0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Може ли да се преодолее безсънието без лекарства?


Ако не заспивате нормално повече от 3 месеца, е безполезно и дори вредно да пиете хапчета за сън. Безсънието отлично се повлиява от билките

Затова, за да не страдате от лошите последствия на безсънието, обърнете се за помощ към природата.

Хапчета за сън могат да убият, докато билките действат балансирано и постепенно

Преди всичко трябва да разберем, че има група хора, за които лекарствата за сън са категорично противопоказани. Това са пациенти със силно хъркане и синдром на обструктивна сънна апнея - спиране на дишането по време на сън. В тази ситуация, лекарствата потискат мозъка още повече, и на него не му пука дали човек диша или не. В тази ситуация той наистина може да умре - дъхът ще спре завинаги.

Преди да се предпише лечение, е необходимо да се разбере естеството на безсънието. Има три групи проблеми, които водят до лош сън. Първата е поради медицински причини. Хроничната болка, честото нощно уриниране, нощната киселинност, хормоналните нарушения, например повишаване функцията на тиреоидната функция (хипертиреоидизъм), дефицит на микроелементи (желязо, магнезий, калций) и витамини (D, B) влошават съня. Често придружени от безсъние са и някои неврологични и психични заболявания.

good-night.jpg

Втората група всъщност са заболявания на съня, по-специално, синдром на обструктивна сънна апнея или синдром на неспокойните крака, когато крайниците в съня неволно потрепват, това събужда мозъка, а човекът не спи. За да се идентифицират, се извършва полисомнография.

Третата група - хроничен стрес, нарушение на режима и хигиена на съня.

Ако в първите две ситуации е необходимо да се елиминира причината, то при третата всичко е много по-сложно. Преди време такова безсъние се разглеждаше като симптом на хроничен стрес и се лекуваше с хапчета за сън или антидепресанти. Нещо повече, лекарите бяха вътрешно подготвени за това, че ще се лекуват с такъв човек в продължение на години с лекарства - почти е невъзможно да го накараш радикално да промени живота си, да намери друга работа и т.н.

Медицинска грешка

През 2017 г. всички глобални препоръки за лечение на хроничното безсъние драматично се промениха. Оказа се, че хроничната инсомния е самостоятелно заболяване, причинено от утвърдени негативни условни рефлекси. Погрешно е да се предписва на човек хапчета за сън и антидепресанти в тази ситуация. Признават се най-ефективните поведенчески техники - обучение за правилен сън и промяна на убежденията. За вътрешно спокойствие, релакс и отпускане се използват билки, а не хапчета.

Защо човек, страдащ от безсъние, трябва да ползва билков препарат за корекция на съня? Защо е добре да се променят някои навици? Човек със здрав сън, събуждащ се през нощта, веднага заспива и на следващата сутрин не си спомня, че се е събудил. При хора с фиксиран условен рефлекс, всяко нощно събуждане е допълнителен стрес с скок на натиск, увеличаване на сърдечния ритъм. Мозъкът става хипер-възбудим, и човек се събужда от най-малкото шумолене. През нощта може да има 30-40 събуждания. Това води до тежка депресия: на човек му се струва, че не спи, целият му живот е бил унищожен поради безсънието.

 

Затова, преди да хукнете към най-близката аптека, ако страдате от безсъние, поръчайте капките Стресовитал. С тяхна помощ ще заспивате по-лесно, а сутрин ще се събуждате освежени и отпочинали, без да чувствате тежест в главата, замайване и други неприятни усещания, които се случват след употреба на лекарства. Букетът от билки в капките Стресовитал ще направи дните спокойни, а нощите - изпълнени с ползотворен сън.

Ето и едно от многото мнения, които получаваме на редакционната поща info@kapkite.com.

"На 42 години съм, от София. Казвам се Недка Георгиева от град София съм. Безсънието ми беше съчетано депресия, преди да започна да ползвам капките Стресовитал. Не знам кое беше първо, и кое го последва - дали депресията или липсата на стабилен сън през нощта. Факт е, че никакви хапчета не ми помогнаха. Затова се реших на тази стъпка, да ползвам самостоятелно хранителна добавка. Избрах Стресовитал след препоръка на моя приятелка, и не сгреших. Днес вече се чувствам много по-добре - и то само след тримесечен прием на капките Стресовитал".

ПОРЪЧАЙ СТРЕСОВИТАЛ СЕГА!

Достатъчно е човек да си легне 15-20 пъти и да не заспи, когато започва да формира условен рефлекс на страх да не заспи. За някои това се случва след 3-4 седмици, при други - след 3 месеца, докато в сила е стресовият фактор - шефът, работата, семейството и т.н. Веднага щом влезе в спалнята и види леглото, той започва да си мисли: „Няма да заспя". И така попада в още по-голям стрес. Образува се един порочен кръг. След това се присъединяват и проблемите на честото събуждане в средата на нощта.ат за корекция на съня? Защо е добре да се променят някои навици?

Ако в тази ситуация се взимат лекарства, тогава се формира друг условен рефлекс - страхът да не заспим без хапче. И така се пият хапчета месец след месец. А да се отвикне от тях е изключително трудно. Антидепресантите обикновено не са пристрастяващи, можете да ги пиете дълго време. Транквилизаторите могат да образуват физическа зависимост. Това е доста катастрофално за общото здраве.

В случай на остро безсъние лекарствата са оправдани. Можете да пиете лекарства в продължение на 2-3-седмичен курс, за да предотвратите развитието на рефлекси. По-рано, напротив, лекарите не препоръчваха да се взимат билки при безсъние. Те казваха: пий хапчета, почивай редовно и всичко ще мине. В резултат на това безсънието се превърна в хронично. И след това се предписват други лекарства. Сега специалистите са стигнали до заключението, че е необходимо да се направи обратното - почивка, билки и чак тогава, ако е необходимо, се взимат хапчета за лечение на безсънието.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000