0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Обуздайте желанието да харчите, за да не станете жертва на стреса


Обуздайте желанието да харчите, за да не станете жертва на стреса

Огледайте се а са дайте сметка колко неща действително използвате и колко от тях просто събират прах в дома ви

Със сигурност отговорът няма да е утешителен.

Нека ви подскажем как да икономисвате пари и да престанете да купувате неща, които всъщност не са ви нужни. За целта просто трябва да изясните причините за натрупването на излишни предмети в дома ви.

Опитвате се да икономисвате

В желанието за икономия няма нищо лошо Просто не искате да харчите пари за зимни боти. И наистина, защо да плащате повече, ако можете да купите нещо два, дори три пъти по-евтино.

Капките Стресовитал постигат за кратко време добри резултати в борбата срещу стреса!

Проблемът е, че такива неща обикновено не издържат и сезон. Евтините ви боти най-вероятно ще изкарат месец, а след това ще се изправите пред избора д а ходите по снега с маратонки или да си купите нови боти.

Желанието за икономии не трябва да влияе върху избора ви в ситуация, когато разчитате да използвате нещо дълго време. Затова, ако искате да носите обувките си повече от един сезон, ще трябва да се бръкнете по-надълбоко. А ако сте готови да ги сменяте всеки месец, можете да продължите да използвате евтината ширпотреба, която, като обща сума, ще ви натовари много повече.

Не знаете какво точно търсите

Отивате в магазина и „ставате разноглед, особено ако сте гладен. В такава ситуация можете да напълните кошницата си с куп съвършено ненужни продукти.

За да избегнете такива нерационални постъпки, предварително съставяйте списък на това, от което имате нужда. Разбира се, при голямо желание можете и да се отклоните от него и да го попълните в движение. Но се старайте все пак да не прекалявате.

Може да потрябва

Има категория вещи, за които казваме „Може пък да ми потрябва в бъдеще". Незабавно ги зачеркнете от съзнанието си и не позволявайте на подобни покупки да изпразват портфейла ви. Често такива предмети „за в бъдеще" просто прашасват някъде на тавана или в мазето в очакване на своята „минута слава".

Искате да се откроите и да сте модерни

Е, случва се. Желанието е доста разпространено и в него няма нищо подсъдно. Само че изисква средства, а и боклуците в дома се трупат. Затова пък ще изглеждате съвременно.

Но все пак още веднъж помислете чак толкова ли са ви нужни например безжичните слушалки, ако рядко слушате музика. Може би същата сума бихте могли да похарчите за нещо действително нужно и или приятно.

Искате да притежавате рядка или изключителна вещ

Това се отнася не само за тези, които са готови да чакат на километрична опашка за нов айфон, но и за онези, които обичат да купуват уникални предмети (или в ограничено производство). Но трябва да сте крайно внимателни.

Първо, когато правите нещо по поръчка с ексклузивен дизайн, следете за качеството и предполагаемия срок на използването на предмета. Едва ли ще ви хареса да станете горд собственик на нещо, което няма да преживее дори едно пране, пък било то и на ръка.

Второ, не се фиксирайте върху изключителността на предмета. Чудесно е да имате дизайнерска риза, чанта, очила. Но не се опитвайте да превърнете в такива уникати всичките си вещи. Това изисква огромни средства.

Повишавате настроението си

Покупката на нещо хубаво наистина доставя удоволствие и повишава настроението. Съзнанието, че можеш д а си позволиш нещо подобно, вдъхновява. Такова поведение може да бъде следствие от трудно детство.

Опитвате се да постигнете идеалната хармония

Тази картина ще пасне идеално на тапетите в дома ви. А за новите ви джинси са нужни нови маратонки. Заради този принцип често прекаляваме с "необходимите" вещи.

Картината, която ще забравите при поредното местене, не си струва да се охарчите толкова за покупката й. А и джинсите добре си пасват и със стари маратонки. В опитите да постигнете идеалната съвместимост между предметите, рискувате да се разорите.

Често ходите на разпродажби

Няма нищо по-при-влекателно от разпродажбата. Особено ако намаленията са истински. Но повярвайте, все още не е измислено и нищо по-разоряващо.

Например решили сте да посетите любимия си магазин за облекло при сезонната разпродажба, за да си купите нещо с 50 процента по-евтино. Каква е вероятността да си тръгнете само с една дреха? Когато видите цените, моментално ще си спомните за всичко, което вече е негодно за носене или отдавна не ви харесва, но не ви се харчат толкова пари за нови дрехи. И ето че сега е моментът да подновите гардероба си.

Подвеждаща опаковка

Повярвайте, всичко може да се продаде, главното е да е поднесено красиво и стилно. Добрите опаковки обикновено са ярки, запомнящи се и веднага привличат вниманието. Особено ефективно действа този метод при избора на хранителни продукти.

Ако поставите например извара в опаковка с изображение на село, вероятно продажбите стремително ще нараснат. Причината е, че хората мислят асоциативно и в този случай „село" = .натурален продукт".

Не можете да отказвате

Ако сте влезли в магазина за дадена вещ, но разбирате, че не сте наясно за нея, има риск да си тръгнете с купчина ненужни боклуци, вежливо подсказани ви от продавача-консултант. Например искате да си купите латекс за боядисване, а си тръгвате с мистрия, шпакла, кит, комплект четки и валяци от всякакви размери, плюс работен комбинезон. Старайте се предварително да се информирате за това, което ви трябва, а не да купувате всичко, което ви предложат. Използвайте това преимущество в общуването си с консултанта и запазете парите си.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Декември 2020