0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Източна мъдрост: Речта е проявление на жизнената сила

Как речта може да бъде определение на нашата вътрешна сила? Може ли думите да ни направят слаби и да ни разболеят?


речта
Според специалистите, които разбират от източна философия и будизъм хората, които псуват, използват груби и оскърбителни думи, получават черно, петно на определено място в тънкото си тяло, което след година-две може да прерасне в злокачествено образувание.
Речта е проявлението на жизнената сила. Главното, за което е предназначен езикът ни, е произнасянето на молитви, мантри и разсъждаването по теми, приближаващи ни към божественото. При необходимост могат да се обсъждат и практически депа, да се общува с близките, но главното е да не се прекалява.

Според Аюрведа речта е проявление на прана - жизнената сила, вселенската енергия


Колкото повече прана има, толкова по-здрав, успешен, харизматичен и хармоничен е човекът. На първо място, прана се изразходва, когато човекът говори. Особено когато критикува, осъжда, предявява претенции, псува. Според статистиката 90% от всички конфликти са заради това, че говорим лоши неща за някого. Най-успели са хората, които говорят приятно и умеят да контролират речта си.
В Бхагавад гита е казано, че аскезага на речта се състои в умението да казваш истината с приятни думи.

Речта определя кармата ни. Важно е да помним, че ако критикуваме някого, поемаме върху себе си негативната карма и лошите качества в характера на този човек


По същия начин вземаме качествата на личността, която възхваляваме. Затова Ведите призовават винаги да се говори за Бога и за светците и да ги възхваляваме. Това е най-прекият път да се сдобием с божествени качества.
Тоест, ако искате да получите дадени качества, достатъчно е да почитате някой светец, който ги притежава, или да обсъдите с някого качествата му. Психолозите също съветват да мислим и да говорим за успели хора.
Колкото повече егоизъм и завист ни изпълват, толкова по-трудно ни е да говорим положителни неща за другите. Трябва да се учим никого да не критикуваме.
Този, който ни критикува, ни отдава своята положителна карма и взема нашата негативна карма. Затова във Ведите пише, че е добре, когато ни критикуват.

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.
Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза - 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

Капките Стресовитал са продукт против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.
Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2019

Content
LivedaMed2000