0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Скрита депресия: 10 признака


Скрита депресия: 10 признака

Погледнете по-отблизо себе си и любимите хора. Може би зад постоянната усмивка се крие депресия?

Как да разпознаете скритата депресия - прочетете повече в тази статия.

Ако някой не иска да покаже болката, която изпитва, как другите могат да определят какво се случва в душата му? Как да видите невидимото и да чуете това, за което хората не искат да говорят? Как роднините или приятелите могат да помогнат на близките си, ако не показват класическите признаци на депресия? Какво да направите, ако човек не осъзнава, че страда от латентна депресия?

Поръчайте сега билковите капки Стресовитал! Започнете редовен прием на Стресовитал и си спестете такива състояния, като депресия, безпокойство и безсъние

10 основни характеристики на латентната (скрита депресия) депресия

Важно е да се определи какви послания и знаци има скритата депресия, да се дешифрират навреме симптомите, който могат да се сбъркат с нещо друго. Добре е да се знае какво всъщност е синдрома на латентната депресия, за да се забележат първите кълнове на бъдещите проблеми, преди те да се разлистят напълно.

1. Силен перфекционизъм, придружен от критичен вътрешен глас

Перфекционизмът е в началото. Опитвате се да свършите работата по най-добрия начин. „Ако нещо си заслужава да бъде направено, струва си да го направите добре", е вашето мото.

Но хората със скрита депресия наказват себе си, ако не постигнат най-добрите резултати през цялото време. Те могат да си позволят да имат една област, в която да не са изцяло професионалисти.

Например, те със смях признават, че не знаят как да се пързалят или да разказват шеги, ако животът им не зависи от това.

Но ако е нещо по-сериозно от това, те трябва да са перфектни. Трябва да са примерни майки, висококвалифицирани адвокати, идеални лидери или най-добри приятели в света.

Такива хора непрекъснато оценяват състоянието си и ако това не оправдае очакванията, увеличават натиска върху себе си.

2. Прекомерно чувство за отговорност

Хората със скрита депресия добре знаят какво представлява дългът, ангажираността и лоялността. Можете да разчитате на тях в трудни моменти. Те са първите, които забелязват, когато нещо се обърка, и търсят решение. Това са добри лидери, въпреки че не знаят как да делегират добре.

Прекомерното чувство за отговорност може да бъде болезнено, тъй като хората с латентна депресия набързо се обвиняват, че не се опитват да видят голямата картина. Това може да се използва от онези, които се опитват да избегнат отговорността.

3. Трудности при приемането и изразяването на болезнени емоции

Ако вашият събеседник се усмихва широко на вас, говорейки за значителна загуба или разочарование, вероятно сте изправени пред случай на латентна депресия. Гневът се отбягва или отрича. Тъгата е потисната. Разочарованието е за хленчещи.

Хората със скрита депресия често не намират думи за изразяване на отрицателни емоции, а в по-тежки случаи възникват проблеми с изразяването на емоциите като цяло. Чувствата не идват от сърцето, а от ума. Вместо да намерят начин да ги отразяват, такива хора анализират, опитват се да дешифрират и мислят дълго за емоциите си.

4. Силна тревожност и нужда от контрол, заедно с избягване на ситуации, при които контролът е невъзможен

Хората със скрита депресия не знаят как да бъдат в настоящия момент. Те може да обичат да готвят, но им е трудно да седят с гостите на една маса и да се наслаждават на храната.

Необходимостта от контрол е много силна, затова се отделя много време, притеснявайки се какво може да унищожи този контрол. По ирония на съдбата е важно пациентите с латентна депресия да скрият тревожността си. Хората с латентна депресия изглеждат така, сякаш се отнасят към живота лесно и игриво. Загрижеността им се крие под вечната усмивка.

5. Стремежът към постижения като начин да усетите вашата стойност

„Вие сте също толкова добър, колкото и последния успех, който сте постигнал!", е тяхното мото. Хората с латентна депресия са активни и събират постижения, за да прикрият несигурността и страховете си.

__________.jpg

Такива хора често не знаят какви качества да ценят в себе си, което им носи ниско самочувствие, с изключение на задачите и постиженията, които са видими и могат да се покажат или докажат. И тогава това се превръща в проблем.

6. Те се грижат активно за благополучието на другите, но не им позволяват да надникнат в техния вътрешен свят

Това не е фалшива грижа. Това не е следствие от претенциозност или откровеност. Хората със скрита депресия са готови да се грижат за другите. Те обаче не разкриват собствената си уязвимост пред никого. Те издигат стени, като пречат на света да открие колко са самотни, празни или смазани.

Направете препоръчителния тримесечен прием на билковите капки СТРЕСОВИТАЛ, за да ликвидирате депресията и нейните проявления, които оказват цялостно негатично въздействие върху психическото и физическото здраве. Още на втората опаковка СТРЕСОВИТАЛ ще усетите благотворното въздействие на билките, които отлично ще възстановят вашия психо-физически статус и самочувствие.

Това може да бъде особено страшно, когато се появят самоубийствени мисли. Но човек, страдащ от латентна депресия, не може да се отвори за никого. И ако той реши да направи това, те не му вярват: „Ти? Депресия? А, нещо си се объркал! Не си такъв човек"

7. Амортизация на минала или настояща болка или насилие

Раздялата е психологическа защита. Дава ни възможност да изпитаме тъга, разочарование, страх или гняв, но избутва чувствата встрани до момента, в който ще можете да се справите по-добре с тях. Здравите хора понякога използват тази защита. И не само във връзка с негативни преживявания, но и с положителни. Понякога не е време да блестиш от радост и прекомерно щастие.

Хората с латентна депресия прибягват до раздялата по-често. Те обичайно потискат болезнените чувства, изтласквайки ги в тъмните килери на душата си. Това им позволява да отстъпят, отричат ​​и отхвърлят влиянието на негативните преживявания, които са им причинили болка в миналото или настоящето.

„Нищо кой знае какво не ми се е случило. Светът е пълен с хора, на които им се случват много по-страшни неща", е типичният модел на изказ и вярвания, използван при скритата депресия.

8. Свързани проблеми с психичното здраве - тревожност или прекомерен контрол

Хората с латентна депресия имат трудности да се контролират. Те могат да страдат от хранителни разстройства и/или обсесивно-компулсивен синдром. Алкохолът и успокоителните се използват за намаляване на тревожността.

9. Липса на съпричастност

Хората със скрита депресия се чувстват виновни или дори се срамуват, ако проявят съпричастност към себе си и си позволят да осъзнаят, че има много добро в живота им.

10. Трудности в личните отношения, заедно със значителен професионален успех

Уязвимостта е свързана с истинската интимност, която хората с латентна депресия трудно постигат. Стремейки се да бъдат продуктивни и да постигнат невъзможното, те често успяват. В същото време хората с латентна депресия са склонни да избират партньори, които не искат или не са в състояние да покажат своята уязвимост. Връзката им ще се основава предимно на това, което партньорите правят един за друг, а не на това, което означават един за друг.

Източник: psychologytoday.com

 


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020