0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Невролозите хвърлят светлина върху явлението самота

Усещането за самота наистина може да подкопае здравето, признават експертите

Усещането за самота наистина може да подкопае здравето, признават експертите

По-специално, при самота имунитетът страда, рискът от болестта на Алцхаймер се увеличава. Депресията, ракът и инфекциите започват да се развиват по-активно. Възможно е обостряне на хронични заболявания, включващи белите дробове, сърцето, психиката, отбелязва "Med News".

Лабораторията за динамика на мозъка в Университета в Чикаго установи, че в мозъка има химически сигнали, които могат да подтикнат човек да общува. Но в някои случаи мозъкът възприема тези сигнали като индикатор за социална опасност, безпокойство и човекът напълно губи желанието си да се социализира.

На свой ред, стероидните лекарства, например прегненолонът, могат да помогнат с тревожност и да елиминират чувството за опасност, което води до самота. Като част от експеримента на група доброволци бяха дадени 400 милиграма прегненолон. И това позволи да се намали остротата на самотата.

Съществуват и основания да се смята, че употребата на хормона окситоцин ще облекчи състоянието на хората, страдащи от хронична самота (те не могат да общуват с хора и в същото време страдат от социално изключване). При висока концентрация на окситоцин, човек вярва в другите и по-активно се проявява в обществото.

Припомняме, че днес много хора страдат от самота. Някои вярват, че ритъмът на съвременния живот увеличава усещането за самота. Въпреки това, експерти от Великобритания установиха: гените са до голяма степен отговорни за усещането за самота, казва The Daily Mail .


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000