0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кое е най-доброто средство, което помага при депресия от майчинството?


Депресията от майчинството се характеризира както с временно потиснато настроение, така и с продължителна дълбочина и безсилие да правите каквото и да било

За да се справите с предизвикателството на депресията, която настъпва няколко месеца след раждането, започнете прием на капките Стресовитал. Те ще успокоят нервната система на младата майка, ще подобрят съня и ще съдействат за една по-добра работа на нервната система.

Още на втората опаковка Стресовитал ще усетите не само прилив на енергия, но и едно приятно спокойствие, което ще ви помогне да се насладите на майчинството.

Ако не обърнете внимание на младата мама, ако игнорирате нейните проблеми, тогава склонността към хронично продължение на депресията ще бъде незабележимо. Често в семейството цялото внимание на роднините е съсредоточено към бебето, тъй като раждането на малкия човек е радостно събитие. Защо е нужно младата майка да се справя с депресията, за роднините и близките ѝ това остава мистерия.

Капките Стресовитал се справят отлично с депресия от всякакъв вид

Според статистиката около 20% от жените през първата година от раждането са в депресивно състояние, продължителността на което пряко зависи от времето на терапията. И разбира се, тези 20 процента включват само жените, които открито са говорили за своите проблеми.

Депресията, която става факт във времето, когато жената е в отпуск по майчинство често изобщо не е временна. И ако това състояние се удължи, тогава то ще разруши не само семейните отношения, но и целия последващ живот на една жена.

Депресията по майчинство се проявява чрез следните симптоми:

- Повишена умора. Преумората се наблюдава за първи път шест месеца след раждането на бебето. Поради тази причина се появява апатия, раздразнителност, отчуждение от страна на съпруга и детето;

- Недоволство от външния вид. Женската фигура след раждането претърпява промени и се нуждае от време, за да се върне към предишните си форми. Поради това една жена би могла да изпитва силна раздразнителност, тъй като трудно приема промяната във формите на тялото;

- Скука от липсата на разнообразие, тъй като младата майка е постоянно в затворено пространство и трябва да прави едни и същи неща;

- Синдром на лошата майка. На жените, които са родили първородното си дете, често им изглежда, че не могат да се справят със задълженията си, че правят всичко погрешно и не знаят нищо за отглеждането на детето.

Съветите на психолога как да се справите с депресията, която настъпва след раждането

Младата майка трябва да осъзнае, че когато бебето порасне, отглеждането му ще стане не само по-лесно, но и много по-приятно.

За да премахнете проблема с необходимостта да останете в затворено пространство, трябва да ходите повече, да пазарувате, да се срещате с други майки, които са родили наскоро.

За възстановяване на фигурата трябва да се установи балансирана диета и упражнения. Редовните тренировки ще ви позволят да тонизирате тялото за кратко време.

Приемайте всякаква (физическа и финансова) помощ от близките ви. Не им отказвайте, ако искат да се грижат за малкото бебе.

Много е важно, докато сте в отпуск по майчинство, да намерите любимо нещо за себе си. Трябва да помислите какво бихте искали да правите. Ако видът труд позволява, тогава можете да вземете някаква работа на непълно работно време, или да се трудите надомно. Това ще отвлече вниманието от домакинските дела и ще даде възможност за подобряване на финансовото състояние. Разбира се, ще трябва да вземете предвид режима на детето, както и да планирате хоби или работа, без да компрометирате вниманието на семейството.

depresia_1.jpg

Докато сте в отпуск по майчинство, можете да се посветите на саморазвитие, повишавайки нивото си чрез интернет-курсове и четене на подходяща литература. Четенето на книги и списания ще ви позволи да научите нещо ново за себе си, потапяйки се в друг, измислен свят.

Важно е винаги да намирате време за почивка. Поставяйки бебето в леглото на обяд, младата майка също трябва да се опита да поспи.

Ако детето вече е свикнало да не се буди през нощта, но майката въпреки това не може да се отпусне и да заспи, наложително е да се започне прием на подходящи билки, които ще улеснят този процес. Поръчайте капките Стресовитал и започнете да ги взимате редовно. Само така сънят ви ще бъде здрав и достатъчен, а сутрин ще се събуждате бодри, освежени и изпълнени с нови сили.

Капките Стресовитал са в компактна и модерна опаковка, която предоставя лесен прием. Това спестява време и пари. Първо не губите време да смесвате различни билки и да варите чай, и второ - няма да сте разочаровани от действието на билковите капки Стресовитал. Това ще ви спести много пари, които ще похарчите на принципа "проба-грешка".

Релаксираща вана с морска сол и пяна също ще бъде полезна преди лягане.

Често жената, която се грижи за детето, няма време да обръща внимание на роднини или да говори по телефона дълго време със своите приятелки. Необходимо е да се намери малко време за това, но да се направи тогава, когато майката не е заета и тази разтоварваща дейност няма да се отрази на грижите ѝ за детето.

Важно е да включите разходка без дете в седмичния график, поне за два часа. Това ще позволи на психиката ви да се отпусне.

Важно е и свободното време, прекарано без детето, да се различава от обичайното ежедневие. Ако една жена прекара вечерта у дома, гледайки телевизия или скролвайки в социалните мрежи, тогава няма смисъл от такава почивка. Но ако се срещне с приятелите си, ако отиде на концерт, или със съпруга си на вечеря в ресторант, тогава всичко това значително ще промени настроението като цяло.

Психолозите препоръчват да прекарвате свободно си време във форуми от рода на бг-мама, за да избегнете депресията по време на майчинството. Регистрирайки се в сайт за мами, можете да създавате свои собствени дневници, да споделяте опит, активно да участвате в чатове, да обсъждате коментарите на други хора, както и да четете полезна информация за отглеждането на дете.

Предимството в общуването по форумите е, че жената сама избира темата, която я интересува.

Ако времето не ви позволява да седите пред компютъра, тогава можете да разширите кръга от познати, разхождайки се с детето из различни детската площадка.

Човек трябва да се научи да вижда положителното във всичко, което го заобикаля

Пазаруване, готвене, разходка в парка, гледане на движещи се превозни средства, хора, животни, време извън къщата. Всичко това може да отвлече вниманието от мислите ви и да ви даде много приятни минути за релакс, когато не мислите за нищо друго, а просто гледате какво се случва около вас.

Когато купувате дрехи, трябва да дадете предпочитание на ярките цветове. Те са в състояние да повлияят положително на настроението.

Разкрития на уморени майки в отпуск по майчинство

Появата на дете в семейството е радост, но ако няма помощ и подкрепа от близките, майчинството се превръща в огромно изпитание за младите жени. Емоционалното претоварване изморява жените, които изцяло посвещават делничните и празничните дни на своите бебета.

Откровенията на родилките са изпълнени с безнадеждност и умора. Жените нямат с кого да говорят, защото се чувстват неразбрани.

Ето какво споделят някои от тях, при посещенията си при психолог:

„Автоматизъм, омраза, пустота. Липса на топли чувства към новородения ми син. Поведението ми е продиктувано от нормата, тъй като е обичайно да се усмихваш, да играеш с детето и в същото време да не искаш да го правиш."

"Ярост, агресия, желание да спя и да съм спокойна дълго време, без никой да ме притеснява."

„Отглеждам сина си вече една година. Навсякъде борба: в банята да се измие; в коридора да се облича; в кухнята, докато се храни; в спалнята, за да заспи. Бих искала скоро да отида на работа и да уредя детето в детска градина. Всеки ден плача от умора, а синът ми плаче с мен. Искам да умра, мразя себе си, че не мога да дам нужната любов на детето, нямам сили да се занимавам с него. "

„Вечер направо се строполявам на леглото. Детето и съпругът спят. Моментите на тишина са най-желаните на света."

Това са само част от оплакванията и разкритията на жените относно онова, което се случва по времето на тяхното майчинство. Съпрузите трябва да бъдат съпричастни към своите жени, които са до децата по 24 часа всеки ден и говорят откровено за натрупаната умора.

Психолозите съветват жените да не се страхуват да разказват на съпруга си за онова, което чувстват, за депресията по време на майчинство. Трябва откровено да поговорите с тях и да посочите къде точно са възникнали трудностите, с които не може да се справите. Разговорът трябва да се води позитивно, без упреци и сълзи.

Следродилната депресия е временно явление, и ако има постоянно участие във възпитанието и отглеждането на бебето от роднини, тогава неприятните моменти на депресивното настроение ще се изгладят и ще бъдат по-леки за психиката на майката.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000