0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Причини за увреждане на нервната система

Има много причини за нервните болести. Ще разгледаме само най-популярните и често срещани от тяхнервни болести
Хипоксия
Тази причина често води до смущения в нервната система. Нашият мозък консумира около 20% от кислорода, който влиза в тялото. Шест секунди след спиране на притока на кислород, човек губи съзнание. А 5 секунди по-късно се появява и нарушение на мозъчната дейност. Засегнати са не само мозъчните клетки, но също така и клетките в нервната система.
Увреждането на мозъка причинява не само хипоксия. Също толкова опасна може да бъде и хроничната хипоксия. Така че не забравяйте да ходите повече на открито и да проветрявате редовно стаята си. Петнадесет минути разходка нормализира апетита, подобрява здравето и предотвратява появата на нервност, раздразнителност и стрес.
Промените в температурата на тялото
Повишаване или понижаване температурата на тялото влияе не само на здравето, но също така и върху състоянието на нервната система. Високата температура ускорява метаболизма. Като резултат на това, нервните клетки са силно възбудени и след известно време се забавя тяхната работа. Следва изчерпване. Същата реакция се появява при охлаждане на тялото. Реакциите на невроните са драстично намалени, както и работата на нервната система.
Токсини
Токсичните вещества имат отрицателно въздействие върху тялото и мозъка. Има цяла група от отрови, които влияят много негативно именно върху клетките на нервната система. Тези отрови са наречени невротропни. Въздействието върху човешкия мозък на тези отрови е пагубно и може да завърши фатално.
Метаболитно разстройство
Метаболитното нарушение е изключително опасно за нервната система. Най-често то води до поражение на централната нервна система. Например, много опасна за мозъка е липсата на глюкоза. Поради липсата на това вещество се провокира разрушаване на нервните клетки и може да се стигне до загуба съзнанието. При дългосрочна липса на глюкоза може да бъдат налице необратими промени в мозъчната кора. Същото нещо се случва и при дефицит на витамини от група B. Най-често този проблем засяга жените, които злоупотребяват с диетите.
Понякога разстройствата на нервната система са в резултат на различни заболявания, свързани с ендокринните жлези. Затова следва да се направи консултация не само с невролог, но и с ендокринолог.
Наследствени фактори
Често повредите на нервната система са резултат и от генетична предразположеност.
Тумор
Туморните образувания могат да предизвикат смущения в работата на нервната система. Това се случва, защото туморът оказва натиск върху центъра на нервите и нарушава работата им. Също така, отокът може да предизвика атрофия на клетките, при което те просто спрат да работят. Освен това се нарушава и нормалната циркулация на кръв в мозъка. Това може да доведе до исхемия и дори инсулт.
Както вече знаете, нервните разстройства са много опасни. Ако са налице поне няколко симптоми на заболяване, свързано с нервната система, трябва да се консултирате с лекар - невролог ендокринолог. Лекарят ще предпише по-задълбочено проучване, което ще помогне за идентифициране и отстраняване на заболяването.

Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000