0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

8 симптома, че черният ви дроб е претоварен с токсини!


8 симптома, че черният ви дроб е претоварен с токсини!

Знаете ли, че черният дроб може да предупреди, че е претоварен чрез кожата? Ако често имате дразнене на кожата или акне, тогава не забравяйте да проверите състоянието на черния дроб.

Черният дроб е най-големият вътрешен орган в нашето тяло. Неговите функции са много важни за високото качество на живот. Но понякога не осъзнаваме, че черният дроб е претоварен с токсини .

Той е отговорен за филтрирането на кръвта и премахването на токсините и отпадъците от тялото. Черният дроб също така участва в метаболитните процеси и отделянето на някои хормони.

И накрая, този орган играе важна роля в синтеза на въглехидрати и мазнини. Освен това е отговорен за съхраняването на определени витамини, които са от съществено значение за нашето здраве.

Но, както много други органи, черният дроб е изложен на различни вредни фактори. Те могат да попречат на правилната му работа.

Основната му задача е да пази себе си и тялото чисто. Но ако черният дроб е претоварен с токсини, много от процесите не могат да протичат оптимално.

Поради тази причина е много важно да сте нащрек и да забележите симптомите на проблеми с функционирането на този орган.

Капките ХЕПАВИТАЛ прочистват черния дроб от мазните отлагания в неговите клетки и така го правят здрав и работоспособен. ПОРЪЧЙТЕ СЕГА!

Днес искаме да подчертаем 8 основни признака на такива нарушения. Ще можете да ги разпознаете навреме и да вземете съответните мерки!

1. Промени в урината и изпражненията

Промените в цвета или миризмата на урината и изпражненията могат да бъдат предупредителни признаци за неправилно функциониране на черния дроб.

Разбира се, това може да се дължи на лошо храносмилане или инфекции на пикочните пътища. Но голяма част от случаите са именно заради проблеми с черния дроб.

Урината на здравия човек е бледожълта. Докато при пациент с жълтеница, тя придобива тъмен нюанс.

Що се отнася до изпражненията, твърде тъмните или твърде светлите изпражнения могат да означават, че нещо не е наред.

2. Подуване на корема

Въпреки факта, че подуването на корема е свързано с много заболявания, не трябва да се изключват проблеми с черния дроб.

Спазми, натрупване на газове и усещане за тежест са често срещани признаци на претоварване на черния дроб. Това означава, че трябва по някакъв начин да се отървете от токсините.

3. Кожни проблеми? Вашият черен дроб може да е претоварен с токсини

Излишните токсини, които се натрупват в черния дроб, са склонни да причинят отрицателни ефекти върху състоянието на кожата.

Дразнене, сухота и акне са само няколко предупредителни признака, че черният дроб е претоварен с токсини.

Да, някои локални лекарства могат да осигурят известно облекчение на тези състояния. Но е необходимо да се елиминира самата причина, освобождавайки черния дроб от токсините.

4. Киселини и рефлукс

Киселини и гастроезофагеален рефлукс са често срещани симптоми сред тези, които ядат големи или пикантни храни.

Поради това в някои случаи е необходимо да се диагностицира и да се установи точната причина. Струва си да проверите дали токсините се съхраняват в черния дроб или не.

5. Физическа и емоционална умора

Физическата и емоционална умора, разбира се, може да бъде резултат от физическо пренапрежение или лоши навици в ежедневието.

Ако обаче се превърне в постоянно състояние без причина, тогава черният дроб най-вероятно е претоварен с токсини.

Сънливост, проблемите с концентрацията и физическата слабост може да се дължат на излишък от токсини в кръвта.

6. Задържане на течности

Възпалението в тъканите може да доведе до задържане на течности в тялото. Може да се дължи и на неправилна чернодробна функция.

Въпреки че това е доста често срещан симптом при пациенти с бъбречно заболяване, излишъкът от токсини в черния дроб също може да бъде причина.

Най-често се подуват крайниците и коремът.

7. Жълт цвят на кожата

Жълтеницата е знак, че черният дроб е претоварен с токсини. Жълтият тен на кожата е известен също с характерното име "жълтеница", това се дължи на натрупването на билирубин .

Този пигмент идва от жлъчката, която играе много важна роля в храносмилателния процес. Но ако се натрупва в черния дроб, това значително усложнява филтрирането на кръвта, т.е. освобождаването от токсини и токсини.

8. Намален апетит или загуба на апетит

Хората губят апетит в резултат на различни заболявания и дори поради емоционални разстройства...

Въпреки това, този симптом трябва да се обърне внимание, тъй като понякога може да показва проблеми с черния дроб.

Ако тялото престане да има достатъчно хранителни вещества за нормална работа, това ще доведе до сериозни последствия.

Имате ли един или повече от горните симптоми? Ако е така, тогава разработете специална диета за себе си. Нека е насочена към детоксикация на организма . От друга страна, увеличете приема на вода и прочистващи напитки.

Ако дискомфортът и симптомите продължават, посетете лекар.


Поръчайте

___________________250x305.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за поддържане нормалното състояние на черния дроб и жлъчката, и усвояване на мазнините.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ