0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Отказване на алкохола в домашни условия


Отказване на алкохола в домашни условия

Най-сигурният начин за борба с алкохолизма са капките Алкофитал

Въпросът как да се откаже алкохола възможно най-бързо и безболезнено, обикновено не засяга само хората с алкохолна зависимост. Този въпрос особено много касае и техните близки, както и онези, с които зависимият от алкохола човек живее.

По-често да посегнат към алкохола се случва на хора, преживели тежък стрес или трагедия.

Алкохолът, по своето действие, е подобен на наркотиците. Той засяга частите на мозъка, които са отговорни за състоянието на еуфория и радост.

Рязкото спиране на алкохола причинява ефекта на "пречупване" или "отнемане". Организмът, който се опитва да съществува без алкохол, с голяма сила ще поиска още една доза, за да се върне в спокойно състояние отново.

Синдромът на отнемане на алкохола се проявява с главоболие, тремор, гадене, повръщане и др. Да се преборите с него ще бъде основната задача по време на отказването от пиенето.

Колко време отнема отказването от алкохола?

Да се определи колко време ще отнеме отказването от алкохола, е невъзможно. Различно е при всеки човек.

Продължителността на възстановителния (рехабилитационния) период зависи от следните фактори:
- от колко време човекът е зависим към алкохола;
- какво количеството алкохол консумира ежедневно;
- качеството на алкохола;
- какъв вид алкохол употребява
- колко килограма тежи
- наличието на хронични заболявания;
- методът, използван за отказване на алкохола.

След дълъг запой симптомите на отнемане продължават до 6 дни.

Да се спре алкохолния гуляй е много трудно. В особено опасни случаи това не може да се случи без зависимият от алкохола човек да изпадне в делириум (остро, преходно състояние на помрачено съзнание). Невъзможно е човек да се откаже от пиенето, или да се възстанови след дългогодишно запиване, за седмица или две, да речем.

Действието на капките Алкофитал си проличава след втората опаковка. Те предизвикват непоносимост към алкохола, и действат успокояващо, като и по този начин правят отказването на алкохола по-ефективно.

Как постепенно да намалите дозата алкохол?

Ако човек е взел твърдо решение бързо да се измъкне от дълъг запой и иска да облекчи състоянието си, тогава се извършват следните действия:

Взимат се капките Алкофитал, които правят употребата на алкохол неприятна, и по този начин постепенно се намаляват дозите алкохол, които човекът пие.

Изхвърлете алкохола, ако има такъв. Оставете съвсем малко количество, или заложете на бирата. В първите дни от отказването, зависимият ще има нужда от малки количества алкохол. За предпочитане е такъв, който е с по-малко градуси.

Пригответе гъст бульон от говеждо или пилешко месо. Приготвят се сандвичи с масло, върху които се слага колбас или бекон. Храната трябва да е много мазна, за да може мазнините да покрият стените на стомаха и да предотвратят усвояването на алкохола.

upadak_na_lichnostta.jpg

След мазната закуска се изпиват поне две чаши хладка вода, в която сте изстискали сока на половин лимон. Кафе не се препоръчва.

Какво се прави при по-дълъг запой?

Ако пиенето на алкохол е продължило повече от година, тогава времето за напускане от запоя с помощта на домашни методи е много по-дълго. След сън човек трябва да пие около 0,5 л саламура или алкална минерална вода. Това ще компенсира липсата на влага в тялото и ще активира черния дроб.

Пиенето на саламура трябва да продължи поне месец. През това време алкохола не се спира от раз, както стана ясно от казаното по-горе, а се намалява постепенно. Отказването от алкохола не обича крайности. Всичко трябва да се случва бавно и постепенно. Трябва да има баланс във всяко действие.

Ако алкохолно зависимият човек има проблеми със стомаха, тогава се вари супа от пилешко месо. В допълнение към месото се добавят моркови и лук. Те не трябва да бъдат запържени. Бульонът се сгъстява с галета. За ежедневно хранене по време на опит да се откаже алкохола се ядат омлети, каши, крем супи и салати от зеленчуци. След обяд се пие зелен или билков чай с резени лимон.

Няколко часа след това трябва да се започне прочистване на черния дроб с билковите капки Хепавитал. Препоръчително е капките Хепавитал да се приемат по време на целия отказ от алкохола, заедно с капките Алкофитал, за да може да се възстанови черния дроб.

Дневна рутина

Основните условия за безпрепятствен независим изход от пиенето на алкохол са сън, спокойствие, изобилен прием на вода и билкови чайове и правилно хранене.

Спортът, усилната работа и дългите разходки след продължително препиване са забранени. Първите дни тялото трябва да възстанови силите си, за да може бързо да се измъкне от пиенето.

Телевизорът ще разсее човека от мисълта за алкохол и ще отложи желанието да отиде отново в кръчмата.

Не трябва да се пуши най-малко ден.

Можете да премахнете тревожността и нервността, произтичащи от всеки опит да се измъкнете от алкохола, като използвате билковите капки Стресовитал. Те успокояват нервната система, премахват стреса и безпокойството и осигуряват здрав, възстановяващ сън.

Рехабилитационният (възстановителният) курс се провежда, докато пациентът се върне към нормалното си състояние и спре да употребява спиртни напитки. Когато е вече са минали поне няколко дни без алкохол, постепенно се добавят обикновена храна и физическа активност.

Капките Алкофитал са най-доброто средство за отказване на алкохола, което може да се ползва самостоятелно от зависимия от алкохола човек, или да се дават тайно от него, от неговите близки

За да помогнете и насочите отказващия алкохол човек към по-ефективни действия, хората около него трябва да следват тези препоръки:

- Не вдигайте скандали и не противоречете, тъй като човек в състояние на силна интоксикация не носи отговорност за действията си. Няма значение дали родителите, съпругата или друг близък човек помагат на зависимия да се измъкне от пиенето.

- Добре е да осигурите на пациента всички условия за сън. След като се наспи добре, той ще бъде по-отзивчив към всички съвети, които му се дават, за да откаже алкохола.

- Оттеглянето от продължителен запой трябва да се случи, когато отшумят симптомите на махмурлук. Сред тях са бърз пулс, слабост и търсене на нова доза алкохол.

Общи съвети

В първите няколко дни от елиминирането на алкохола не може да се взема контрастен душ или да се правят тежки упражнения. Организмът вече работи в засилен режим и допълнителното натоварване при опит да се измъкне човека от алкохола може да предизвика необратими последици.

Когато се опитвате да отказвате алкохола, не можете да приемате психоактивни вещества без назначаването на специалист. По време на синдрома на отнемане, реакцията на тялото към такива лекарства трябва да се наблюдава от лекар.

Източник: alcoholchange.org.uk


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ