0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Атаките на гняв могат да бъдат резултат от банално лишаване от сън


Атаките на гняв могат да бъдат резултат от банално лишаване от сън

Учените напомнят, че атаките на гняв може да са следствие от банално лишаване от сън или иначе казано - недоспиване

Бяха анализирани дневниците на съня на 202 студенти (запис на качеството на съня, дневни стимули и изблици на гняв в продължение на месец). Така стана ясно, че изследваните са по-склонни да изпитват гняв, ако са спали по-малко от обикновено в продължение на няколко дни, пише News-medical.net .

Учените също проведоха лабораторен експеримент със 147 доброволци. Хората бяха разделени на случаен принцип в две групи. Едната група спеше според обичайния си график, а другата съкрати съня си с около 5 часа.

Капките Стресовитал са естествена грижа и дават сила на нервната система. Препоръчват се при тревожност, панаик атаки, безсъние, депресия, стрес и други. Обадете се на телефон 02 850 21 76 или 0887 599 268

За допълнителна информация пишете на: info@kapkite.com

След две нощи учените оцениха силата на гнева поради изкуствен стимул (неприятен звук). Оказа се, че доброволците, които спят достатъчно, се адаптират към звука и показват по-малко ярък изблик на гняв, в сравнение с втората група. Лишаването от сън подкопава системата за емоционална адаптация, казват учените.

От друга страна: лекарите забраниха дългия сън през деня

Медицинският университет в Гуанджоу е анализирал повече от 20 научни статии за дневния сън и връзката му със сърдечно-съдовите заболявания, както и ранната смърт по някаква причина. Общо бяха анализирани 313 500 души. И около 39% от тях са спали редовно през деня.

Установено е, че в сравнение с пълна липса на дневен сън, редовният дневен сън за повече от час увеличава риска от преждевременна смърт от каквато и да е причина с 30% и риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания с 34%. Като цяло, дрямките с всякаква продължителност увеличават риска от ранна смърт с 19%.

Освен това тази връзка е особено очевидна при жените и възрастните хора. Интересното е, че дременето по-малко от час през деня не увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Сънят по-малко от 30-45 минути през деня, от друга страна, има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система. Това по-специално е от значение за хора, които имат недостатъчно дълъг или недостатъчно качествен нощен сън.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2020