0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да се спасим от депресията?


350 милиона души по света са засегнати от това заболяване

Депресията е психично разстройство, придружено от влошаване на настроението и загуба на способността да се наслаждавате на малките или големи радости, които се случват в живота

Това състояние често е придружено от симптоми като понижена самооценка, нарушена концентрация на вниманието, поява на неоправдано чувство на вина, нарушение на съня и поява на суицидни настроения. Острата форма е придружена от безразличие към всичко, което се случва, налице са двигателни и психични задръжки.

Психичното разстройство засяга всеки, независимо от пол, възраст или раса. Повечето хора не познават истинската депресия и често я объркват с обикновени промени в настроението или негативни емоции. Депресията се различава по продължителност и може да се развие в по-опасни форми, включително самоубийство или криминално нарушение на закона.

В превод от латински език depressio означава потиснатост, угнетеност. В психиатрията такова разстройство се счита за много сериозно заболяване, което се появява поради различни причини.

Повечето хора, когато са изправени пред депресивни състояния, се опитват самостоятелно да разрешат въпроса как да се измъкнат от депресията. Когато започвате да търсите отговор, трябва да знаете едно важно обстоятелство - ако опитите за победа на депресията са били неуспешни или са довели до появата на още по-голямо униние, тогава трябва незабавно да потърсите квалифицирана помощ от специалист в областта на психиатрията. Психиатърът, ръководен от дългогодишния си опит, ще помогне при лечението и ще ви посъветва какво трябва да се направи, за да излезете сами от това състояние.

Капките СТРЕСОВИТАЛ са билков продукт, който помага по-лесно да се справите с депресията, премахват безсънието, безпокойството и нервното напрежение.

В съвременния свят депресията е на първо място сред другите психични разстройства. Избухването на такава болест е свързано с глобалната икономическа криза. Човек губи увереност в своето бъдеще, има проблеми със спестяването на пари и тревогата за съдбата на бъдещо поколение утежнява още повече и без това тежкото положение. Поради тази причина броят на стресовете в населението непрекъснато расте.

Поръчайте сега билковите капки Стресовитал! Започнете редовен прием на Стресовитал и си спестете такива състояния, като депресия, безпокойство и безсъние

Идентифицирането на депресията е доста трудоемък и сложен процес, трябва да знаете причините за разстройството, за да се справите с неговите последствия.

Причини за депресия

Повечето от причините за депресивните състояния са свързани с преживявания и сериозни сътресения:

 

 • грижи или смърт на любим човек; психологическа травма;
 • постоянна умора по време на работа или прекомерно напрежение;
 • пенсиониране или кариерна неспособност;
 • прекомерна употреба на лекарства; промяна на местожителството;
 • нелечима болест;
 • страх от бъдещи събития;
 • несигурност;
 • липса на приятели;
 • ниска самооценка;
 • заболявания на близки роднини;
 • липса на разбиране от близките хора; тревожност и фобии;
 • скучно и безрадостно съществуване; самота;
 • финансов провал или бедност;
 • проблеми с наднорменото тегло или бързо стареене;
 • срамежливост;
 • безработица;
 • раздразнителност.

 

Понякога депресията може да възникне без предпоставки и очевидни причини, в такива ситуации вероятен фактор е нарушение на неврохимичните връзки на мозъчната кора.

За да диагностицирате депресията, достатъчно е да имате поне четири съвпадения от така изброените ситуации или усещания:

 

 • липса на желание или чувство за малоценност;
 • влошаване на настроението е придружено от мускулна болка;
 • апатия, безразличие, сълзливост;
 • липса на енергия да правите това, което обичате;
 • загуба на тегло при поддържане на апетит, проблеми със стомашно-чревния тракт;
 • често главоболие, мигрена или спазми; появата на идеята за уреждане на сметки с живота като единствен изход от ситуацията.

 

Ако имате всички симптоми или огромното мнозинство от тях, тогава определено трябва да знаете как да се справите с депресията.

Признаци на депресия

Професионалните психолози отбелязват само два основни признака - продължителна липса на интерес към ярки събития или празници, постоянно усещане за депресия и остра форма на безсилие, придружена от пълно безразличие към всичко и апатия. Редовното и продължително чувство на депресия води до сълзливост и лошо настроение, но острата форма може да причини сериозно психическо разстройство. Има няколко ефективни начина за справяне с депресията.

1. Признайте ситуацията първо пред себе си.

2. Препоръчва се воденето на личен дневник, необходимо е да се записват ежедневно отрицателните и положителни емоции, преживяни през деня. Благодарение на бележките, можете бавно да излезете от депресивно състояние, ако в началото на влошаването препрочетете моментите от дневника, когато се наблюдава подобрение. Анализирайки вашите собствени мисли и действия, можете да забележите напредъка в лечението на болестта.

3. Гледайте филми и телевизионни предавания, които ви вдъхновяват или просто пленяват въображението.

4. Обичайте се такива, каквито сте. В света няма идеални хора, които не правят грешки, или такива, които не са преследвани от провал. Необходимо е да изоставите постоянното самобичуване заради невъзможността за достигане на непостижими висоти. Няма нужда да стигате до крайности, трябва да похвалите себе си за постигане на успех във всеки малък етап от живота. След като се научите да обичате себе си, става по-лесно да живеете и се появява силата да вървите към целта, въпреки депресията и безсилието.

5. Общувайте повече, не отхвърляйте помощта на другите.

6. Направете препоръчителния тримесечен прием на билковите капки СТРЕСОВИТАЛ, за да ликвидирате депресията и нейните проявления, които оказват цялостно негатично въздействие върху психическото и физическото здраве. Още на втората опаковка СТРЕСОВИТАЛ ще усетите благотворното въздействие на билките, които отлично ще възстановят вашия психо-физически статус и самочувствие.

7. Опитайте се да сравните ситуацията си с проблемите на други хора. Общувайте във форуми с хора, които имат различни проблеми, постарайте се да им помогнете, по начин който е най-близък и възможен за вас. Понякога човек установява, че животът на другите е много по-сложен и по-лош, и постепенно се успокоява, освобождавайки се от депресията.

bezpokoistvo.jpg

8. Не се връщайте психически в състоянието, когато сте се чувствали по-зле, опитайте се да не изпитвате отново такива негативни чувства. Трябва да оцените и приемете ситуацията, в която сте се озовали. Често хората не могат да установят причината за кавгата или несъгласието в семейството и това силно ги потиска. Просто трябва да приемете случващото се и да простите на себе и на другите.

9. Опитайте се да промените отношението си към живота. Американският писател и предприемач Гари Вайнерчук съветва да започнете деня си, като застанете пред огледалото и си кажете три прости думи - не сте вечни. За да бъде щастлив, на човек му се дава само един живот, една възможност, така че защо да ги харчите за безсилие и сълзи. Усмихвайте се на хората и правете комплименти, всеки момент от живота трябва да носи само радост.

10. Спрете напълно да пиете алкохол или да взимате наркотици.

11. Започнете да практикувате някакво хоби, рисуване или плетене е перфектно, но можете да правите всичко, само ако това би ви било интересно и забавно. Ако изведнъж се окажете в неочаквана и непозната зона, това със сигурност ще ви настрои положително.

12. Спете поне 8 часа на ден, само пълноценният сън ще помогне за успокоение на нервната система и ще ви зареди с енергия и сила за целия ден.

13. Занимавайте се със спорт. Не бива да избирате нещо екстремно, достатъчно е няколко пъти седмично да посетите фитнес център или танцова група, в която цари приятна и весела атмосфера.

14. Опитайте се да помогнете на всеки човек безкористно. Той със сигурност ще ви отговори със същото.

15. Бъдете внимателни към външния си вид. Преди да излезете, ползвайте грим и изберете любимите си дрехи.

16. В никакъв случай не се оттегляйте в себе си и не се затваряйте в четирите стени на дома. Избягвайте да сте сами. Отидете на разходка, срещнете се с приятели, идете в гората или край реката, организирайте си и посещение в чужбина. Ходете повече, изберете места с голяма тълпа от хора, където детският смях е шумен. Изпийте чаша кафе в ресторант или танцувайте в клуб. Насладете се на всеки ден, на възможността да дишате, усещате и виждате света.

Заключение

Какво е психическо разстройство? Как да се отървете от депресията? Всички тези въпроси ще ви притесняват отново и отново. Затова вие сами трябва да решите да промените живота си, да се опитате сами да решавате проблемите и да направите всичко възможно да се отървете от тревожните мисли и глупавите страхове завинаги.

Източник: www.healthline.com


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000