0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Диабетна невропатия - какво представлява?

Захарният диабет може сериозно освен всичко друго да увреди и нервите. Заболяването в този случай е известно под наименованието "диабетна невропатия", и около половината от диабетиците, страдащи от заболяването го развиват след около десетата година от поставянето на диагнозата захарен диабет.
diabetno-stapaloТова нервно увреждане е в следствие от страдание на микроскопичнте кръвоносни съдчета, които са отговорни за "храненето" на нервите и оттам се стига и до промяна в метаболизма на нервната тъкан. Увреждането на нервите, засяга, както моторните и сетивни периферни нерви, отговорни за мускулите и тяхната функция, както и за усещанията, ставите, но и вегетативните нерви. Последните са отговорни за неволевото контролиране на вътрешните ни органи, като стомах, черва, сърце, бъбреци, потни жлези и много други.
Симптомите при развитието на невропатията често включват безчувственост, парене, мравучкане, болка и слабост в стъпалата, както и в долните крайници. Когато заболяването на нервите стане причина за пълна загуба на усещания на ходилата и краката, тогава билните могат без да искат да си навредят, причинявайки си сериозни наранявания и изгаряния. И това без даже да разберат, че се е случило нещо лошо, защото липсват защитните рефлекси, които реагират с болка.
Заради лошото оросяване с кръв на ходилата при болните от диабет, тези наранявания може да зарастват прекалено бавно и може да се стигне така до увреждане на големите кръвоносни съдове. Много често се случва, съвсем невинни наглед наранявания по краката да са причина за сериозни инфекции, стига се чак до развитие на язви и даже и гангрена. А гангрената налага хирургична интервенция и спешно ампутиране на пръстите или цялото ходило, какот и други засегнати места и части от краката на болния.
Вегетативните нерви командват стомаха и червата, и тяхното увреждане от болестта предизвиква гадене и в някои случаи и повръщане, загуба на тегло и тежка диария, както и най-различни други симптоми на гастропареза. Което с прости думи е забавено изпразване на съдържимото в стомаха и червата, заради неефективните съкращаващи действия на стомаха. 

Поръчайте

kapki_alkotox_500__500.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Алкотокс Оригиналподтискат функционалното влечение към алкохола и прочистват шлаките от организма
 
Купете 2 опаковки капки Алкотокс с 50% ОТСТЪПКА на промоционална цена от 130 лв  
Вземете своя подарък 1 опаковка ХЕПАВИТАЛ с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Можете да закупите Alkotox ORIGINAL  и от нашите аптеки в цялата страна.
 
За още промоции се обадете по телефона

ПОРЪЧАЙТЕ