0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Захарта - двигател на рака, казват учените


Захарта - двигател на рака, казват учените

Известният в Египет кардиолог Джамал Шаабан изброява продукти, които провокират рак и сърдечни заболявания

Експертът цитира аргументите си на своята страница във Фейсбук.

Според него, за да се намали рискът от преждевременна смърт поради рак и сърдечни заболявания, е важно значително да се намалят хранителните продукти, съдържащи захар.

Опасността се крие във факта, че многото захар води не само до наднормено тегло. Мастните клетки по своята същност са много активни, пряко свързани с развитието на рак. Това включва и увеличаване на вероятността от запушвания в коронарните артерии.

"Раковите клетки имат по-голям апетит за захар от нераковите, но също така създават възпалителни състояния, които могат да доведат до нарушаване работата на сърцето и сърдечно-съдови заболявания", обясни Джамал Шаабан.

Продуктите, които са строго ограничени са:

- Бисквити, торти, други десерти. Такива храни съдържат захар, рафинирани въглехидрати.

- Консервирани плодове в сироп, сушени плодове и храни с ниско съдържание на мазнини, тъй като подсладителите най-често присъстват в тях.

Кардиологът Джамал Шабан предупреди за опасностите от газираните захарни напитки и преработените сокове.

"Винаги се опитвайте да пиете вода вместо безалкохолни напитки или сокове, като избягвате да добавяте захар към кафето или чая. Вместо да използвате бяла захар, може да включите натурални заместители", заключи кардиологът.

За да се размножават възможно най-бързо, раковите клетки използват гликолиза

Гликолизата е поредица от реакции, при които от една молекула глюкоза се получават две молекули.

Окисляването на глюкозата е един от най-древните начини за генериране на енергия в природата. Според Medical Express университетът в Саутхемптън е хвърлил светлина върху поведението на раковите клетки и тяхната зависимост от сладки храни.

Използвайки пример за модел на рак на гърдата, учените успяха да идентифицират реакция на гликолитичен стрес, включващ ген, който се нарича p53. Този ген носи р53 протеинова схема. Този протеин играе важна роля за контролиране на клетъчното делене и смърт. Мутациите в p53 позволяват на раковите клетки да растат и да се разпространяват.

Така наречената аеробна гликолиза е отличителен белег на раковите клетки, която обикновено се причинява от мутации в онкогени и гени, които потискат туморите. Учените са открили, че p53 се регулира от аеробната гликолиза.


Поръчайте

Диабетал-250x305_1.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Диабетал  -  за поддържане нивата на кръвната захар, подкрепа обмяната на веществата и дейноста на кръвоносните съдове
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ