0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Митове и факти за психическото здраве

Митовете и фактите за психическото здраве са толкова много, че е трудно да бъдат изброени в една статия


психическото здраве
Нашият мозък се нуждае от хидратация, за да функционира правилно
Обезводняването на организма, дори незначителното - например, когато се потим на бягащата пътечка, може да влоши паметта и да увеличи тревожността и раздразнителността.
Мит: психическото заболяване е рядкост.
Истина: според данни на Националния институт за психическо здраве на САЩ за 2016 г. 18% от американците страдат от психически заболявания.
* * *
Дете не може да бъде диагностицирано като психопат или социопат. Децата проявяват психолатическо или социопатическо поведение, но при по-малко от 40% се развива социопатия в зряла възраст и едва 20% стават явни психопати.
* * *

Чашата наполовина празна или наполовина пълна е?


Отговорът ви може да зависи от вашата генетика. Съществува ген, който способства някои хора да чувстват емоциите по-ярко, особено негативните.
Антидепресантите не помагат в тази ситуация. Това обяснява и защо някои се справят по-зле с житейските трагедии от други.
* * *
Психическите разстройства могат да доведат до проблеми с физическото здраве. При депресивните хора е повишен кортизолът в кръвта - това е хормонът на стреса, който увеличава риска от диабет и сърдечни заболявания.
* * *
Разстройствата в хранителното поведение сред мъжете достигат приблизително същия показател като сред жените. Макар че по-рано се смяташе, че проблемът засяга главно дамите. Но за периода 2010 -2016 г. хоспитализациите заради разстройства в хранителното поведение при мъже на средна възраст и при жени се доближават - съответно 70% и 76%.
* * *
Световната здравна организация включва игровото разстройство в списъка на психическите заболявания през 2018 г. Натрапчивото и непреодолимо желание да се играят компютърни или видеоигри, влияе отрицателно върху всекидневната дейност, превръща се в проблем за самия играч, за семейството му. То е и сериозна пречка в обществената, образователната и професионалната сфера.
* * *
Високофункционалната депресия е напълно реално явление. Измъчваният от депресия може да бъде продуктивен, успешен и да изглежда заинтересован, но в същото време да страда в душата си.

Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

Капките Стресовитал са продукт против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.
Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2019

Content
LivedaMed2000