0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Причини за постоянна умора и липса на енергия


Чувството за постоянна умора може да бъде смазващо. То не само се усеща като такова, но действително нанася вреда на емоционалното и физическо здраве

От тази статия ще научите:
- Откъде идва постоянната умора и сънливост;
- Как да го разпознаем във времето
- състоянието на преумора;
- Начини за увеличаване на енергията.

Ако се събудите сутрин с мисълта „кога ще си легна отново и най-накрая ще си почина?", тогава тази статия е за вас.

Все повече хора по света се оплакват от постоянна умора. Какво да се направи и как да се противодейства на това състояние е основният проблем на съвременното общество.

Откъде идва постоянната умора и сънливост?

Обикновено по-голямата част от населението, без да подозира, създава проблем за себе си и се довежда до хронично състояние на липса на енергия. Хората търсят извинения като липса на сън и необичайно натоварване, но това далеч не са единствените причини за състоянието, когато няма сила и енергия.

Представяме на вашето внимание списък на доста неочаквани причини, които предизвикват усещане за умора

1. Пропуснати тренировки във фитнеса поради умора. На пръв поглед звучи логично: „Няма да ходя на тренировки, защото нямам сили за това". Тренировката помага да се повиши нивото на издръжливост, като се подобри функционирането на кръвоносната система. При такива условия тъканите и органите на тялото получават повече кислород за кратко време.

2. Дехидратация. Недостатъчното количество вода провокира сгъстяване на кръвта, което значително усложнява работата на сърцето, и в резултат на това доста по-малко хранителни вещества и кислород навлизат в мускулите.

3. Няма достатъчно желязо в организма. Това води до летаргия, разсеяност и слабост като цяло. И всичко това поради анемични явления, причинени от дефицит на този елемент.

4. Тотален перфекционизъм. Постоянните преживявания поради несъответствието на реалното състояние на нещата и неоправдано високите изисквания към себе си, които имате, допринасят за постоянен стрес и работа на границата на вашите възможности. Нашата нервна система работи по начин, подобен на мускулите - прекалено дългото напрежение провокира напрежение, а прекаленият работохолизъм - нервни сривове и хронична умора.

Капките СТРЕСОВИТАЛ дават сила, успокояват ума и тялото и релаксират целия организъм

5. Нездравословна храна. Не много очаквана причина, провокираща срив, за повечето хора. Това се дължи на храни с висок гликемичен индекс, които провокират рязка промяна в нивата на захарта и постепенно изтощаване на организма.

6. Невъзможност да кажете не. Прекомерното угаждане ви кара да работите и да извършвате работа, която не е предвидена във вашите задължения, като по този начин изчерпвате лимита на вашите физически и емоционални възможности.

7. Използвате смарт джаджи преди лягане. Светлината от смартфоните и лаптопите заглушава производството на мелатонин (важен хормон) и нарушава циркадните ритми на тялото (циркаден ритъм, познат също и като биологичен ритъм е всеки биологичен процес, който е присъщ на организма, подлежащ на тренинг (адаптация) и циклично поведение с период на цикъла около 24 часа).

trevojnost.jpg

8. Разхвърлян офис. Твърде много излишни предмети могат да причинят постоянно усещане за умора. В крайна сметка това помага за разпокъсване на вниманието, а също така увеличава времето за търсене на необходимите неща.

9. Липса на почивка (почивни дни, годишен отпуск). Е, тук всичко е ясно, никой не е застрахован от професионално изгаряне, така че си струва поне временно да изключите режима „турбо охлюв".

10. Пиене на алкохол преди лягане. Алкохолът предизвиква излив на адреналин, което значително усложнява заспиването и намалява качеството на съня.

11. Злоупотреба с кафе. Пиенето на повече от три чаши кафе на ден може да причини дисфункция на естествените биоритми и да причини разпад на нервната система. Причината е, че кофеинът блокира действието на аденозин - важно вещество, което определя необходимостта от сън.

Както виждате, има повече от достатъчно причини за умора, която освен постоянна лесно може да се превърне и в хронична. Важно е човек сам да разбере как да изгражда ежедневните си дейности и да си осигури време за почивка.

Как да разпознаем във времето състоянието на преумора?

Обикновено всички разбираме и знаем какво е чувството на умора. Но човек трябва да разбере и да може да различава обикновената умора от по-опасното състояние - преумора.

Преумората е стабилно, неблагоприятно за организма функционално разстройство, след което е много трудно да се върнете към нормална нормална дейност. В допълнение, този проблем причинява сериозни проблеми във функционирането на нервната система.

Преумората е състояние, когато не само нямате сили и енергия, но може да причини хронична хипоксия (недостатъчно снабдяване на клетките с кислород). Като цяло признаците на преумора са:

  • изключително високо ниво на умора;
  • постоянно нарушение на съня;
  • главоболие;
  • обостряне на хронични заболявания;
  • риск от коронарна болест на сърцето.
  • хронична раздразнителност;
  • като опция - появата на артериална хипертония.

Преумората не може да бъде излекувана просто с много сън или обикновена почивка. Тук вече е необходима помощта на квалифициран специалист.

Начини за увеличаване на енергията

С обичайната умора човек може да се справи сам. Важно е да се научите как правилно и равномерно да разпределяте товара и да отделите време за почивка. Необходимо е също така да се вземат мерки за предотвратяване на това изтощително състояние.

Първото нещо, което трябва да направите, е да установите режим на сън. Средно се препоръчва да се спи поне 7 часа на ден.

СТРЕСОВИТАЛ е природно средство, което носи спокойствие и мир в живота ви, благодарение на билките, както и на влиянието на тези билки над вашите емоции и състояние на нервната система. Лечебният фитокомплекс в билковите капки СТРЕСОВИТАЛ ще ви дари с дълъг и обновяващ сън, а след него денят ще ведър и продуктивен.

Осигурете си здравословна диета. Храната е източник на енергийни запаси за организма, които са необходими за нормалното функциониране на органите и системите. Затова е важно храненето да е балансирано и запълнено с всички необходими витамини и минерали.

Систематична физическа активност. Тук можете да изберете всеки спорт, по ваша преценка - колоездене, плуване, бягане и други. Това ще осигури прилив на сила и поток от положителни емоции. Основното условие е редовността на часовете, през които спортувате.

Необходимо е да се изоставят лошите навици. Тютюнопушенето и алкохолът погрешно се използват като вид антидепресант. Всъщност те изтощават организма и повишават умората.

Опитайте се да разпределите рационално времето на работа и почивка. Преминавайте плавно от физически към умствен труд и обратно.

Приоритизирайте задачите. По време на работа организирайте кратки, за предпочитане активни почивки. В обедната почивка излезте на чист въздух и ходете пеша поне 20-30 минути.

Привикнете да отделяте време за някакво хоби. Любимите и интересни занимания ще изпълнят деня с радост и смисъл.

Оптимизъм и чувство за хумор. Отрицателните емоции и емоционалните преживявания влияят значително на здравето. Опитайте се да се отнасяте към живота с лекота и хумор.

В днешно време е трудно да се поддържа неистовият темп на живот. Важно е да можете да изравните влиянието на отрицателните фактори и да не се довеждате до състояние на пълно изтощение. Вашата жизненост и благополучие зависят само от вас. Научете се да „чувствате" тялото си и да живеете в хармония със света около вас.

Източник: woman.ru


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000