0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Котешки паразит може да причини шизофрения

За да се предпазите от развитието на шизофрения уверете се, че котката ви е добре обезпаразитена

За да се предпазите от развитието на шизофрения уверете се, че котката ви е добре обезпаразитена

Не е тайна, че много котки носят в себе си паразита Toxoplasma gondii в телата си. Той представлява опасност за деца и възрастни със слаб имунитет, пише "Росийска Газета"

Служителите на болницата от университета в Копенхаген са убедени, че паразитът увеличава с 50% риска от развитие на шизофрения.

Това заключение е направено от учени въз основа на широкомащабно проучване с участието на около 80 000 души. Около 2500 от тях са имали диагноза психично заболяване в медицинската карта. Анализ на кръв, проведен от всички доброволци, показа наличието на паразита Toxoplasma gondii при някои от хората с умствени увреждания.

Както е по-важно, подчертават експертите, паразитните инфекции при доброволците се появиха по-рано, отколкото лекарите диагностицираха шизофрения.

Оказва се, че между психичното заболяване и паразита може да има причинно-следствена връзка

Токсоплазмозата е паразитна болест. И наскоро учените са установили, че това увеличава риска от болести на Алцхаймер и Паркинсон, епилепсия, рак и други увреждания на мозъка, съобщава Gazeta.RU.

Известно е, че токсоплазмозата може да бъде получена от заразени животни, в контакт с котешки екскременти, както и като се яде непълно сготвено или сурово месо. Доскоро се смяташе, че токсоплазмозата е опасна само за бременни жени и хора с отслабена имунна система. В първия случай, например, е възможно да има дете с многобройни малформации, от умствено изоставане до патология на вътрешните органи.

Но дългосрочното проследяване на 246 пациенти показа, че токсоплазмозата води до мозъчно увреждане и поява на свързани заболявания. Токсоплазмозата е причинена от паразитите на T. Gondii. И те могат да повлияят на работата на повече от хиляда човешки гени, много от които са свързани с образуването на рак


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капките Стресовитал са продукт против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.
Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000