0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Избягай от захарта: кои храни са задължителни за диабетиците?


Избягай от захарта: кои храни са задължителни за диабетиците?

Любовта към сладките храни, белия хляб, картофите, макаронените изделия, както и заседналият начин на живот, повишава армията на диабетиците с всяка следваща година.

Хранително-вкусовата промишленост, която агресивно произвежда, рекламира и предлага подсладени храни, както и ресторантите за бързо хранене разболяват все повече и повече хора. и най-вече деца, подрастващи, които не след дълго се превръщат във възрастни с високо кръвно, висок холестерол, диабет тип 2 и други хронични и неприятни заболявания. В крайна сметка, броя на диабетиците в България никога няма да бъде напълно ясен, както и в почти всяка развита страна в Европа, Азия и Северна Америка. Защото колкото са диагностицираните случаи на диабет, поне два пъти повече са недиагностицираните. И, да - диабетът наистина убива. Бързо - поради рязък спад или увеличаване на захарта. Но и бавно, неусетно - чрез унищожаване на кръвоносните съдове, очите, имунитета, нервите.

Как да не бъдете една от жертвите на захарната епидемия?

Деца и млади хора в риск

Всеки вече знае, че захарният диабет е от два вида - диабет тип 1 и диабет тип 2. Първият се развива в ранна възраст и възниква поради вродени генетични нарушения. Той е по-малко от 8% от случаите. Но 92% от диабетиците получават фаталната болест по собствена воля. Много хора са свикнали да се зареждат с енергия не с мазнини, а с въглехидрати - със сладки и нишестени храни. Тяхното използване води до рязко повишаване на нивата на инсулин, което изхвърля излишната захар от кръвта в мускулните клетки, за да я преработи в мазнини. Ако ситуацията се повтаря редовно, клетките губят чувствителност към инсулина - те са „зашеметени" от нейните трансцендентни нива.

Непотърсената захар "увисва" в кръвта и заедно с излишния инсулин разрушава кръвоносните съдове, зрението, нервните клетки и имунитета като цяло.

Не беше далеч времето, когато диабет тип 2 е бил характерен за алкохолиците или по-възрастните хора. Сега болни от втория тип диабет са все повече млади хора и дори деца. Епидемията от диабет тип 2 - 500 милиона такива пациенти в световен мащаб - е започнала, когато хората редовно са започнали да злоупотребяват с подсладени храни за закуска, обяд и вечеря.

Капките Диабетал - препоръчителни за употреба от хора, които имат диабет тип 2

Помислете за това! Преди промишленото производство на храна, консумирахме до 30 грама захар на ден заедно със зеленчуците и сезонни плодове. Един модерен западен човек яде средно 160-200 грама чиста захар на ден, включително и в храната, което е 40-50 чаени лъжички, или 1-2 торби годишно, до 73 кг чиста химия!

Сега е почти невъзможно да се купуват храни от магазина без добавена захар. В САЩ това са 80% от промишлените продукти, продавани в супермаркетите. Тази тенденция важи и за България.

5 супени лъжици захар с майчиното мляко

Още от 70-те години на миналия век започнаха да ни обясняват, че мазнините са вредни за здравето. Учени, изследвания, реклами, статии, научни трудове казваха, че това води до атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания, както и че няма мазнини в захарта, което означава, че е здравословен продукт. В същото време, производителите на захар в Съединените щати представиха псевдонаучни доказателства за безопасността на захарта (чрез подкупване на университетски „учени") и прокараха чрез конгрес и президент документ, който позволява използването на захар в хранителната промишленост без ограничения. Те започнаха да почистват здравословни мазнини от храните и да добавят сладкия „наркотик", правейки пари от подкопаването здравето на гражданите.

diabet bolest.jpg

От естествените млечни продукти започнаха да се премахват мазнините, да се изсипват планини от захар за вкус и да се хранят бебетата с подсладени пюрета, сокове и какво ли още не. Например, 200-грамова бутилка детско плодово кисело мляко съдържа до 22 грама захар - 5 чаени лъжички. Тези, които са на възраст 30-40 години, могат да си спомнят „вкуса на детството": добавете 100 мл обикновен кефир към един литър мляко и го оставете да стои на топло за един ден. След опитайте. Просто запомнете самия кисел и "празен" вкус на кефира от опаковката. Кой би искал да пие подобно нещо днес? Съвременната индустрия се е научила да подобрява вкуса на напитките и храната със захарта. От 8 месеца живот нашите малки деца започват да ядат по 5 лъжици захар, като се хранят с такава "здравословна храна", която в най-добрия случай може да се нарече десерт. Новородените по света, включително и в България, са част от истинска епидемия от затлъстяване. Средното тегло на новородените е нараснало с повече от 200 грама през последните 25 години. Това са чисти 200 грама мазнини. И те се добавят още преди раждането, когато бебето е в утробата. За това са отговорни бъдещите майки, които ядат захар по време на бременността и програмират дете, което ще е пристрастено към захарта още преди да се е родило.

Всички страни, които са се адаптирали към западната "диета", основаваща се на преработени храни с високо съдържание на въглехидрати и транс мазнини, страдат от едни и същи заболявания - от затлъстяване, апендицит, хипертония, диабет, редица възпалителни заболявания. Хората, които, осъзнато или не, спазват западната диета имат и лоши зъби. Нещо повече, вече е доказан канцерогенния ефект на захарта. За съжаление, промяната в начина на хранене е нещо много, много трудно, имайки предвид онова, което се продава в магазините, както и съзнанието на хората.

Грижете се за гръбнака

В процеса на медицинската практика е станало ясно, че захарният диабет може да се развие и в резултат на цервикална остеохондроза. При разместване на прешлените и притискане на гръбначните артерии започва хронично нарушение на притока на кръв към мозъка. На първия етап това причинява хипертония. Почти всички диабетици от втория тип имат и хипертония.

Така че, мозъкът хронично е лишен от глюкоза и кислород, т.е. енергия. Той започва да възстановява баланса на хормоните по такъв начин, че да повиши нивото на глюкозата в кръвта. И най-лесния начин е като повлияе на хранителните рефлекси. Има така наречения "синдром на сладките зъби": човек не може без сладкиши, бонбони, газирани напитки, картофи, тестени изделия.

Правила за оцеляване

Първо, променете храната. Диетата трябва да бъде с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини. Без това всичко е безполезно. Ако човек продължава да яде сладкиши и кифлички като луд, той никога няма да се излекува от диабет. През 1951 г. британският ендокринолог Реймънд Грийн предписа диета при затлъстяване: избягвайте хляба и други продукти, произведени от брашно, зърнени храни, картофи и всички бели кореноплодни зеленчуци, захар и храни, съдържащи я, включително и плодове. Има всичко, което искате: месо, риба, птици, зелени зеленчуци, ядки, яйца и млечни продукти. По онова време, когато доктор Грийн е предписал тази проста, но ефективна диета, никой не е бил чувал за инсулина! И днес стотици научни изследвания, които не са били платени от производителите на захар, доказват с примери: премахването на въглехидратите от храната и замяната им със здравословни мазнини води до подобряване на здравните показатели - от нормализиране на теглото и кръвното налягане до изчезване на рак и епилептични припадъци.

Второто е да се лекува остеохондрозата и да се възстанови кръвния поток на мозъчния ствол, така че синдромът на сладките зъби да изчезне.

И повече движение, разбира се. В идеалния случай човек трябва да ходи по 15 км на ден. За мнозина това е нереално. Трябва да се опитате да ходите поне по 5 км на ден - всеки ден. Тогава няма да се страхувате от диабета.


Поръчайте

kapki_alkotox_500__500.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Алкотокс Оригиналподтискат функционалното влечение към алкохола и прочистват шлаките от организма
 
Купете 2 опаковки капки Алкотокс с 50% ОТСТЪПКА на промоционална цена от 130 лв  
Вземете своя подарък 1 опаковка ХЕПАВИТАЛ с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Можете да закупите Alkotox ORIGINAL  и от нашите аптеки в цялата страна.
 
За още промоции се обадете по телефона

ПОРЪЧАЙТЕ