0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Случайният секс води до депресия


Случайният секс е причина за появата на депресия, невроза и социална фобия. От друга страна, проблеми с психичното здраве карат младите хора да се ангажират с по-рисково поведение.

В състояние на депресия хората са склонни да не подбират партньорите си.

В ерата на СПИН и полово предаваните болести не е изненадващо, че случайният секс предизвиква безпокойство и тревога, докато резултатите от тестовете не се появят.

За да туширате безпокойството, паническите атаки, липсата на сън и неврозата ползвайте капките Стресовитал. С тяхна помощ всяко очакване е не само по-спокойно, но и много по-приятно

Случайният секс има отрицателен ефект върху психиката. Изследователите от Калифорнийския университет установиха, че степента на депресия, обща тревожност и социална фобия сред младите хора, независимо от техния пол, които наскоро са имали сексуален контакт с партньор, с когото са били по-малко от седмица, е значително увеличена. Резултатите от изследването са публикувани в авторитетното издание The Journal of Sex Research.

555_415-dc5cdc3355e263a111923e7cff349156.jpg

В широкомащабно проучване на връзката между рисковото поведение и психологичното състояние, участваха 3907 хетеросексуални студенти от 30 американски висши учебни заведения на възраст от 18 до 25 години от двата пола. 26% от участниците, повечето от които са мъже, съобщават, че са имали случаен секс през последния месец.

Всички участници от тази група, независимо от пола, съобщиха, че случилият се случаен секс нарушава емоционалния им баланс. Отрицателното въздействие на сексуалния контакт с непознати върху психичното благополучие на участниците беше научно потвърдено - младите хора показваха повишена тревожност, симптоми на социална фобия и депресия.

Водещ автор на изследването е д-р Мелина Берсамин. Тя каза, че и мъжете, и жените, участвали в изследването, съобщават че изпитват тревожност и депресия в резултат на техните сексуални контакти.

Д-р Берсамин каза още: „Прибързано е да се правят заключения, че случайните сексуални контакти не крият вредни психологически рискове за младите хора. Резултатите показват, че при хетеросексуалните студенти случайният секс е бил отрицателно свързан с благосъстоянието и положително свързан с психологическия стрес."

Предишни проучвания показват още, че жените реагират по-негативно на случайния секс, отколкото мъжете, вероятно поради двойния стандарт, който позволява на мъжете да имат повече сексуални контакти с по-голям брой партньори от жените.

Изследователите все още не са установили дали съществуващите проблеми с психичното здраве карат младите хора да се включат в по-рисково поведение.

depresia.jpg

От друга страна, рисковото поведение и случайния секс са последици от прекалено сложния характер на хората (тревожни разстройства, фобии и др.). Ако обаче се отнасяме към секса безпристрастно, и ако се научим как да го използваме правилно, тогава сексът е отлично и широко достъпно лекарство за много заболявания, както соматични, така и умствени. Секс коучингът на Запад е широко разпространен, но постепенно набира скорост и в нашата страна.

Не бива да забравяме, че широката неудовлетвореност на пациентите от сексуални отношения показва липсата на реализация на значими семантични аспекти на човешкото съществуване. Наред с намаляване качеството на живот, това създава условия за повишена уязвимост. Сексуалните дисфункции и проблемите, причинени от психосексуалната сфера, като конфликт между сексуалните роли, его-дистонично сексуално влечение, разстройство на сексуалната идентичност, могат да представляват психогенен фактор в развитието и поддържането на депресивно разстройство. Неразрешените конфликти в психосексуалната сфера водят до депресия, а също така причиняват и високо ниво на суицидно поведение.

Сексуалната дисфункция е сред най-устойчивите признаци на депресивни разстройства, като част от техния соматичен синдром. В този случай могат да бъдат засегнати всички етапи на копулативния цикъл. Сексуалното желание намалява до пълната загуба.

Проучване във Великобритания показва, че 70% от хората от общото население смятат, че нормалният сексуален живот е „много важен", а сред тези, които са имали депресия в историята си, този процент е дори по-висок - 75%. В същото време, около 65% от пациентите с депресивни разстройства са недоволни от сексуалните отношения, които имат или са имали. Недоволството от тези взаимоотношения е придружено от недоволство и от самия себе си като представител на пола (т.е. какъв човек съм). Така 82% от мъжете и 57% от жените с депресивно разстройство не са доволни от себе си.

В никакъв случай не бива да се подценява ролята на интимностите между хората, без значение дали това се случва случайно или не. Характерно за една голяма част от психичните разстройства е така наречения "ефект на доминото". Стресът води след себе си неврозата. Тя, от своя страна, може да причини проблеми със съня, които да ескалират в депресия. Ето защо грижата за емоционалното и психично състояние е толкова важна.

Билковите капки Стресовитал са навременна грижа, която дава отлични и ефективни резултати при невроза, паник атаки, фобия, стрес и проблеми със съня от всякакъв характер.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000