0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Нервно разстройство ли е неврозата?

Нервен срив не е медицински термин, това е болест, наречена от хората във всекидневната им комуникацияDepressed young businessman
Това заболяване от медицинска гледна точка понякога се нарича невроза. То може да доведе до някои сериозни нарушения в организма.
Какво е нервен срив? Това е неизправност на нервната система, свързана с умора и раздразнителност.
Причини за нервен срив
Причините за неврозата са силни и доста дълги стресови ситуации. Основните симптоми на нервния срив са както следва:напрежение, повишена плачливост, уязвимост. Хората често се обиждат от дреболии, обзети са от постоянна тревожност, която често може да придобие по-големи размери. Имат лош и лек сън, регистрира се влошаване на вниманието и интелектуалната дейност. Някои хора преживяват неврозите и с общи промени в състоянието на организма като: болки в сърцето, обилно потене, кръвното налягане варира в различни стойности, може да се появи и нарушение на нормалната работа на стомаха. Мъжете с нисък праг за стрес се различават по тяхното намалено либидо и почти липсваща сексуална активност.
Причините за възникване на нервна криза могат да бъдат различни в тяхната етиология. Но неврозите често се случват, защото хората са били поставени в условия на високо умствено и физическо усилие за дълъг период от време. Това състояние се нарича хроничен стрес - проблеми в работата, в личния живот, конфликти с роднини и близки. Понякога неврозите са породени и от чувство на безнадеждност. Нервният срив е подобен на опъната струна, с всеки следващ низ от напрежение се увеличава риска от разкъсване и в един момент болестта избухва. Стресовите ситуации, които продължават прекалено дълго могат да доведат до сериозни последствия. Човешкото тяло не е проектирано за непрекъсната наличност на такива претоварвания.
Хронична тревожност води до обсесивно-компулсивно разстройство, и това състояние, от своя страна, може да доведе до различни проблеми.

Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

Капките Стресовитал са продукт против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.
Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2019

Content
LivedaMed2000