0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Промяната на мисленето променя живота


Промяната на мисленето променя живота

Промяната на мисленето ме е лесна задача, но откритият и позитивно настроен ум променя всичко

Личностният ви растеж е това, което определя изборите, които правите за постигането на физическо, емоционално и духовно благополучие.

РАБОТА С МИСЛЕНЕТО

Много е важно човек да отделя време за работа над мисленето. В този процес започваме по-добре да разбираме себе си. И благодарение на това разбиране ставаме по-състрадателни и търпеливи към самите себе си.

Обществото и културата ни процъфтяват благодарение на суетата, която се проявява във всичко. Като резултат се стремим да използваме бързи решения и средства (които само маскират проблема), за да преминем през определени десни места" в живота си.

Когато променяте мисленето си, вие не само ставате оптимисти, но и предоставяте на ума си почивка, необходима за растеж и разширяване. Предлагаме ви 7 практически начина да промените собственото си мислене.

1. УПРАЖНЕТЕ ПРИНУДА НАД СЕБЕ СИ

Не искате да отидете на фитнес? Въпреки това отидете. Не искате да свирите на пиано, макар да сте си обещали да се упражнявате всеки ден? Отивайте и свирете. Възнаграждение ще има, но е нужно време. Котата правите това, което трябва, въпреки мързела и различни оправдания, това укрепва увереността. И след известно време мисленето ви започва да се променя.

Спокойствие, увереност, добър сън и здрави нерви гарантират капките Стресовитал

Невинаги това ще е лесно. Но котето постигнете малките дели в своя списък, можете да пристъпите и към по-големите, които в началото мотат да ви се сторят невъзможни.

2. НАПЕРЕТЕ СИ КОТВА

Всички имаме нужда от котва, с други думи, всички имаме нужда да вярваме в нещо, котата мислите ни се колебаят. Дали ще са религиозни възгледи, духовна връзка с висша сила или човек, който ни заземява.

Каквато и „котва" да откриете за себе си, тя ще сложи ред в системата ви от убеждения. Ще ви подтиква да бъдете своята по-добра версия. Ще бъде светлина в края на тунела, която се появява, когато се опитвате да се убедите, че светлината не съществува.

Целта на котвата е да ви заземи, когато умът и/или външните фактори оказват натиск върху вас. Става дума за доверие и вяра в нещо или в сила, когато всичко останало изглежда мрачно. Това е едно от най-важните неща, които са ви необходими, ако искате да промените собственото си мислене.

3. ПИТАЙТЕ ЗАЩО

Всичко е много просто. За да промените мисленето си, трябва по-дълбоко да вникнете в това, което предизвиква реакция.

"Защо ме безпокои, че друг човек е заел мястото на паркинга, което си бях „заплюл"? Защо се чувствам неловко, когато обядвам в ресторанта сам/а? Защо се чувствам щастлив/а, след като си купя нова дреха? Задаваме въпроса „Защо?" относно множество външни фактори, но не надникваме дълбоко в себе си. Когато започнем да отговаряме на такива въпроси, осъзнаваме, че не външните фактори ни носят щастие, тъга, чувство за вина или радост, а по-скоро разбирането на собствените ни ценности.

След това поговорете със самите себе си и поразмишлявайте над отговорите, които ще получите, когато зададете въпроса „Защо?". Например причината, поради която се ядосвам, когато ми вземат паркомястото, е, че съм много зает/а и нямам никакво време да търся друго.

Размишления: как управлявам времето си? Как временните ограничения предизвикват у мен ненужен стрес? Трябва да подредя приоритетите си, за да не се чувствам претоварен/а.

Причината защо се чувствам неловко, когато вечерям без компания в ресторанта, е, че не искам хората да си мислят, че нямам приятели.

Размишления: прекалено много се интересувам какво ще си помислят за мен другите, включително и непознати хора, и това влияе на емоционалното ми благополучие. У мен не възникват никакви мисли, когато виждам как някой друг вечеря сам. Тогава защо се тревожа, когато става дума за мен? Трябва да започна да вечерям сам/а, за да се науча да излизам извън своята зона на комфорт.

Спестете си неприятното състояние хронична умора, живейте без стрес и панически атаки - гарантирано с капките Стресовитал.

Причината, поради която се чувствам отлично, след като си купя нов тоалет, е това, че новата дреха ми придава увереност.

Увереността е ключ, защото тя определя поведението ми, когато се срещам с непознати, клиенти и т.н. Как мога да поддържам тази увереност, без да харча купища пари всеки път, котата ми е нужен допълнителен импулс? Бих могъл/могла да нося очила или да вземам със себе си книга, която да играе същата роля.

Воденето на тези прости и откровени разговори със самия себе си е прост метод да промените собственото си мислене. А размишленията са ключът към разбирането на силните и слабите ви страни.

4. ИЗЛИЗАЙТЕ ИЗВЪН ЗОНАТА СИ НА КОМФОРТ

Както се спомена по-горе, всички имаме зона, в която се чувстваме като риба във вода. Подобно на охлюва усещаме спокойствие и безопасност в черупката си. Но за да промените мисленето си, трябва да сте готови да напуснете въпросната черупка независимо от това какви чувства тя ви осигурява.

Мисленето ви ще започне да се променя, ако си позволите да се подложите на възможността да се промените. Излизането от зоната на комфорт може да бъде едно от трудните неща в живота ви, но ще помогне да укрепите самоувереността си.

нервен-срив.jpg

Най-важните приятелски отношения, които могат да се изградят, се формират благодарение на това, че е премината зоната на комфорт и е проведена беседа. Старайте се всеки ден да узнавате нещо ново, дори и това отначало да ви е дискомфортно.

5. ПОГЛЕДНЕТЕ НЕЩАТА ОТ ДРУГ ЪГЪЛ

Веднъж попитали един умен човек какво означава любовта към себе си. Той отговорил: „Да обичаш себе си, означава да бъдеш родител на самия себе си".

Промяната на мисленето се състои също в това, да човек да бъде открит към друго мнение, особено ако то противоречи на неговото собствено виждане. Ще започнете да осъзнавате, че колкото по-дълбока работа с мисленето изпълнявате, толкова по-спокойно в бъдеще ще възприемате новите мнения и идеи. Нещата, от които някога толкова усърдно сте се защитавали, постепенно ще се превърнат във въпрос на любопитство.

6. ЗАБАВЕТЕ ТЕМПОТО

Когато напускате дома си сутринта, вие ходите на работа по един и същи маршрут. Когато свърнете от пътя, спирате при любимото си кафене да си поръчате кафе и след това отивате право на работа.

По време на тази всекидневна рутина забелязвали ли сте някога цвета на сградата на ъгъла, която се появява точно преди да завиете. Обръщали ли сте внимание на това какъв е човекът, който ви приготвя кафето сутрин: левичар или борави с дясната си ръка? Вероятно не, защото по-голямата част от времето сме склонни да живеем на автопилот.

Според научни данни, вземаме около 35 000 решения дневно. Ясно е защо мозъкът ни работи в автоматичен режим. Въпреки това подобен режим ни кара още и безцелно да използваме телефона или дълбоко да се потапяме в мислите си.

Билковите капки СТРЕСОВИТАЛ ще ви помогнат да се справите със стреса. Те ще релаксират нервите ище подобряват съня ви.

Един от методите да промените собственото си мислене, е да забавите ход. Когато се забавите, започвате да разбирате, че излъчвате същата мелодия и вибрации като света около вас. Започвате да осъзнавате кое резонира с
вас и кое - не. Започвате повече да присъствате в момента.

Ако искате да промените живота си, трябва да присъствате в този живот, който живеете сега. Това ще ви помогне да преминете в състояние на благодарност.

7. ИЗКЛЮЧЕТЕ ОПРАВДАНИЯТА И СЪЗДАВАЙТЕ РЕШЕНИЯ

Колко често използваме думата „но"?

Например „Искам да се храня правилно, но съм толкова заета, че не успявам да сготвя", „Искам да си купя нова кола, но все още не съм изплатил предишния си кредит", „Бих искал да започна собствен бизнес, но нямам нито време, нито пари за това".

Сега махнете „но" и си представете как бихте се чувствали, ако тези външни фактори не бяха вече проблем за вас.

Това е проста, но мощна техника, която помага кардинално да промените мисленето си. Работата е да се задействат емоциите и да се отстранят препятствията, за които хабим толкова много енергия. Вместо това започнете да превключвате вниманието си от „но" на "как".

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ МИСЛИ

Промяната на мисленето представлява работа и усилия в прогрес и тя трябва да бъде пробуждаща и възнаграждаваща едновременно. Същността й е в това да опознаете себе си на по-дълбоко ниво и да се сприятелите със самите себе си.

Не съществува универсално решение, което да подхожда за всекиго във всяка една ситуация. Но всичко се свежда до това да се направи първата крачка и след това да не се спира по пътя към промяната на мисленето, а от там - и на живота, като цяло.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2020