0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как алкохолът влияе на човешкото тяло?


Как алкохолът влияе на човешкото тяло?

Кои органи се увреждат и какви болести предизвиква алкохолизмът?

Прекомерната и продължителна злоупотреба с алкохолни напитки води до интоксикация на организма и образуване на алкохолна зависимост, придружена от сериозни негативни последици. По правило този процес протича неусетно за зависимия и неговите близки.

Действие на алкохола

1. Абсорбция на етанол в стените на стомаха (няколко минути след консумация).

2. Увеличен приток на кръв и разширяване на съдовете, безпрепятствено преминаване на кръвта.

3. Намаляване на кръвното налягане.

4. Кръвта не достига до крайниците и те не получават кислород. Тогава се появява стесняване на кръвоносните съдове, което причинява на тялото състояние на шок. Дългосрочната системна употреба на алкохол и случването на подобен процес влияят върху функционирането на организма и водят до износване на сърцето и кръвоносните съдове.

В резултат на това има ново повишаване на кръвното, развива се тахикардия, сърцето започва да работи в засилен режим, което води до снабдяването на кръвоносните съдове с изобилна маса кръв. В този случай износването на мускулите на сърцето става неизбежно, а производството на адреналин при пиене на алкохол само засилва негативния ефект.

Капките Алкофитал ще направят зависимия от алкохола човек трезвеник завинаги. Редовната       употреба на билковите капки оказва влияние върху центъра за зависимости в мозъка

5. Също така, употребата на алкохол води до съединяване на червените кръвни клетки и загубата на мембраната им, което причинява запушване на капилярите с плътни кръвни клетки. Резултатът е кислородното гладуване на клетките и съдово замърсяване.

Как алкохолът влияе на човешкото тяло?

Приемът на алкохол е стрес за организма. Продължителната употреба на алкохол води до развитието на:

- Нарушения на психосоматиката и нервите, неврози, депресия,
промени в настроението, епилепсия.

- Сърдечно-съдови нарушения.

- Образуване на кръвни съсиреци, промени в кръвното налягане.

- Нарушения на черния дроб.

- Натрупване на течности в мозъка.

- Безсъзнание и т.н.

Ефектът на алкохола върху мозъка

Пиенето и развитието на алкохолизъм води до необратимото унищожаване на мозъчните клетки. Клетките, отговорни за интелигентността, умират, преминават през лимфата в кръвообращението, след това в бъбреците и се отделят от организма по естествен път.

Сто грама алкохол убиват около 10 хиляди неврона, които осигуряват мисловния процес. Това явление не се проявява за тялото без последствия: в резултат на него човешкият мозък губи маса и обем поради изсушаване.

Тогава човекът става неадекватен, губи чувството на срам, настъпва деградация. Процесът на паметта и мисълта се влошава, затруднява се координацията на движенията, налице са нарушения на рефлекторната дъга. Мозъчните лезии с времето водят до психични проблеми.

Ефектът на алкохола върху сърдечно-съдовата система

Смята се, че употребата на умерени количества алкохолни напитки води до намаляване на кръвното налягане, разширява кръвоносните съдове и облекчава стреса. Това не е така.

Според проучвания етанолът е отрова, токсично вещество, което по никакъв начин не може да бъде полезно за здравето и може да повлияе неблагоприятно на всички системи на тялото. Ефектът от интоксикация възниква поради влошаване на човешкото здраве.

Самото разширяване на кръвоносните съдове не трае дълго. След не много време съдовете отново се стесняват, което причинява зачервяване на кожата на лицето и сърцебиене, поради износване на органите.

Според статистиката най-високата смъртност от сърдечни и съдови заболявания се наблюдава при хора, които редовно злоупотребяват с алкохол.

Терапията с билковите капки АЛКОФИТАЛ прекратява завинаги злоупотребата с алкохол. АЛКОФИТАЛ прави зависимият към алкохола човек трезвен и отговорен за своето здраве.

Ефектът на алкохола върху храносмилателната система

Какъв е механизмът на ефекта на алкохола върху храносмилателната система? Основната част от алкохолните напитки се абсорбира именно през стомаха и затова вредните ефекти не подминават от този орган.

Алкохолът се отразява негативно на храносмилателната система: попивайки в стените на стомаха, той ги изгаря и наранява, причинява възпаление, киселини и развитие на хронични заболявания в организма. Има нарушение на производството на стомашен сок, сол, катализатори. Постепенно жлезите, които произвеждат катализатори, съдържащи протеин, необходим за нормален храносмилателен процес, умират.

alkoholizam_1.jpg

Често се развива панкреатит, защото панкреасът няма необходимите ензими за разграждане на алкохола. Също така алкохолът действа върху стомашната лигавица: провокира се появата на гастрит, стомашна язва, диабет, рак.

Ефектът на алкохола върху черния дроб

Около 90% от алкохола се разгражда в черния дроб. Той може да разгради около 1 чаша алкохол за 10 часа, а останалата част от алкохола, който попадне в тялото, унищожава клетките.

Когато пиете алкохол, черният дроб страда предимно от:

  • Затлъстяване.
  • Хепатит.
  • Цироза.

Ако алкохолната цироза не може да бъде спряна, болестта ще се превърне в рак.

Препоръчително е да се комбинира отказването на алкохола с билковите капки АЛКОФИТАЛ и ХЕПАВИТАЛ. АЛКОФИТАЛ ще накара зависимият от алкохола човек да спре да пие, а капките ХЕПАВИТАЛ ще възстановят здравето на разрушения от спиртните напитки черен дроб.

Ефект върху бъбреците

Бъбреците не само образуват и отделят урина. Те балансират киселинно-алкалния и водния баланс и влияят върху производството на хормони.

Какви проблеми с бъбреците причинява алкохолът?

Когато човек пие алкохол, отделителната система започва да работи в засилен режим. Бъбреците преработват много течност и отстраняват вредните вещества от тялото.

Постоянното претоварване отслабва бъбречната функция - постепенно те губят способността да работят усилено. Ефектът на алкохолните напитки върху бъбреците може да се проследи след препиване, когато се появяват подуто лице и повишено кръвно налягане.

В организма се натрупва и течност, която бъбреците не са в състояние да отделят поради което се образуват камъни. При липса на навременна терапия се развива бъбречна недостатъчност. Органът губи способността да образува и отделя урина. Настъпва тежко влошаване на здравословното състояние, и в резултат на това смърт.

Ефектът на алкохола върху репродуктивната функция

Употребата на алкохол влияе отрицателно върху репродуктивната функция на човек. Увреждането на клетките при жените е необратимо: те остават в системата и представляват опасност за плода.

Оплодена клетка, повредена от алкохола, увеличава риска от сериозни разстройства, развитие и поява на генетични заболявания, т.е. има отрицателен ефект върху плода.

Никой не гарантира, че това ще е оплождането на болна клетка, но никой не е в безопасност и от фатални ситуации.

Мъжкото тяло е изградено по различен начин и има способността да актуализира възпроизвеждането. Независимо от това, за да се възстанови напълно състава на спермата, трябва да минат около 3-6 месеца. Ако през това време не се консумира алкохол, спермата се подновява напълно.

Също така, в допълнение към зародишните клетки, страда цялата полова система: има намаляване на либидото и влошаване на качеството на органите, което се отразява на целия организъм.

Действието на алкохола причинява хормонални мутации (хормоните се разграждат поради токсините, възниква неправилно производство). Тялото на жената в крайна сметка започва да страда от излишък от мъжки хормони (тестостерон), а мъжете - на женски (естроген). Налице е променен външен вид, промени в характера, възникват психични разстройства и се развива импотентност.

Ефектът на алкохола върху дихателната система

Известно време след употреба на алкохол много хора страдат от лош дъх и тежко дишане. Това се дължи на факта, че част от етанола се отделя от тялото през белите дробове.

Алкохолът (особено силният алкохол - коняк, водка) изсушава бронхите, белодробната повърхност, причинява липса на кислород. Пациентите изпитват задух, пристъпи на астма. Появяват се съпътстващи заболявания с хроничен характер.

Няма орган или система в човешкото тяло, които да не страдат от злоупотребата с алкохол. Ето защо, навременното отказване на алкохола е в състояние да подпомогне възстановяването на целия човешки организъм.
Доказано най-доброто средство за спиране на алкохола са капките Алкофитал. Билков продукт, който въздейства върху центъра за зависимости в мозъка. Капките Алкофитал създават трайно отвращение от алкохола и могат да се дават тайно, без знанието на човек.

 


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ