0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Зависимостта идва от детството

Изолираните, студени, жестоки отношения в дисфункционални семейства са също така опасни, както задушаващо любящите, контролиращите и поглъщащите

И нито един знак в Зодиака не е защитен и понякога живее чужд живот. Но всеки може да се освободи!

Детето се ражда безпомощно. Затова е много важна ролята на възрастните (родители, баби и дядовци). Те му осигуряват безопасност, възпитават го и му дават първия опит в отношенията. Особено важна е връзката майка - дете. Ако те са топли, стабилни, безопасни, то към тригодишна възраст завършва много важен етап в развитието - т.нар. психологическо раждане. Това позволява на малкия човек да се отдели, да стане независим, да експериментира, да изследва света около себе си, да заяви за себе си, а не да чака някой друг да управлява поведението му. У детето се развива усещане за собственото му аз.

Ако този етап на развитие е нарушен или не е завършен, то става зависимо, емоционално незряло, възприема себе си като приложение на други, по-силни хора.

Като възрастен, винаги ще се нуждае от друг човек, който по-добре знае как се чувства, какво да прави, с кого да е приятел и кого да обича, къде да учи и какво да работи. Постоянно търси съвети (макар че никога не ги следва), зависим е от чуждото мнение (което обикновено го дразни). И в зряла възраст си остава дете. А за свой партньор избира човек, който изпълнява родителска функция.

Но така не бива да се живее. Затова нека опитаме да изминем 12-те стъпки към зрелия живот, към истинското управление на съдбата си. Усилието си струва!


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000