0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Дори пасивното използване на социалните мрежи е свързано с депресия

Група учени от Университета в Амстердам съобщава, че дори пасивното използване на социални мрежи се свързва с появата на депресия, самота и постоянна умора

Група учени от Университета в Амстердам съобщава, че дори пасивното използване на социални мрежи се свързва с появата на депресия, самота и постоянна умора


Работата е извършена под ръководството на Джеймс Аалберс. Резултатите от проучването бяха публикувани на 4 декември на интернет страницата на училището.


През последното десетилетие социалните мрежи, като Facebook и Twitter, се превърнаха в неразделна част от живота на много хора. Но въпреки популярността си такива платформи често са критикувани заради негативното им въздействие върху психиката и общото състояние на потребителите. В новото изследване учените откриха, че съществува връзка между пасивното използване на социалните мрежи и симптомите на депресия. Под пасивно използване се разбира четене на коментари, статуси и друго различно съдържание. Предишни проучвания показват, че този вид безцелно развлечение може да повлияе неблагоприятно на психиката, което води до чувство на недоволство и липса на цел в живота.


За да проучат по-подробно този въпрос, експертите поканиха 125 ученици


Те оцениха психофизичното им състояние и анализираха колко често пасивно прекарват времето си в социални мрежи. Данните за това се събират седем пъти на ден в продължение на 2 седмици, като се използва специално приложение. Освен това, наблюдаваната група на редовни интервали попълва въпросник за идентифициране на симптомите на депресия. Цялата тази информация беше анализирана с помощта на статистически подход, разработен от колегите от университета в Амстердам.


Изследователите установяват, че въпреки че пасивното използване на социалните мрежи не причинява депресия, някои от симптомите са свързани с разглеждането на социални мрежи. Такива са общо влошаване на психофизичното състояние, умора и усещане за самота.


Остава неясно дали пасивното използване на социални мрежи допринася за развитието на симптоми на депресия или, обратно, симптомите на депресия принуждават човек да се опита да разсее себе си, като разгледа различни материали. Според учените този въпрос може да бъде в основата на последващата работа. Те също така подчертаха, че не може да се каже недвусмислено, че социалните мрежи причиняват депресия, тъй като това развлечение увеличава риска от някои от неговите симптоми. Този тип отдих обаче трябва да се използва с повишено внимание, особено от тези, които вече страдат от депресия.Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.


Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.


Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!


Цена на една доза - 39лв.


При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.


За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.comПоръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000