0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Невролози: аеробика - ключ към запазването на младостта на мозъка

Колумбийският университет установи, че редовното практикуване на аеробика има положителен ефект върху когнитивните способности и може да подмлади мозъка

Колумбийският университет установи, че редовното практикуване на аеробика има положителен ефект върху когнитивните способности и може да подмлади мозъка

Аеробните упражнения подобряват състоянието на младите хора на възраст след 20 години и възрастните след 40 години.

Според учените практикуване на аеробика и като цяло аеробните упражнения могат да забавят естествения възрастов процес на намаляване на умствените способности. Беше проведен експеримент, доказващ това. По този начин всички доброволци, които изпълняват аеробни упражнения, не само демонстрираха подобрение в изпълнителните функции на мозъка, но и увеличаване на дебелината на мозъчната кора.

Експериментът включваше 132 доброволци 20-67 години. Първоначално всички те имаха по-ниска от средната аеробна годност. Като част от експеримента, доброволците се занимаваха с различни спортове четири пъти седмично в продължение на шест месеца.

Оказа се, че хората, които редовно посещават тренировки (особено аеробика), записват когнитивни подобрения. Например при 40-годишни доброволци, участващи в занимания по аеробика, мозъкът е по-млад с 10 години, а при 60-годишните - с около 20 години.

Припомняме, че диета и физически упражнения могат да спасят мозъка от стареене, според мнението на водещи невролози.

Ако възрастен човек редовно се обучава (фитнес разходки, аеробика, плуване) в умерен режим, той може значително да подобри уменията си за мислене при наличие на когнитивни нарушения. Според "Росийска газета", след шест месеца на експеримента, показателите на участниците за умствени умения са се подобрили по отношение на възрастта с 9 пъти.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капките Стресовитал са продукт против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.
Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2019

Content
LivedaMed2000