0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

5 начина да разрушите емоционалното си здраве


Никога не забравяйте, че освен външни фактори, вие самите сте един от най-лошите врагове на вашето емоционално здраве?

Спрете да отлагате мечтите си и започнете да изграждате собствено щастие.

Емоционалното ни здраве е крехко, като порцелан. За съжаление, тo може да се „напука" при най-малкото неприятно съпротивление. Дори да се преструвате, че всичко е наред, усмихнете се или кажете: „Аз мога всичко!" или „Разбира се, добре съм!".

Зад най-мощния самоконтрол всъщност стоят сложни вътрешни светове. Дори силната личност може да се умори от това, защото емоционалното й здраве е разрушено.

5 фактора, които заплашват емоционалното здраве

Добрата новина е, че емоционалното ни здраве може да бъде възстановено. Ако всеки ден ние с любов се грижим за това крехко нещо, тогава то ще разцъфти.

В тази статия ви предлагаме следното: сключете добър емоционален договор със себе си. Както всеки договор, разбира се, той включва спазването на определени задължения.

Нашите ще се основават на това да оценим себе си малко повече, както и да слушаме вътрешния си глас. Поставете граници и подхранвайте самочувствието си. Това е лесно да се направи: нужна е само воля и смелост.

Капките Стресовитал дават сила, успокояват ума и тялото и релаксират целия организъм

Много е важно да разберем в кой момент се е нарушило нашето емоционално здраве. Затова сега ще поговорим повече за това.

1. Умора, която носи неудовлетвореност и лошо настроение

Има много видове умора. Физическото изтощение например е свързано с еднократен или постоянен стрес през целия ден.

Може да изпитаме и умствена умора. Концентрацията заради различни задачи, които трябва да извършим, определени задачи или постоянната нужда да отговаряме на изискванията също ни "източват".

В нашия случай, когато става дума за емоционално здраве, тази умора няма нищо общо с физическата активност.

Това е дискомфорт поради общото състояние на нещастие, което се натрупва и с което не се борим. Рано или късно този дискомфорт се проявява под формата на проблеми с тялото.

Предоставяйки съдбата си на волята на другите, не защитавайки вашите нужди, вие разстройвате спокойствието си.
Натрупаните разочарования, скърби, непознаване на стратегиите за оцеляване от своя страна също водят до изтощение.
Това, разбира се, са сигналите, които трябва да вземем предвид, когато оценяваме емоционалното си здраве.

2. Казвате „Да!", когато искате да изкрещите „Не!"

Всички ние правим това в по-голяма или по-малка степен. Ние се приспособяваме към външни мнения или решения, за да не се конфронтираме с другите. Така се опитваме да се чувстваме комфортно в различни ежедневни ситуации.

Ако правите това от време на време, единствено с цел да установите социални връзки, тогава това няма да доведе до сериозни последици. Проблем възниква, когато такова поведение стане норма. В крайни случаи човек започва да живее напълно чужд живот. И всичко това противоречи на вътрешните му желания и убеждения.

Да се утвърждаваш не означава да действаш егоистично или арогантно. Просто кажете "Да!" без страх и "Не!" без вина. В крайна сметка това е необходимо за вашето емоционално здраве.

Капките Стресовитал - най-доброто средство за облекчаване на стреса и нервното пренапрежение. Ликвидират главоболието, умората и отпадналостта

3. Ненапълно прекъснати емоционални връзки

Има моменти в живота ни, когато се чувстваме щастливи. Ние сме ефективни във всичко, което правим. Въпреки това обаче се чувстваме празни.

Често се случва, че непълно прекъсната връзка с емоционалното ни минало ни пречи да продължим напред.

Нерешени проблеми със семейството ни, изведнъж „възкръснали" любовни връзки от миналото, въпреки че те отдавна са приключили - всички тези обстоятелства носят само болка.

За да се погрижим за емоционалното си здраве, струва си ефективно да завършим всеки етап от живота си. За да постигнем това, първо трябва да се научим да прощаваме.

Въпреки че прошката не е лесна, тя е много важна. Помислете само върху това, че натрупаната омраза, гняв или дори негодувание ви свързва с миналото. Така ставате затворници на паметта.

4. Животът в действителност, който не ви прав щастлив

Може би това е работа, в която не сте оценени и не се чувствате като точния човек. Това могат да бъдат и вашите приятели, членове на семейството или вашия партньор.

hronichna umora.jpg

Всеки ден се опитвате да се убеждавате, че не трябва да се чувствате по този начин. В крайна сметка „никой не те наранява", „всички те уважават". Въпреки това не сте доволни. И колкото и каквото и да правите, това чувство няма да отмине от самосебе си.
Ако това изглежда като онова, което чувствате в момента, спрете и разгледайте ситуацията. Не можете да успеете, ако не се чувствате изпълнени с увереност. Не в другите, а в самите себе си.

Добре подбраните и комбинирани билки, които са в състава на капките Стресовитал, гарантират бързо решение на проблеми, причинени от стрес, депресия и панически атаки.

5. Емоционалното ви здраве е застрашено, ако сте свой собствен враг

Емоционалното здраве зависи не само от това как хората, които познаваме се отнасят към нас. Понякога нараняваме себе си както следва:

1. Когато не цените себе си и всеки път се сравнявате с другите.

2. Наранявате се, когато отлагате мечтите си, когато казвате „не мога", „не знам" или „моят влак вече е тръгнал".

3. Наранявате се, когато виждате и осъзнавате, че има проблем, но не правите нищо, за да го решите.

4. Влошавате емоционалното си здраве, когато продължавате да сте в токсична връзка, вместо да придобиете смелост и да кажете: „Сбогом!"

5. Превръщате се в свой собствен враг, когато не обичате себе си, така както заслужавате. Когато се фокусирате само върху грешките и провалите си, вместо да вярвате в себе си.

Хванете основната емоция

Обикновено някои негативни емоции са смущаващи. Уловете емоцията, която ви притеснява най-много. Най-често срещаните отрицателни емоции sa:

- страх или тревожност;
- обезсърчаване, копнеж, депресия;
- гняв, негодувание, безсилие;
- вина

Избройте всички емоции, които ви притесняват и подчертайте основната.

Спомнете си какво е „емоция"

Всяка емоция е сигнал, който вашият мозък ви изпраща. Той не знае и не разбира сложни думи. Той е дете на около една година, което просто крещи, когато му е лошо. И точно като на детето, не можете просто да му кажете да се „успокои" или да замени лоша емоция с добра. Емоцията е само симптом. Необходимо е да разберете защо това дете крещи, защо му е лошо, какво иска и да промените ситуацията, ако е необходимо и възможно.

Ако емоцията е отрицателна, тогава мозъкът ви я изпраща, така че да й обърнете внимание, да намерите причината за дискомфорта и да промените ситуацията.

Думите „емоция" и „мотивация" са получени от един и същи корен (на латински „emovere"), което означава „придвижване".

От гледна точка на биологията, отрицателните емоции са необходими за оцеляването на тялото. Тялото чувства болка, открива и отстранява причината. И по този начин пази живота и здравето си. Колкото по-малко ресурси има тялото, толкова по-слабо е, толкова по-рано и по-силно трябва да пристигне сигналът, така че да има повече време за действие. И така ще има по-малко щети, защото всяко малко увреждане на слабото тяло може да бъде опасно.

Следователно, при човек със слаба нервна система и при човек, който е физически слаб, палитрата от отрицателни емоции е по-богата, а самите емоции са по-дълбоки и по-интензивни.

Затова, помнете какво казахме в началото. Сключете добър емоционален договор със себе си. Грижете се за самочувствието си всеки ден. Това е динственият начин да изградите собствено щастие!

Източник: b17.ru


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000