0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

3 лесни трика, които помагат при безсъние


Лесното и бързо заспивате и ставането сутрин в свежо настроение и изпълнени с енергия - невъзможната мечта на мнозина. Междувременно, за да се осигури лесно заспиване и достатъчен, както и висококачествен сън, не е нужно толкова много.

Подходящата подготовка за сън е залог за това всеки от нас да е изпълнен с утринна сила. Прочетете следващите техники и съвети, които ще ви помогнат да заспивате по-лесно и да има полза от съня ви на следващата сутрин.

Като начало, нека да започнем с вечерята. Преди лягане е добре да се наблегне на млечни продукти, банани, ядки, риба. Тези храни съдържат магнезий и калций, които стимулират мускулната релаксация и бързия сън. Но доматите, шоколадът, сиренето, свинското месо и виното, напротив - те имат стимулиращ ефект, тъй като произвеждат норепинефрин - биологично активно вещество, което насърчава жизнеността. Ето защо е по-добре тези продукти да се плануват за закуска.

Гореща вана с успокояващи масла и ароматерапията ще спомогнат за ускоряване на заспиването. Душът, напротив, има тонизиращ ефект.

Преди да заспите

Опитайте се да облекчите заспиването с помощта на тези техники от йогата:

► Дишане "4-7-8". Поемете дълбоко дъх, като преброите до четири, за сметка на "четири", започнете да вдишвате, като броите до седем. За сметка на "седем" задръжте дъха си, за сметка на "осем" е бавното издишване през носа, и броенето започва отново - от едно до четири. Броят на повторенията е неограничен.

► „Превключване в обратна посока". Същността на този метод е да затваряте очите си на равни интервали от време - от 5 до 15 секунди - и след това да ги отворите за момент. Привържениците на този метод твърдят, че заспиват след три минути.

► "Пролет". Вие вече лежите по гръб, трябва да затворите очите си и да се протегнете колкото е възможно повече, както това се случва сутрин, докато напрегнете всички мускули в ръцете и краката. Задръжте тази позиция за 5-10 секунди и след това се отпуснете, за да усетите контраста между усещанията. Повторете няколко пъти.

Пробуждане

Как да почувствате бодростта скоро след събуждане? Ето какво ще ви помогне:

Душ и кафе. Кофеинът започва да действа не веднага - за да се почувства бодрост след чаша кафе, отнема около 15 минути Това време е достатъчно, за да вземе душ. Силният поток от хладка вода "включва" нервните окончания, започвайки режима на жизненост.

Добре подбраните и комбинирани билки, които са в състава на капките Стресовитал, гарантират бързо решение на проблема с безсънието

Зареждане. Мускулите и ставите след сън се нуждаят само от лек товар. За да ги тонизирате, простите упражнения са достатъчни: вдигате ръце, правите плавни клякания, навеждания, и накрая - подскоци.

Масаж. Необходимо е в рамките на една или две минути да се масажират ушите, участъка от носа до слепоочията и двете страни на носа.

Ето и още няколко съвета за преодоляване на безсънието

Няма смисъл да лежите в леглото осем часа, ако спите пет часа. Ако не можете да заспите, по-добре станете и започнете да правите други неща. Препоръчително е да се занимавате със спокойни дейности, да се чете книга, да се слуша тиха музика или просто да гледате звездите.

Освен това

Преяждането или гладуването са това, което пречи на здравия сън. Да спите на празен стомах не е необходимо, имате нужда от лека вечеря. Ако не ядете след шест и си лягате в полунощ, гладът определено няма да ви позволи да заспите. Това ще бъде голям стрес за организма и ще предизвика възбуждането на нервната система. На свой ред, твърде обилната вечеря, също няма да ви позволи да заспите.

Не се препоръчва да се пият напитки с кофеин след шест часа вечерта.

Липсата на сън води до влошаване на благосъстоянието на човека, причинява определени хронични заболявания и влияе на психичното му състояние.

Безсънието често се появява като симптом на дискомфорт. Като правило, ние говорим за различни заболявания, които дават неприятни усещания в организма. Често тези патологии могат да бъдат психосоматични. Поради болезнените усещания в тялото, които могат да се развият на фона на тях, човек не може да спи и често се събужда през нощта. Също така, проблеми със съня могат да се развият като страничен ефект на някои лекарства, особено ако става дума за лекарства за неврологични патологии. Особено място заема безсънието на фона на различни емоционални преживявания. И изобщо не е необходимо те винаги да са събития със знак минус: ако човек изпитва радост безсънието се случва дори по-често, отколкото на фона на негативните емоционални преживявания.

bed_1.jpg

Друга причина за безсънието е нарушение на адаптивната функция на автономната система. В този случай се нарушава синтеза на мелатонин (основният хормон на съня). Най-често срещаните проблеми в тази ситуация са трудности, за да заспите на фона на постоянна сънливост, както и повърхностен сън.

Необходимо е да се започне борба с безсънието чрез определяне на причините за неговото развитие и вид. Всичко зависи от този успех. Освен това е необходимо да се определи колко е остро това състояние, както и какви последици може да доведе до това. Всичко това трябва да направи от лекар. Ако се опитвате да се справите с проблемите със съня сами, не си струва, защото грешните лекарства могат само да влошат ситуацията.

Ако говорим за психологическите причини за проблеми със съня, някои хапчета ще бъдат просто излишни. Всяко лекарство срещу стрес и опит влияе само на симптом, а не на причината. Така че, необходимо е само да отмените приемането, тъй като безсънието веднага ще се върне отново.

Спешна ситуация

Има ситуации, в които все още трябва да прибягвате до самолечение. Например, ако на човек му предстои дълго пътуване и не може да посети лекар и не е спал три дни, може да използвате таблетки за сън като спешна помощ. Но след приключване на важните въпроси и при завръщането си е необходимо да се отиде при специалист, за да се проведат всички необходими изследвания, да се определи причината и да се започне лечението на проблема.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000