0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Стресът не позволява ефективно да планираме своите действия


Стресът не позволява ефективно да планираме своите действия

Университетът в Станфорд, съобщава, че стресът може да попречи на изграждането на планове въз основа на информация, съхранявана в паметта

Тоест, стресът възпрепятства използването на познавателни системи, които са в основата на паметта и целенасоченото поведение, които могат да решават проблемите по-бързо и по-ефективно.

Бяха проведени експерименти, при които учените наблюдават поведението и дейността на мозъка на доброволци по време на навигационна задача във виртуални градове. След като участниците бяха добре запознати с маршрутите в дузина градове, те бяха настанени на едно от добре познатите места, като им се даде задача да стигнат до определена точка и се активира стресовия фактор.

На някои доброволци им беше казано, че ще получат електрически разряд по време на маршрута. В резултат на това доброволците, които не са се притеснявали от електрическия разряд, използвали по-добре спомените, формирани по-рано по време на проучването на местоположението. Те често „отрязват" пътя, изграждат най-оптимизирания маршрут, отклонявайки се от базата. Стресовата група, напротив, се опита да следва обичайните маршрути.

Сканирането на мозъка показа, че хората, изпитващи стрес, имат по-малка способност да активират хипокампуса (мозъчен център за памет). Те също така показаха намалена активност в мрежите на фронтотопариеталните лобове на мозъка, което позволи привеждане на нервните процеси в съответствие с текущите цели.

Капките Стресовитал постигат за кратко време добри резултати в борбата срещу стреса!

Стресът е една от причините за болка в гърдите и сърцето при здравия човек. В стресови ситуации тялото произвежда адреналин и норепинефрин. Тези хормони се наричат "хормони на стреса". увеличава кислорода, така че човек започва да диша по-често.

Въпреки това, в някои случаи, когато тялото по една или друга причина не е в състояние да осигури на сърцето необходимия за работа кислород, могат да възникнат неприятни усещания зад гръдната кост, които често се развиват в болка. Например болката и изтръпването на мускулите на крайниците, при неправилно избрана позиция за сън, възникват по същия механизъм - несъответствие между количеството кислород, влизащ в мускула, и нуждата му от него.

Хормоните на стреса са изключително вредни за сърдечно-съдовата система.

В същото време болката не винаги е локализирана точно в областта на сърцето, тя може да се появи в гърдите, да я дадете на лявата раменна лопатка, ръката, долната челюст, стомаха и хранопровода. В допълнение, естеството на болката може да бъде различно. Човек може да почувства парене, пълнота, стесняване, спазъм (остър, тъп или парализиращ), придружен от липса на въздух и умора. По правило подобна атака продължава от няколко секунди до няколко часа. Точно същият сърдечен спазъм може да възникне след интензивни спортни тренировки, особено без подходяща подготовка.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2020