0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

COVID-19 е пряко свързан с психични проблеми


COVID-19 е пряко свързан с психични проблеми

Почти една пета от пациентите с COVID-19 са били диагностицирани с психично разстройство в рамките на 14-19 дни след тестване

Хората, които са тествани и са дали положителна проба за коронавирусна инфекция са развили някакво психично разстройство, според скорошно проучване на университета в Оксфорд, пише The Hindustan Times. Това е заключението, основано на анализа на данните на 69 милиона души. От тях над 62 000 са имали коронавирусна инфекция.

Безсънието, деменцията и тревожното разстройство са най-чести сред хората с COVID-19. Тези отклонения се забелязват при хората, дори и да няма данни за предишни симптоми на психично заболяване. Оказа се, че вероятността пациентите над 65 години да бъдат диагностицирани с деменция се увеличава след диагностицирането на коронавирусна инфекция. Сред тревожните разстройства най-честите са разстройство на приспособяването, генерализирано тревожно разстройство и в по-малка степен посттравматично стресово разстройство и паническо разстройство.

Капките СТРЕСОВИТАЛ са билков продукт, който помага по-лесно да се справите с депресията, премахват безсънието, безпокойството и нервното напрежение

Освен това пациентите, които се нуждаят от хоспитализация, са имали по-висок риск от психични разстройства. В същото време, диагностицирането на психично разстройство една година преди огнището на COVID-19 е свързано с 65% повишен риск от инфекция.

Вече е ясно: пандемиите могат да бъдат стресиращи

Пандемията, която стана факт заради коронавирусната инфекция, започнала през 2019-та в Китай и известна като COVID-19, може да бъде стресираща за хората. Страхът и безпокойството от новото заболяване и това, което може да се случи, могат да бъдат поразителни и да предизвикат силни емоции у възрастни и деца. Обществените здравни действия, като социално дистанциране, са в състояние да накарат хората да се чувстват изолирани и самотни и да увеличат стреса и безпокойството. Тези действия обаче са необходими за намаляване на разпространението на COVID-19. Справянето със стреса по здравословен начин ще направи вас и хората, на които държите, както и вашата общност по-силни.

Стресът по време на огнище на инфекциозно заболяване понякога може да причини следното:

  • Страх и притеснение за собственото си здраве и здравето на близките си, финансовото състояние, работа или загуба на услуги за подкрепа, на които разчитате.
  • Промени в режима на сън или хранене.
  • Трудности при сън или концентрация.
  • Влошаване на хроничните здравословни проблеми.
  • Влошаване на психичното здраве.
  • Повишена употреба на тютюн и / или алкохол и други вещества.

Всеки реагира различно на стресови ситуации

Начинът, по който реагирате на стреса по време на пандемията на COVID-19, може да зависи от вашия произход, вашата социална подкрепа от семейството или приятелите, вашето финансово състояние, здраве и емоционална стабилност, общността, в която живеете, и много други фактори. Промените, които могат да се случат поради пандемията и зачестилите случаи на COVID-19, както и начините, по които се опитваме да ограничим разпространението на вируса, могат да засегнат всеки.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Декември 2020