0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Топ 10 причини да се откажете дори и и от малките дози алкохол


Топ 10 причини да се откажете дори и и от малките дози алкохол

Някои хора не виждат нищо лошо в това да пият малко алкохол вечер или просто по празниците

Други не си знаят мярката и пият, почти всеки ден. Всеки знае какъв ефект имат алкохолните напитки върху организма, но в тази статия ще дадем 10 сериозни аргумента, които, след като ги прочетете, едва ли някога ще искате да пиете алкохол отново.

Защо трябва да се откажете от алкохола?

1. Злоупотребата с алкохол води до развитие на сериозно заболяване, липса на дисциплина, безсмислени конфликти и бедност.

2. Алкохолните напитки безмилостно унищожават вътрешните органи и провокират ранна смърт. И най-лошото е, че последиците от употребата на тази отрова идват постепенно. Човек наивно вярва, че може да спре всеки момент.

3. Помислете за това, алкохолът съставлява около 80% от смъртните случаи от рак на хранопровода и устната кухина, 90% от сексуалното насилие, 70% от непланираната бременност, 50% от пътнотранспортните произшествия, 50% от убийствата и 25% от самоубийствата. Това са ужасяващи цифри.

4. Учените са доказали, че хората, които консумират алкохолни напитки дори умерено, мозъкът им изсъхва и се свива с течение на времето. Само една чаша водка може да убие до 2000 мозъчни клетки. 95% от алкохолиците имат мозъчни проблеми. Шансовете да се роди здраво дете от пиещ (дори умерено) човек са малки. Децата, чиито родители са алкохолизирани мъже, се раждат с увреждания в развитието и дори мъртви. Още по-лошо е здравословното състояние на жените, които пият алкохол. Помислете поне за бъдещето на децата си, когато имате желание да пиете, не отнемайте от тях шанса да живеят нормален, пълноценен живот. Според статистиката около 95% от нарушенията на генетичния код се случват именно заради злоупотребата с алкохол, наркотици и дори цигари.

5. Експертите проведоха интересен експеримент с пилешки яйца

Под домашните птици бяха поставени 160 яйца и в същата стая беше приготвен алкохол. Алкохолните пари, действащи върху яйцата, доведоха до следния резултат: само от 80 яйца се излюпиха пилета, от които 25 бяха мутанти (без нокти, клюнове и други дефекти).

Капките Алкофитал се справят отлично със зависимостта към алкохола! Отказването от вредния навик се случва за по-малко от месец. ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

6. Всяка доза алкохол причинява непоправима вреда на организма. Човек, който пие алкохол само временно живее в илюзията за щастие и спокойно състояние. Действието на такива напитки е подобно на действието на твърдите лекарства.

7. Според Световната здравна организация всеки трети човек в света умира от причини, свързани с алкохола, а всеки пети от заболявания, свързани с тютюнопушенето. Това означава, че само в Русия всяка година умират около един и половина милиона души. Тази цифра е 20 пъти повече от броя на жертвите при атомната експлозия в Хирошима. Правителството се опита да предотврати това, след което гласува "сухия" закон, който беше в сила от 10 години. През това време броят на болните наистина намалява, затворите не бяха пренаселени и в домовете царуваше мир. Сега, за съжаление, всичко е различно и понякога изглежда, че няма как да е по-лошо.

8. За обществото, особено за младото поколение, алкохолици не са хората, които пият за да имитират или подражават на някого. Умерено пиещите родители представляват голяма опасност. Не забравяйте поговорката - пиянството започва с първата чаша. Не давайте такъв пример на собствените си деца, те ви гледат и правят онова, което правите и вие.

9. Многобройни проучвания показват, че децата на възраст под 6 години вече са наясно как изглежда човек в нетрезво състояние. Освен това, ако бъдат помолени да играят игра и да си представят сватба или рожден ден, първото нещо, с което започват, е да седнат на обща маса, да си представят, че отварят бутилки, пият и след това се разхождат из стаята с клатушкаща се походка. Тоест децата вече възприемат подобно тържество като често срещано явление и в тях се формира стереотип, че пиянството е нещо хубаво и нормално.

10. Тийнейджърите използват алкохол, за да се утвърдят сред себеподобните си. А много често и за да подражават на по-известните от тях. Дори малка доза от която и да е алкохолна напитка ги кара да се чувстват еуфорични и смели. Понякога правят ужасни неща и след това се оправдават, че за всичко е виновна водката.


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ