0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Увреждат ли се бъбреците при диабет?

Бъбреците, както и всеки друг орган може да бъде сериозно увреден от диабета. Увреждането на бъбреците се нарича в случая диабетна нефропатия.
2-266x400Началото на бъбречните заболявания, както и прогресирането им варират силно в хода на самото бъбречно заболяване, но все пак обикновено едно такова усложнение се наблюдава едва след 10-годишна давност на заболяването.
Като за начало промяната, която се наблюдава в малките кръвоносни съдове в кората на бъбреците е причина за"изтичането" в урината на такива вещества като белтъци, които носят още наименованията микроалбумини. Ранното явление носи още името микроалбуминурия и е един от ранните белези за диабетно усложнение на черния дроб, на което е нужно да се обърне навреме внимание.
В резултат на бъбречното увреждане се стига до повишено кръвно налягане. След това, когато болестта се развие, бъбреците започват да губят своята основна функция по филтрация на кръвта, както и токсините елементи в нея, което пречи на нормалната обмяна на веществата, а оттам и на отделяните вещества в урината.
Усложнението най-лесно се открива по стойностите на серумния креатинин, и ако те а се отклонили в голяма степен от своята първиначална стойност. Постепенно се стига до развитието на бъбречна недостатъчност и оттам неспособност на организма да се справи с елиминирането на вредните вещества. Налага се изкуствено прочистване на организма - хемодиализа, което се прави в лечебно заведение под строг лекарски контрол, за да не се натрови кръвта.

 

Поръчайте

kapki_alkotox_500__500.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Алкотокс Оригиналподтискат функционалното влечение към алкохола и прочистват шлаките от организма
 
Купете 2 опаковки капки Алкотокс с 50% ОТСТЪПКА на промоционална цена от 130 лв  
Вземете своя подарък 1 опаковка ХЕПАВИТАЛ с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Можете да закупите Alkotox ORIGINAL  и от нашите аптеки в цялата страна.
 
За още промоции се обадете по телефона

ПОРЪЧАЙТЕ