0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Мощни мисловни мантри, предназначени да променят живота ви


Положителните резултати не винаги изискват огромни усилия. Понякога извършването на малки промени в начина, по който мислите, може драстично да увеличи шансовете ви за успех

Искате да живеете продуктивен, щастлив и успешен живот, но различни емоционални и психични препятствия продължават да стоят на пътя ви?

Знаете какво е нужно, за да бъдете успешни, но за вас е по-лесно да го кажете, отколкото да го направите?

Готови сте да свършите работата, необходима за успеха, но умът ви оставя парализиран и не можете да действате?

Промените в мисленето могат значително да подобрят качеството на живот!

Добрата новина е, че положителните резултати не винаги изискват огромни усилия. С много малки усилия можете да промените начина, по който мислите. Това значително ще промени и живота ви към по-добро.

Превърнете завистта в любопитство

Всички изпитваме завист по едно или друго време, по един или друг начин. Но завистта може да бъде от полза, ако използвате силата й правилно. Превръщането на вашата завистна енергия в любопитство ще ви накара да действате, вместо да се самосъжалявате.

Всеки път, когато видите, че някой е успял да направи онова, което искате, обърнете внимание на онова, което е направил, или просто попитайте как го е направил.

Изглежда, че невероятните резултати, които другите получават, не са толкова трудни за постигане, колкото си мислите. Отделете време, за да разберете как са направили нещо и всичко ще се промени. Не е необходимо да преоткривате колелото - просто следвайте пътя, който е проправен от тези, които са пред вас.

Нека ученето бъде ангажимент, а не вариант

„Подобряването на рационалността и на онова, което умеете, независимо от вашата възраст или опит, е морално задължение." - Чарли Мънджър, вицепрезидент на Berkshire Hathaway.

entrepreneur.jpg

Нежеланието да се учите и усъвършенствате увеличава шансовете ви за неуспех. Помислете за обучението като цената, която трябва да платите, за да сте онова, за което завиждате на някой друг. Отнасяйте се с новата информация като към своя професия. Информацията днес е по-достъпна от всякога.

Милиардерът Илон Мъск учи ракетознание, четейки всяка книга на тази тема и разговаряйки с експерти в тази област.

Известно е, че инвеститорът Уорън Бъфет прекарва до осем часа на ден в четене. Той казва: „Колкото повече учиш, толкова повече потенциално можеш да печелиш".

Етикетите, които слагате върху себе си, определят вашите действия

Внимавайте какви думи използвате след израза „Аз съм (такъв-и-такъв)". В момента, в който се наречете мързелив, глупав, слаб и т.н., вие започвате да действате в полза на този етикет. Вместо да се етикетирате, опитайте да правите изявления, които показват, че сте в процес на подобрение.

Вместо "Мързелив съм!" - "Работя, за да стана по-продуктивен човек."

Вместо „Беден съм!" - „Уча се да управлявам финансите си и да развивам умения, за да печеля повече."

Вместо „Глупав съм!" - „Уча, колкото мога, и моята база от знания ще расте."

Тази фина промяна в начина, по който описвате себе си, ще доведе до значителни промени в поведението.

Преход от фиксирано мислене към мислене за растеж

Авторката и психолог на едни от най-продаваните книги за самоусъвършенстване Карол Дуек задълбочава темата "мислене" в книгите си „Mindset".

„Обичаме да мислим за нашите шампиони и идоли като за супергерои, които са се родили различни от нас. Не обичаме да ги смятаме за сравнително обикновени хора, които са се превърнали в изключителни."

Вземете например Майкъл Джордан. Мнозина смятат Джордан за най-големия баскетболист на всички времена. Когато беше в гимназията обаче, той не беше добър спортист. Джордан започна да показва своята стойност по време на колежа, но никой не очакваше да стане най-големият играч на НБА. Ключът към успеха му не беше свръхчовешкото ниво на талант, а свръхчовешкото ниво на работна етика и желание за подобрение.

Джордан прекара 10 хиляди часа в тренировки, преди да стане звезда. Ако не беше работил толкова последователно и упорито, вероятно никога нямаше да постигне това ниво на успех.

Ако откриете нещо, за което сте естествено талантливи и неуморно работите върху него, има вероятност да успеете.

Нека успехът ви преследва, а не обратното

„Не си поставяйте цел за успех - колкото повече се стремите към него, превръщайки го в своя цел, толкова по-вероятно е да пропуснете тази цел и да не успеете." - Виктор Франкъл.

Човек не трябва да се стреми към успеха. Трябва да се съсредоточи върху това да стане по-добра версия на себе си и успехът ще го последва.

Ето няколко примера как да накарате успеха да ви преследва, а не обратното.

• Съсредоточете се върху създаването на страхотен продукт, а не върху броя на хората, които го купуват.

• Съсредоточете се върху писането на добри статии, а не върху броя на хората, които ги четат.

• Съсредоточете се върху ученето, вместо да вършите безполезна работа.

Когато се фокусирате върху вършенето на смислена работа, хората ще разберат за вас. Влезте по-надълбоко в себе си и помислете как можете да се подобрявате малко по малко всеки ден - резултатите със сигурност ще бъдат успешни.

Намерете 300 спартанци, вместо да събирате огромна армия

Може би имате мечти да бъдете известни и важни? Искате всички да се радват на вашето творение и да обичат работата, която вършите, но това никога няма да се случи. Вашата цел трябва да бъде да намерите своето "племе" и да се обградите с верни хора, които ще подкрепят усъвършенствуването на вашата по-добра визия.

Във филма "300" малък отряд спартански войници успя да се пребори с огромната персийска армия в серия от битки.

Персийската армия се състоеше от роби, военнопленници и цивилни. Спартанците бяха посветили цялото си съществуване на изкуството на войната. те бяха превърнали умението да водят битки в своя професия. Безкористността и предаността един към друг бяха най-голямото им предимство.

Какво бихте предпочели - призрачната подкрепа на масите или група непоколебими и всеотдайни хора, които да споделят същото нещо като вас? Успешните хора избират последното.

Самосъзнанието води до просперитет. Разберете кои сте, за да разберете какво искате.

Съсредоточете се върху това, което не е нужно да правите

„Големият успех в живота и бизнеса идва от това да знаете какво искате да избегнете." - Чарли Мангер

Ключът към успеха изглежда загадъчен. Но има няколко очевидни ключове за провал. Вместо да се опитвате да отключите тайните на мотивацията, успеха и производителността, съсредоточете се върху това, което не трябва да правите и го избягвайте. Наблюдавайте хората, които не са успели да разберат какво да избягват. Можете да се поучите от грешките, но кой каза, че това трябва да бъдат вашите грешки?

Насочете страха си в правилната посока

Страхът осигурява мотивацията, необходима за успех, ако го използвате правилно. Не можете да се отървете от страха, но можете да го насочите в посока, която или ви помага, или ви вреди.

Повечето хора се страхуват от несигурност, провал и грешки.

Успешните хора се страхуват от съжаления, невъзможност за предприемане на действия и въпроса "Ами ако?"

Приемете страха си. Използвайте правилно енергията му.

Съсредоточете се върху кратките изблици на производителността, вместо да си поставяте за цел да бъдете продуктивни 24 часа на ден.

Никога не си мислете, че времето е загубено (всичко има значение)

Може да се притеснявате дали не сте направили грешен избор, когато става въпрос за вашето бъдеще. Не искате да прекарвате много време, следвайки грешен път. Когато мислите, че всеки момент от живота ви е важен, осъзнавате, че времето никога не се губи.

Дори ако пътят, който следвате, дава грешни резултати, все пак получавате:

• Опит - дори и да сте прекарали месеци или години в кариера, за която не сте били подходящи, сте придобили полезни умения в процеса.

• Комуникация - всеки човек, когото сте срещнали по пътя си, може да предложи нещо ценно. Ако сте наблюдателни, ще научите нещо ново от всички, които срещнете.

• Обратна връзка - когато нещо не работи от първи опит, ще получите по-добра представа какво да правите следващия път.

Всичко има значение. Грешките, които сте направили в миналото, могат да доведат до бъдещи успехи. Когато имате високо ниво на информираност, можете да извличате полезна информация от всеки един момент.


Източник: muz4in.net


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Декември 2019

Content
LivedaMed2000