0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Дишането наистина успокоява ума?

Първото, с което свързваме израза "Дишай дълбоко", са онези моменти, в които губим контрол поради гняв, страх или друг вид стрес


дишането Дишането наистина успокоява ума?

В напрегната ситуация дълбокото дишане наистина успокоява. Ако усещането при напрежение е сякаш човек е подложен на свръхналягане, бавното поемане на въздух и още по-бавното му издишване може да се сравни с отваряне на предпазен клапан, който на момента връща равновесието.

Учените стигнаха до точно обяснение на механизма


Изследователи, ръководени от д-р Марк Красноу, професор по биохимия в Стандфордския университет в САЩ, установиха, че групата неврони (нервни клетки), които регулират дишането, са пряко свързани с центъра на възбуда на мозъка. С други думи, дишането има пряк ефект върху активността на мозъка.

Екипът е изучавал мозъка на гризачи основно в зоната, която контролира различните типове дишане - от бързо, учестено, свързано с натоварване и вълнение, до най-бавното, типично за моментите на почивка


Изследователите открили, че около 60 вида нервни клетки изграждат функционален апарат, който образно може да бъде наречен дихателен пейсмейкър (стимулатор). Всяка от клетките там е отговорна за някой от различните модели на дишане. С помощта на генетично инженерство учените "заглушили" част от невроните, за да видят до нарушаването на
каква дихателна функция води това.
Експериментът изглеждал като провал, защото гризачите с манипулирани гени не показали промени в дишането си. Но както понякога става в науката, неуспехът в едно довел до пробив в друго.
Когато биохимиците разквартирували животните в нови жилища, защото смятали опита за злополучно приключил, забелязали нещо странно. Обикновено в непозната среда всяко същество изпитва нервност и тревожност, докато проучва условията на новото място. Вместо да дишат учестено и да се озъртат неспокойно, гризачите обаче проявявали изненадващ непукизъм. Оказало се, че потискането на неврони от групата, която нормално алармира мозъка за извънредни преживявания, не позволява стрес сигналите да стигат до сивото вещество. Същото спокойствие се възцарява в центъра на възбудата, когато дишането се забавя.
сурови.
Причината - потискат се невроните, които служат за контакт със зоната на възбудимост. И съответно до нея стига нищожна част от стрес сигналите. Дишането, с други думи, може да промени състоянието на ума.
Но някои хора не се успокояват дори от най-бавното вдишване и издишване. Според учените продължаващото безпокойство се дължи на генетични вариации в клетките, които регулират дишането. Това е пречката с няколко съзнателно бавни вдишвания да превключат мозъка си от възбуда към спокойствие, пише "Всичко за семейството". При подобна особеност вероятно би помогнало лекарство или терапия, които да подадат "допинг" на правилната група нервните клетки, ангажирани в дишането.

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.
Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза - 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com
www.stresovital.com

Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

Капките Стресовитал са продукт против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.
Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2019

Content
LivedaMed2000