0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Коронавирус: Защо хората лесно изпадат в паника?


Коронавирус: Защо хората лесно изпадат в паника?

Докладите за коронавирус доведоха до безпрецедентно търсене на спирт, тоалетна хартия и фалшиви новини

Последните започнаха да се разпространява в социалните мрежи с огромна скорост, форсирайки и без това трудната ситуация. Защо хората толкова лесно се паникьосват и често са много ентусиазирани да обсъждат негативизма и клюките?

За начало, нека се спрем на самата концепция. Какво е паника?

Това е неконтролируем страх, в който можете да изпаднете съзнателно или несъзнателно. Степента на потапяне обикновено зависи от индивида. Веднага трябва да обясним, че страхът е абсолютно нормален. Такива емоции ни предпазват от необмислени действия и пазят нашата сигурност. Въпреки това, щом страхът стане неконтролируем, се превръща в гигантско чудовище. Тогава ние започваме да действаме на нивото на инстинктите, които засенчват ума. И това не е много добре, защото в такива моменти човек тича след поредния пакет фасул или ролка тоалетна хартия, защото преди това е чел „истории на ужасите" в социалните мрежи.

Капките Стресовитал се справят отлично с чувството на паника, безизходица и страх. Благодарение на билковите капки ще постигнете нива на спокойствие и релакс, каквито не сте познавали преди

Хората се заразяват с паниката за няколко секунди и когато това се случи, те вече не правят своя собствен избор, те следват видяното, четеното, чутото. И най-интересното е, че по-нататък за тях е наложително да споделят вълнуваща, негативна информация с другите, защото когато това се случи, възниква чувство на облекчение, защото страхът сякаш се предава по верига. Защо е нужно да говорим за лошото, когато е по-добре да говорим за доброто. Хората, които изпадат в паника не могат да контролират чувствата си. За тях е важно да действат по схемата „приемам отрицателно-излъчвам отрицателно". В това има дори някакво несъзнателно удоволствие. По-лесно е да се страхуваме заедно. Освен това, чрез предаването на паника се увеличава собствената ни значимост и нужда в очите на другите. В друга ситуация никой не би забелязал такъв човек, но тук цялото внимание е фокусирано върху него, върху неговата история. Това е първата причина, поради която някои изпадат в паника по-лесно от други. За щастие има друг тип хора, съзнателни, позитивно настроени и балансирани.

Капките Стресовитал носят спокойствие и хармония през деня, справят се с безпокойството, паник атаките и депресията, подобряват съня и настроението.

Второто е негативното преживяване, което някога изживяхме и което беше отпечатано в нашето съзнание. Например, трудните години в началото и в края на 90-те и разпадането на светът такъв, какъвто го познавахме, както и всякакви други кризи. Тук не става въпрос за генетична памет, която е разпределена през няколко поколения. Следователно, когато възникне подобна ситуация, се връщаме в „хранилищата" на спомените, вземаме информация оттам и действаме по вече изработена схема. Отново всеки си има своето: някой нахлува в магазина, купува всичко по пътя си, друг осъзнава, че още два пакета ориз няма да го спасят. Последните обикновено търсят други изходи от тази ситуация, не губят концентрация и служат като пример за останалите.

panika.jpg

Помислете към кой лагер искате да принадлежите. Ако предпочитате втория, няма нужда да откликвате на призива на тълпата и социалните мрежи, да плачете и да въздишате. Задайте си въпрос: Как мога да повлияя на ситуацията? Да кажем в тази насока: как мога да повлияя на случващото се в Италия сега? Има само един отговор: единственото, което можете да направите, е да бъдете модел на мир за другите и вашето семейство. Но, разбира се, това изисква повече усилия, отколкото да седите в социалните мрежи, да следите оплаквания и безсмислени репортажи, както и да споделяте непроверена информация.

Всеки има различно ниво на съзнание. Това е като имунитет - при някои имунитет е силен, докато при други е слаб.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020