0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Физическата активност подобрява настроението

Увеличаването на физическата активност може да бъде ефективен начин за подобряване на настроението, особено при пациенти, страдащи от биполярно разстройство

Това заключение беше направено от експерти от Университета Джон Хопкинс. Резултатите от изследването бяха публикувани на 12 декември на уеб сайта на университета.

Биполярно разстройство засяга около 3% от възрастното население на САЩ, а депресията е още по-честа - диагностицира се при приблизително 8% от населението. Проследяването на продължителността и качеството на съня, настроението и енергийните нива е важна част от лечението на пациентите, страдащи от това заболяване. Сънят и физическата активност имат значителен ефект върху вътрешното състояние на пациентите. Ефектът на всеки фактор обикновено се проучва отделно; сега учените са се опитали да проведат цялостно проучване, което взема под внимание както съня, така и активността.

Експерти установяват, че след тренировка участниците в експеримента подобряват настроението си и повишават степента на жизненост

Положителният ефект е най-отчетлив при група доброволци, страдащи от биполярно разстройство. Общо 242 души на възраст 15-84 години (150 жени и 92 мъже) са участвали в експеримента и 54 от тях са били диагностицирани с биполярно разстройство. За 2 седмици участниците използваха проследяващите активността устройства, които носеха на китките си и електронните дневници, за да проследят промените, свързани с физическата активност. Четири пъти дневно, използвайки дневник, доброволците оценяваха настроението и енергията си със седем точкова скала, от "много радостно" до "много тъжно" и от "много уморено" до "много весело". След анализа на резултатите, експертите откриха че след упражняване на физическа активност, настроението на участниците се увеличава, а силата им също нараства. Освен това, по отношение на съня се разкрива обратна връзка - колкото по-дълго хора спяха, толкова по-малко се движеха. И обратно - толкова повече се движеха, толкова по-малко време сънят по-късно.

Учените в момента изучават как физическата активност и сънят могат да засегнат болка, стрес и употреба на алкохол

Те също така се надяват, че резултатите, получени в хода на това проучване, ще спомогнат за разработването на по-ефективни методи за лечение на пациенти с биполярно разстройство, включително промени в начина на живот и повишени нива на физическа активност.

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.

Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!

Цена на една доза - 39лв.

При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.

За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000