0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво трябва да направите, ако шефът ви претоварва с работа?

Случва се във всяка фирма шефът да претоварва с работа своите подчинени. Най-вече да възлага задължения, които не са договорениПромените в трудовото правоотношение не могат да се направят примерно със заповед на шефа. Всякакъв друг начин освен допълнително писмено споразумение е невалиден, изтъкват юристите. Но тъй като всяка фирма има право са да си подготвя сама характеристика за всяка конкретна длъжност, много често началникът коригира точно
нея и не пипа трудовия договор.
Ако такъв е вашият случай и смятате, че чрез характеристиката работодателят се опитва да измени длъжността, за която сте сключили трудов договор, и да ви вмени допълнителни задължения, които не съответстват на възложената ви с договора работа, можете да се обърнете към съда, съветват юристите.

Преди това е добре да направите консултация със синдикални специалисти или пък с експерти в регионалната инспекция по труда, за да си изясните какви са шансовете ви да спечелите спора с работодателя по съдебен път


Те ще ви разпитат подробно, ще вникнат в конкретния случай и ще ви посъветват как да действате. Няма смисъл да водите дело, ако примерно по обективни причини са отпаднали някакви ваши задължения от характеристиката и работодателят ги е заменил с нови. Или пък ако произтичат от промени в нормативни актове, свързани с вашата длъжност.

То е ясно, че несъгласието да бъдете натоварени с още работа или със задължения, различни от досегашните, ще усложнят отношенията с началника


Евентуалната юридическа битка за правата ви също би могла да обремени онова, което се случва между вас и вашия шеф.
Затова може първо да опитате да преговаряте и да постигнете нещо изгодно за вас - примерно промяна и в договореното възнаграждение, което да бъде вписано в трудовия договор.
Имайте предвид, че началникът, който ви предлага промяна в длъжностната характеристика, всъщност е от почтения вид.

В България все още много по-често се случва шефът да товари подчинените си с допълнителна работа без всякакви документи, с устни заповеди


А ако решите да възразите, че това не ви влиза в длъжностната характеристика или пък нищо не кажете, но сами да си припомните какво пише в нея, може да установите, че тя е съчнинена максимално обтекаемо. Нали в компанията са си я писали. И излиза, че всичко, което ви възлагат, не е допълнително, а си е според договорените задължения.
Затова по-добрият начин е да размислите дали ще се справите с натоварването и да спазарите с шефа какво получавате срещу него - пари, друг вид бонуси, гъвкаво работно време и т.н. Както и да е формулирана длъжностната ви характеристика, шефът си дава сметка, че ви увеличава работата. Вероятно е и да ви отговори, че нищо не може да ви даде. Но е важно да покажете, че не сте "будала", който не знае правата си или се примирява, когато му ги нарушават.
А ако получите насреща арогантно отношение, изходът е много ясен - започвате да се оглеждате за друга работа.

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.
Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза - 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

Капките Стресовитал са продукт против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.
Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2019

Content
LivedaMed2000