0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кои думи и изрази нараняват детето?

Съобразявайте се с мнението на детето дори когато не сте съгласни с него


deteto
Общуването с деца е изкуство, което усвояваме, когато станем родители.
Учим се трудно и невинаги успешно. Понякога не съумяваме да разкодираме посланието, друг път провокираме съпротива с поученията и критиките си. Случва се сами се уловим, че казваме неща, които не бихме искали, и то с тон, който дори на нас не ни харесва. Няма как да научим детето на добро, като го караме да се чувства зле. Накриво казаната дума и неадекватната родителска реакция могат дълбоко да наранят самочувствието, да заседнат в съзнанието и да останат там с години.
Безразличието е една от най-грубите грешки, които майките и татковците допускат. Когато детето иска да сподели свои проблеми, когато търси помощ или зашита, нормално е да се чувства притеснено и объркано. Не мислете: "Това са детски работи, които ще минат и заминат". Обърнете му внимание, създайте атмосфера на доверие, предразположете го към открит диалог. Добрият родител преди всичко е добър слушател. Покажете интерес към споделеното с жестове, с вмъкнати думи, изрази и въпроси.
Опитайте се да видите проблема през неговите очи. Съпричастност трябва да проявявате и към добрите прояви на детето. Когато то получи отлична оценка, усмихнете се, похвалете го и го насърчете, пише "Всичко за семейството". Нищо, че половината му съученици може да са изкарали шестици на теста.
Изрази от рода "Ти още не знаеш какво искаш", "Такива панталони можеш да си купиш, когато започнеш сам да печелиш пари" обиждат и унижават детето. В основата им е нежеланието на родителите да се съобразят с мнението и вкуса му.

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други. Дозировката е за 30 дни. Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно. Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА! Цена на една доза - 39 лв. При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА. За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com www.stresovital.com
https://youtu.be/Y3RurlbPHXU

Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020