0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Тревожни разстройства и паник атаки


При тревожни разстройства и паник атаки много помагат капките Стресовитал

Благотворното действие на капките Стресовитал върху здравето на нервната система е гарантирано заради уникалната билкова комбинация.

Вие се борите с тревожност? Ето как да разпознаете признаците, симптомите и различните видове тревожност - и да намерите необходимото облекчение.

Какво е тревожно разстройство?

Тревожността е нормална реакция при опасност. Тревожното разстройство е автоматичната реакция на организма за борба или бягство, която се задейства, когато се почувствате застрашени, под натиск или сте изправени пред предизвикателна ситуация, като интервю за работа, изпит или първа среща. Когато е умерена, тревожността не е непременно нещо лошо. Това състояние може да ви помогне да сте нащрек и да останете съсредоточени, да ви подтикне към действия и да ви мотивира да решавате належащи проблеми. Но когато тревожността е постоянна или непреодолима - когато тревогите и страховете пречат на отношенията и ежедневието ви - вероятно сте преминали границата от нормалното безпокойство към територията на тревожното разстройство.

Тъй като тревожните разстройства са група от свързани състояния, а не едно разстройство, симптомите могат да варират от човек на човек. Даден пациент може да страда от интензивни пристъпи на тревожност, които идват без предупреждение, докато друг изпада в паника само при мисълта, че трябва да се общува с други хора на парти, например. Някой друг може да се бори с инвалидизиращ страх от шофиране или неконтролируеми натрапчиви мисли. Друг навярно от месеци живее в постоянно състояние на напрежение, притеснявайки се от всичко и за всичко. Но въпреки различните си форми, всички тревожни разстройства идват със силен страх или притеснение, пропорционално на ситуацията в момента.

migrena.jpg

Докато тревожното разстройство може да бъде деактивиращо, като ви попречи да живеете живота, който искате, важно е да знаете, че не сте сами. Тревожните разстройства са сред най-често срещаните проблеми с психичното здраве и са лечими. След като разберете тревожното си разстройство, има стъпки, които можете да предприемете, за да намалите симптомите и да възвърнете контрола над живота си.

Имам ли тревожно разстройство?

Ако се идентифицирате с някой от следните седем признака и симптоми и те просто не са изчезнали през последните няколко месеца, може да страдате от тревожно разстройство:

1. Постоянно ли сте напрегнати, притеснени или на ръба?

2. Вашата тревожност пречи ли на работата, училището или семейните ви задължения?

3. Измъчвате ли се от страхове, за които знаете, че са ирационални?

4. Вярвате ли, че ще се случи нещо лошо, ако определени неща не бъдат направени по определен начин?

5. Избягвате ли ежедневните ситуации или дейности, защото ви причиняват безпокойство?

6. Изпитвате ли внезапни, неочаквани пристъпи на сърцебиене?

7. Усещате ли, че различни опасности и катастрофи дебнат всеки ъгъл?

Признаци и симптоми на тревожни разстройства

В допълнение към основния симптом на прекомерен и ирационален страх и притеснение, други често срещани емоционални симптоми на тревожно разстройство включват:

 • Чувство на страх или уплаха
 • Очакване за признаци на опасност
 • Предвиждане на най-лошото
 • Проблем със концентриране
 • Чувствате се напрегнати и
 • раздразнителни
 • Имате усещането, че сте си загубили ума

Тревожността е повече от обикновено чувство. Като продукт на реакцията на организма за борба или бягство, тревожността включва и широк спектър от физически симптоми, включително:

 • Пулсиращо сърце
 • Изпотяване
 • Главоболие
 • Разтройство
 • Виене на свят
 • Често уриниране или диария
 • Задух
 • Мускулно напрежение или потрепване
 • Треперене
 • Безсъние

Поради тези физически симптоми страдащите от тревожност често бъркат тревожното разстройство с медицинско заболяване. Те могат да посетят много лекари и да направят многобройни визити до най-близката болница, преди тяхното тревожно разстройство да бъде окончателно разпознато.

Затова, още при първите признаци на тревожност или паник атаки започнете да взимате билковите капки Стресовитал

Билките, от които са направени капките Стресовитал, са расли в контролирана среда и са биологично чисти от замърсявания. Тяхното действие дава резултати още в края на третия месец, след като сте започнали да взимате капките Стресовитал. Затова се препоръчва при прекалена или наскоро започнала тревожност да се започне терапия със Стресовитал. Те са отлична превенция на различни заболявания на нервната система.

Освен спокойствие и уравновесеност, капките Стресовитал ще контролират безсънието. Липсата на достатъчно сън или прекалената сънливост са следствие от тревожността и паник атаките, които всеки от нас може да изпита.

Още за капките Стресовитал може да прочетете ТУК

Капките Стресовитал са естествена грижа и дават сила на нервната система.

Препоръчват се при тревожност, панаик атаки, безсъние, депресия, стрес и други.

Обадете се на телефон 02 850 21 76 или 0887 599 268

За допълнителна информация пишете на: info@kapkite.com

Връзката между симптомите на тревожност и депресията

Много хора с тревожни разстройства също страдат от депресия в даден момент. Счита се, че тревожността и депресията произтичат от една и съща биологична уязвимост, което може да обясни защо те толкова често вървят ръка за ръка. Тъй като депресията влошава тревожността (и обратно), важно е да се потърси лечение и при двете състояния.

Какво е тревожна атака?

Пристъпите на тревожност, известни още като панически атаки , са епизоди на силна паника или страх. Пристъпите на тревожност обикновено се появяват внезапно и без предупреждение. Понякога има очевиден спусък - да се забиете в асансьор, например, или да мислите за голямата реч, която трябва да дадете - но в други случаи атаките излизат неясни.

Пристъпите на тревожност обикновено достигат пик в рамките на 10 минути и рядко продължават повече от 30 минути. Но през това кратко време може да изпитате толкова тежък терор, че да се почувствате така, сякаш ще умрете или напълно ще загубите контрол. Физическите симптоми на тревожните атаки сами по себе си са толкова плашещи, че много хора си мислят, че имат сърдечен удар. След като атаката на тревожност приключи, можете да се притеснявате да имате друга атака, особено на обществено място, където не е налична помощ или не можете лесно да избягате.

Симптомите на тревожна атака включват:

 • Вълна от непреодолима паника
 • Усещане за загуба на контрол или полудяване
 • Сърцебиене или гръдна болка
 • Чувствате се така, все едно всеки момент ще умрете
 • Имате проблем с дишането или задушаване
 • Хипервентилация
 • Горещи вълни или студени тръпки
 • Треперене
 • Гадене или стомашни спазми
 • Чувствате се откъснат или нереален

Важно е да потърсите помощ ако внезапно и без всякаква причина започнете да избягвате определени ситуации, защото се страхувате да не изпаднете в паника. Истината е, че паник атаките са лечими. Всъщност много хора живеят живота си без паниката да ги тероризира в рамките само на 5 до 8 сесии на лечение при психиатър.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000