0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Ефектът на стреса върху сексуалното желание: 3 причини и какво да направите


Ефектът на стреса върху сексуалното желание: 3 причини и какво да направите

Живеете ли натоварен живот? Има ли много стрес във вашето ежедневие?

Замисляли ли сте се как това се отразява на сексуалния ви живот и интимните взаимоотношения изобщо?

Ако сте в състояние на стрес за дълъг период от време, вероятно е сексуалният ви живот да пострада, което само повишава вашето вече високо ниво на напрежение. Мислите ви не са фокусирани върху онова, което трябва да направите, а вместо това върху въпроси като:

- Какво се случи с либидото ми?

- Защо ми трябва повече време, за да се настроя за секс?

- Защо се разсейвам по време на интимност?

- Защо имам проблеми с оргазма?

Митовете причиняват повече вреда, отколкото полза

Нека бъдем честни, хората са склонни да поддържат ниво на стрес, което в повечето случаи им действа мотивиращо. И факт е, че ако успеете да наберете смелостта да говорите с някого за вашите проблеми, чувства и усещания, може да откриете, че реакцията на околните само увеличава тревогата ви за вашия фрустриращ сексуален живот (фрустрация - термин от психологията, който обозначава емоционално състояние на човек, излъган в своите очаквания и/или лишен от възможността да постигне силно желана цел).

Успокойте прекалената нервност и паниката от първата среща със СТРЕСОВИТАЛ. Редовният прием на билковите капки СТРЕСОВИТАЛ балансира нервната система, дарява спокойствие и яснота на умаИма много митове за стреса и секса. Ето трите най-често срещани:

1. Ако стресът влияе на романтичните чувства и сексуалното желание към партньора, време е да се разделите.

2. Ако сексуалният нагон изчезне, той няма да се върне.

3. Ако партньорът не ви иска в леглото поради стрес, това означава, че той вече не ви обича.

Тези митове са разрушителни, защото щом се убедите, че „щетите вече са нанесени", тогава какво наистина остава да направите, освен да се откажете? Да признаете поражението? В крайна сметка или заемате пасивна позиция и не търсите помощ, или, още по-лошо - подавате молба за развод или пък водите изтощителни разговори за раздяла.

Ето защо е изключително важно да намерите правилните насоки и да разберете как стресът влияе на вашето сексуално желание. Запознаването с подробностите улеснява навигацията по тези проблеми. Едно е сигурно: партньорът в стрес не е единственият, който страда в двойката.

Защо стресът влияе на сексуалното ви желание?

Ако партньорите не могат да се справят със стреса, връзката страда. Ето три начина, по които стресът се отразява на сексуалното ви желание.

1. Две нервни системи

Човекът има две нервни системи. Симпатиковата нервна система действа като ускорител, а парасимпатиковата нервна система действа като спирачка. Използваме ускорителя, когато изпитваме трудности и проблеми в живота.

Винаги, когато това се случи, в тялото ни се освобождава реакцията на стрес (ускорител). Какво се случва на физическо ниво: сърцебиене, изпотяване на дланите, възниква вътрешен дискомфорт. Всъщност вашето тяло ви дава тласък на енергия, за да се борите с проблемите или да избягате от тях.

Щом проблемът бъде решен и опасността свърши, спирате да натискате газта, така да се каже. А и другите проблеми вече са решени. Сега можете да се отпуснете. Но...

Когато изпитваме стрес за дълъг период от време, може да изглежда, че педалът на газта е блокирал. Тялото ни работи извънредно, през цялото време, и ние почти не се сещаме, че може да натиснем спирачките.

Сексуалността ни върви ръка за ръка с нашите спирачки, ако трябва да го обясним по-просто. Естествено и биологично казано, няма смисъл да се наслаждаваме на еротични докосвания или да лежим наблизо, целувайки партньора си, ако педалът ни за стрес опира до пода. Стресът и сексуалният нагон не се комбинират. Невъзможно е да имаш глава, пълна със 120 притеснения и в същото време да правиш страхотен секс.

2. Вашите хормони се променят

Когато ускорителят се претовари за дълъг период от време, тялото ви всъщност ще започне да произвежда повече кортизол - известен като "хормон на стреса". Строителните елементи, използвани в този процес, са същите градивни елементи, които се използват за производството на мъжкия полов хормон тестостерон. Ето защо при повечето хора с дългосрочни симптоми на стрес производството на тестостерон е намалено.

lubov libido.jpg

Според норвежкия лекар, психиатър и клиничен сексолог Хаакон Аарс, тестостеронът е половият хормон, който е най-важен за сексуалното желание както при мъжете, така и при жените. Това означава, че сексуалното ви желание е намалено по съвсем логични физиологични причини.

3. Близостта се заменя с дистанциране

Вашата сексуалност се влияе не само от хормоните, но и от различни социални и психологически фактори, както и от отношенията в двойката. Когато хормоните на стреса започнат да действат, интимността се заменя с дистанциране, отчуждаване. Почти невъзможно е да слушате и да се интересувате от хората около вас, ако сте стресирани. Трудно ви е да се справите с друг, освен със себе си.

За да избегнете усложненията, които стресът носи със себе си, започнете терапия с билковите капки СТРЕСОВИТАЛ.

Лечебните треви в СТРЕСОВИТАЛ ще ви направят спокойни, но не за сметка на вашата бодрост, ще подобрят съня, самочувствието и работата на нервната система, като цяло.

Хормоните на стреса ви насърчават или да се биете, или да бягате. Това може да ви направи агресивни към партньора. Можете да започнете да му мълчите или да крещите, или да търсите повод за скандали, които да го разсеят от желанието му за интимност. Хората, които обикновено обичате, е възможно изведнъж да се превърнат в източник на досада, само защото те са решили да ви обърнат малко повече внимание.

„Благодарение" на всички тези фактори, няма почти никакво желание за интимност с партньора ви, и бавно но сигурно, то започва да изчезва напълно.

Когато вашето присъствие и вашата близост изчезнат, и вашата агресия и раздразнение се извисяват до небесата, естествено е усещането за нестабилност и несигурност да се засили. В повечето случаи това представлява значително намаляване на жаждата за интимност и сексуален контакт.

Какво може да се направи?

Когато сексуалността ви е затруднена или направо липсва, трябва да решите основния проблем. Ето как може да си помогнете на първо време и сами.

Билковите капки СТРЕСОВИТАЛ ще ви помогнат да се справите със стреса. Те ще релаксират нервите и ще подобрят либидото ви.

Говорете с партньора си за стреса

Всеки може да бъде стресиран, и няма абсолютно никакво място за срам и неудобство. Всички рискуваме да изпитаме стрес. Водете ежедневен разговор с любимия човек за намаляване на стреса.

Започнете да се справяте като екип

Колкото повече се борите със стреса заедно, толкова по-добре. Това не само ще засили чувството ви за единство, но и ще ви покаже, че може да заедно да преминавате през трудностите.

Приемете, че вашето ниво на сексуално желание ще се колебае

Сексуалното ви желание понякога ще бъде слабо и това е нормално. Моля, обърнете внимание: връщането към предишния цикъл на „страсти и желания" може да отнеме известно време. Това е напълно нормално. И ако можете да го приемете, сексуалният ви живот ще остане красив дори през това време. Трябва обаче да запомните, че отнема повече време, за да се почувства тялото ви възбудено както преди, и заедно с това ще трябва да се съсредоточите върху включването на „резервната нервна система".

Съсредоточете се върху активирането на спирачката

Колкото по-добре можете да направите това, толкова повече намалявате стреса. Тук прегръдките, целувките и други любовни докосвания могат да помогнат. Това просто кара тялото да премине от стрес към релаксация. Целунете без повод напрегнатия си партньор и го прегръщайте с 20 секунди по-дълго. Можете дори да му предложите добър 30-минутен масаж, бавен танц и т.н.

Източник: woman.ru


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020