0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Видове тревожни разстройства и техните симптоми


Още преди да сте наясно от кой вид е вашето тревожно разстройство, започнете да взимате капките Стресовитал

С помощта на билковите капки Стресовитал ще успеете да туширате неприятните симптоми още в началото

Когато хората изпитват постоянна и непреодолима тревожност, която не е пропорционална на каквато и да е действителна заплаха, те могат да страдат от тревожно разстройство.

Тревожните разстройства нарушават ежедневното функциониране. Хората, които ги имат, могат да се борят да намерят и да запазят работа си, да се представят добре в училище, да изграждат удовлетворяващи взаимоотношения или да практикуват дейности, които им носят удоволствие или помощ в саморазвитието им.

Тревожните разстройства и състоянията, тясно свързани с тревожните разстройства, включват:

Генерализирано тревожно разстройство

Ако постоянните притеснения и страхове ви отвличат от ежедневните ви дейности или се притеснявате от постоянното усещане, че ще се случи нещо лошо, може да страдате от генерализирано тревожно разстройство. Хората с генерализирано тревожно разстройство изпитват хронични тревоги, които ги тревожат почти през цялото време, без дори да знаят защо. Тревожността, свързана с този вид разстройство, често се проявява с физически симптоми като безсъние, стомашно разстройство, неспокойствие и умора.

Панически атаки и паническо разстройство

Паническото разстройство се характеризира с многократни, неочаквани панически атаки, както и страх от преживяване на следващ епизод. Агорафобията, страхът да бъдеш някъде, където бягството или помощта биха били трудни в случай на паническа атака, също може да съпътства паническото разстройство. Ако имате агорафобия, има голяма вероятност да избягвате обществени места като търговски центрове или затворени пространства, като самолет.

depresia bolka.jpg

Натрапчиво-компулсивно разстройство (ОКР)

Натрапчиво-компулсивното разстройство (ОКР) се характеризира с нежелани мисли или поведения, които изглеждат невъзможни за спиране или контрол. Ако имате ОКР, може да се почувствате притеснени от мании, като повтарящо се притеснение, че сте забравили да изключите фурната или че можете да нараните някого. Можете също така да страдате от неконтролируеми принуди, като измиване на ръцете отново и отново.

Фобии и ирационални страхове

Фобия е нереалистичен или преувеличен страх от определен обект, дейност или ситуация, която в действителност представлява малка или никаква опасност. Общите фобии включват страх от животни (като змии и паяци), страх от летене и страх от височина. В случай на силна фобия, може да стигнете до крайности, за да избегнете обекта на вашия страх. За съжаление избягването само засилва фобията.

Социално тревожно разстройство

Ако изпитвате изтощаващ страх да не бъдете приемани негативно от другите и унизени публично, може да имате социално тревожно разстройство , известно още като социална фобия. Социалното тревожно разстройство може да се смята за изключителна срамежливост. В тежки случаи социалните ситуации се избягват напълно. Тревожността при изпълнение (по-известна като сценичен уплах) е най-често срещаният вид социална фобия.

Посттравматично стресово разстройство (ПТСР)

Посттравматичното стресово разстройство (ПТСР) е изключително тревожно разстройство, което може да възникне вследствие на травматично или животозастрашаващо събитие. Симптомите на ПТСР включват светкавични припомняния или кошмари за инцидента, хипервигация, лесно стряскане, отдръпване от обществото и избягване на ситуации, които ви напомнят за събитието.

Самопомощ при тревожножни разстройства

Не всеки, който се тревожи много, може да има тревожно разстройство. Възможно е да се почувствате притеснени поради прекалено натоварения график, липсата на физически упражнения или сън, натиска у дома или на работа или дори заради твърде много кофеин. Изводът е, че ако вашият начин на живот е нездравословен и стресиращ, е по-вероятно да се чувствате тревожни - независимо дали всъщност имате тревожно разстройство или не.

Тези съвети могат да помогнат за намаляване на тревожността и за управление на симптоми на разстройство:

Свържете се с други хора. Самотата и изолацията могат да предизвикат или влошат тревожността, докато разговорите за притесненията ви лице в лице често могат да ги накарат да изглеждат по-малко съкрушителни. Създайте си рутина редовно да се срещате с приятели, да се присъедините към група за самопомощ или подкрепа или да споделяте своите притеснения и страхове с доверен и любим човек. Ако нямате никого, с когото можете да се свържете, никога не е късно да изградите нови приятелства и мрежа за поддръжка.

Управлявайте стреса. Ако нивата на стрес "избиват през покрива", управлението на стреса може да помогне. Ревизирайте отговорностите си и вижте дали има такива, от които можете да се откажете, да отложите или да делегирате на някой друг.

Практикувайте техники за релаксация. Когато се практикуват редовно техники за релаксация, като медитация, прогресивно отпускане на мускулите и дълбоко дишане, това може да намали симптомите на тревожност и да увеличи чувството за релаксация и емоционално благополучие.

Спортувайте редовно. Спортът е естествен враг на стреса и служи за облекчаване на тревожността. За да постигнете максимална полза, насочете се към поне 30 минути аеробни упражнения през повечето дни (разделени на кратки периоди, ако ви е по-лесно). Ритмичните дейности, които изискват движение на ръцете и краката, са особено ефективни. Опитайте ходене, бягане, плуване, бойни изкуства или танци.

Наспете се. Липсата на сън може да изостри тревожните мисли и чувства, затова се опитайте да получите седем до девет часа качествен сън на нощ.

Бъдете разумни към кофеина, алкохола и никотина. Ако се борите с тревожност, може би трябва да помислите за намаляване приема на кофеин или да го откажете напълно. По същия начин алкохолът също може да влоши тревожността. И макар да изглежда, че цигарите успокояват, никотинът всъщност е мощен стимулант, който води до по-високи, а не по-ниски нива на тревожност.

Капките Стресовитал са най-добрата терапия при проблем с нервите. Не позволявайте на безпокойството, депресията, стреса, безсънието и паник атаките да владеят живота ви!

Сложете спирачки на хроничното притеснение с помощта на капките Стресовитал

Притеснението е психичен навик, който трябва да знаете как да се прекъснете

С помощта на билките ще успеете да стабилизирате състоянието си, ако тревожното разстройство вече е факт. Стресовитал е помогнал на много хора да се справят с паник атаките, безпокойството и безсънието.

Още за капките Стресовитал може да прочетете ТУК

За допълнителна информация пишете на: info@kapkite.com

Стратегии като създаване на периоди на спокойствие, предизвикване на по-спокойни и релаксиращи мисли и научаване да приемате несигурността могат значително да намалят тревогата и да успокоят тревожното разстройство.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000