както и по промени в сърдечната честота за 24 часа. Поне така твърдят последните изследвания.

Както отбелязва ТАСС във връзка с проучване на Франкфуртския университет "Йохан Волфганг Гьоте", бяха наблюдавани над 30 доброволци, за да се забележат признаци, които не са характерни. От тях 50% са имали тежка депресия. В продължение на четири дни, през нощта и през деня, сърдечната честота на доброволците беше регистрирана с помощта на преносими сензори. Цялата събрана информация беше качена в специална програма. Освен това пациентите с депресия са получавали или лекарство (кетамин), или плацебо.

Капките Стресовитал - естествената сила на Природата срещу депресия, невроза, панически атаки, безсъние

По този начин хората с депресия са имали както по-висок изходен сърдечен ритъм, така и по-ниски вариации в ударите. Средно сърдечната честота при пациенти с депресия е била с 10-15 удара в минута по-висока, отколкото при хора без депресия. След употребата на кетамин сърдечната честота, както и колебанията на сърдечната честота при лица, страдащи преди това от депресия, се приближиха до нормалните. Между другото, лица с по-висока честота реагирали по-добре на лечението с кетамин.

Учените отбелязват: като правило сърдечната честота е по-висока през деня и по-ниска през нощта. При депресия обаче няма намаляване на честотата на контракциите през нощта. С помощта на този факт е възможно да се идентифицират лица с депресия с точност от 90%.

Защо справянето с депресията е толкова трудно?

Депресията източва енергията, надеждата и стремежа ви, което затруднява предприемането на стъпките, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре. Понякога само мисленето за нещата, които трябва да правите, за да се чувствате по-добре, като упражнения или прекарване на време с приятели, може да изглежда изтощително или невъзможно да се приведе в действие.

Това е като Параграф 22 за възстановяване на депресията: Нещата, които помагат най-много, са нещата, които са най-трудни за правене. Има обаче голяма разлика между нещо, което е трудно и нещо, което е невъзможно. Въпреки че възстановяването от депресия не е бързо или лесно, вие имате повече контрол, отколкото си давате сметка, дори ако депресията ви е тежка и упорито упорита. Ключът е да започнете от малко и да изграждате от там. Може да нямате много енергия, но като се възползвате от всичките си резерви, трябва да имате достатъчно, за да се разходите из блока или да вземете телефона, за да се обадите например на любим човек.

Предприемането на първата стъпка винаги е най-трудно. Но да отидете на разходка или да станете и да танцувате на любимата си музика например, е нещо, което можете да направите в момента. И може значително да повиши настроението и енергията ви в продължение на няколко часа - достатъчно дълго, за да приведете в действие втора стъпка за възстановяване, като например приготвяне на храна за повишаване на настроението или уговаряне за среща със стар приятел. Като правите малки, но положителни стъпки ден след ден, скоро ще вдигнете тежката мъгла на депресията и ще се почувствате отново по-щастливи, по-здрави и по-обнадеждени.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2020