0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Защо сме тъжни и какво да правим с това чувство


Защо сме тъжни и какво да правим с това чувство

Навън е лято, слънцето грее и птиците пеят. Изглежда няма причина за меланхолия, но по някаква причина сте тъжни

Какво предизвиква тази емоция, нормално ли е? И като цяло тъга ли е проблем или имате нужда от рестартиране на психиката?

Защо се страхуваме от тъгата

Щастливо семейство или привлекателно момиче на фона на природата, в кафене или може би просто на улицата с чаша кафе в ръка - виждали ли сте тези красиви снимки в социалните мрежи?

Положителното днес се монетизира от блогърите максимално. Всички трябва да са радостни, да живеят на високи обороти и да се забавляват. Всяко действие е насочено към получаване на щастие. Неволно възниква мисълта, че с теб нещо не е наред, защото ходиш за хляб по-рядко, отколкото някой блогър пътува с пет деца.

Положителното мислене е толкова насърчено, че се чувствате неприятно със собствената си тъга. Страхувате се, че изглеждате скучни и безполезни, и не можете да се насладите на живота.

Ако се опитате да живеете по начина, по който ви облъчват социалните мрежи, тъгата се превръща в адекватна реакция на махалото в другата посока. Постоянното състояние на възбуда ще се промени в обратното, така че нека да говорим за тъгата като проблем, за основна нужда на психиката и естествено рестартиране на мозъка.

Причини за тъгата

Ако непрекъснато сте тъжни, седите прегърбени, нищо не ви радва, всичко предизвиква тъга и меланхолия, това е необходимостта на психиката ви да компенсира загубата. Така че, трябва да разберете какво точно сте загубили.

Значително подобрение на емоционалното състояние при тъга настъпва след тримесечен курс на терапия с капките СТРЕСОВИТАЛ

Психиката възприема това като изчезване на значителна част от живота ви. Може би това е някакъв човек, работа, друг важен критерий, който го е имало преди, но сега го няма.

Жените в отпуск по майчинство често са обект на подобни емоции, защото животът им продължи както обикновено, а след раждането на детето всичко се променя драстично. Нямат достатъчно сили за съпруг, живот, възпитание и грижа за бебето, става им тъжно. Това е опитът от загуба на минал начин на живот.

Друг вариант е, че сте се разделили с мъжа си отдавна, вече имате различен партньор и се чувствате добре с него. Но той няма някакво качество, което на вас ви се иска да има, и в резултат - появява се тъгата. Не за бившия мъж, а от качеството, което той го е имал, и което ви е доставяло радост.

Жените над 30 години често тъжат за времето, когато са били на 18. Това е преживяването на загубата на ресурс, фигура, здраве, някакво качество на характера от миналото. Животът не е същият като преди и ви става тъжно, че сте престанали да се наслаждавате и да се радвате на онова, което сте правили тогава.

Как да се справите с тъгата?

Първото нещо, което трябва да разберете е, че тъгата не е чак толкова опасна. Не е необходимо да се борите с нея. Всичко, което трябва да направите, е да си позволите да я почувствате, да намерите причината, поради която емоцията възниква, и вижте дали можете да я поправите.

Ако това, за което тъгувате, не може да бъде върнато - изгубен човек, възраст, сезон и т.н. - трябва да приемете факта на загубата и да се опитате да намерите нови източници за радост, мир, релакс и хармония.

Ако тъгата възниква поради постоянното възникване на мисли и емоции за всяка неприятна ситуация или в живота ви има сценарий, който се повтаря периодично (проблеми с документи от година на година, партньори все от един същ тип), водите си дневник за размисли.

Какво да направите?

Усещате, че сте тъжни. Знаете ли, това определено не е ПМС и не не е нужно да ядете забранени сладки. Може би дори в живота всичко е наред, но ви е тъжно и няма на кого да се оплачете. В този момент си купете тетрадка и напишете там онова, което в момента мислите. Не се колебайте, хартията ще издържи всичко. Използвайте техниката за изчистване на мисли сутрин, следобед, вечер - по всяко време, когато ви хрумне нещо. В тези мисли ще откриете проблеми, които трябва да бъдат решени, може би ще се разкрият проблеми във взаимоотношенията и междуличностните ситуации. Ще видите какви очаквания не са реализирани. Ако ден след ден, месец след месец, мислите се повтарят, тогава просто трябва да направите нещо за това.

Не сте доволни от поведението на партньора си? Запитайте се как можете да повлияете на това или може би просто трябва да се разделите с него.

Можете също така да направите и обратното. Отговорете честно на вашите въпроси: „Ако този човек не е в живота ми, ще стана ли по-щастлив? И ако сменя работата, ще се чувствам ли по-добре? "

Опитайте се да изключите всякакви фактори и хора, които влияят негативно на вас. За начало - просто в главата ви. Защото става тъжно, когато реалността не отговаря на очакванията. Като дете сте искали колелото да е розово и с кошница. Но все още нямате такова колело и тази реалност ви натъжава.

Ще повторим още веднъж: няма нужда да се борите с тъгата. Важно е да разберете какъв вид загуба е настъпила в миналото. Пренавийте се назад и вижте дали можете да върнете тази загуба, трансформирайте я с различно качество, допълнете я по различен начин, за да спрете да тъгувате.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020