0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Има ли универсална анти-стрес диета?

Може би най-универсалната анти-стрес диета, е диетата на Карлсон, който живее на покрива: Спокойствие и силна храна


stres dieta
Депресия и изтощение може да се случи тогава, когато в тялото има прекомерно натрупване на свободни радикали. Микроелементът селен предпазва от рак, сърдечни заболявания и има противовъзпалителен ефект. Освен това е от съществено значение за нормалната функция на щитовидната жлеза и т.н. Селенът е мощен антиоксидант и доказано премахва токсините. Жителите на големите градове са особено податливи на натрупването на големи количества вредни свободни радикали, заради лошата храна и мръсния въздух, а това пречи на нормалното функциониране на тялото.
За профилактика на депресията, прекомерната нервност и други заболявания, трябва да се приемат редовно храни, богати на селен. Такива са аспержите, тиквичките, тиквата, целината и гъбите.
За да се подобри настроението са полезни ядките, маслините и морските дарове, тъй като те съдържат достатъчно количество Омега-3. Жителите на Средиземно море са по-малко податливи на стреса, тъй като ежедневната им диета е богата на тези ценни за здравето продукти. Учените считат, че използването на Омега-3 е ефективно при потиснато настроение, депресия, и т.н. Да не забравяме и горчивия, тъмен шоколад. Какаовите зърна съдържат серотонин - най-доброто лекарство за депресията. Макаронените изделия от твърда пшеница, кафяв ориз, пълнозърнест хляб също допринасят за производството на серотонин. Бобовите растения, млечните продукти, черния дроб, богатите на витамини зеленчуци, плодове и билки съдържат антиоксиданти, които са необходими на организма по време на стрес.
В стресови ситуации избягвайте да пиете кафе, тъй като тази напитка е непримирим враг с хранителните вещества, които са жизнено важни за организма, изпаднал в стрес. И също така, ограничете силния черен чай, алкохола и кока-колата. Тези напитки само ще влошат състоянието ви.

Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

Капките Стресовитал са продукт против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.
Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2019

Content
LivedaMed2000